Re: Хладилници,... хладилници!
Цитат:
Първоначално публикувано от llll
Впечатления за Snaige? (Сигурно звуча много еретично... :grin: )
Странни машинки.стара технология компресор с подохлаждане на маслото(обаче на някои несвързано)кофти масло.Това не се отнася до серията с компресори на данфос.
Като правило надежноста на хладилника зависи от компресора.Имаш данфос - нямаш проблем
Цитат:
Първоначално публикувано от badr
Странни машинки.стара технология компресор с подохлаждане на маслото(обаче на някои несвързано)кофти масло.Това не се отнася до серията с компресори на данфос.
Като правило надежноста на хладилника зависи от компресора.Имаш данфос - нямаш проблем
Данфос ли? Това ме заинтригува- когато превъзмогна мързела си ще проверя! Защото това чудо е на ~12 годинки и си работи читаво... Само веднъж (когато беше на 4-5 години) му се скапа релето и аз му чистих контактите (нямаше подходящо по магазините) и от тогава си работи...Ама вече уплътненията му се попрокъсаха (но силикона е голяма работа!) чекмеджетата се понапукаха...
@llll
Не се "притеснявай" твоя не е данфос
Също да спомена ,че компресорите на Daewoo са много добри и много тихи ! Имаме фризер Снайге на който едно време татко умишлено му смени компресора с такъв! Иначе хладилника ни е ENIEM ако някой ги е чувал безпроблемна работа повече от 10 години само на дизайн арабите малко грозен са го направили! Иначе Дамфос рууллзз!
Цитат:
@llll
Не се "притеснявай" твоя не е данфос
Благодаря. Значи ако вземе да капризничи още нещо, без много да му мисля ще го уча да лети.. :029:
Цитат:
Първоначално публикувано от xenohack
! Иначе хладилника ни е ENIEM ако някой ги е чувал безпроблемна работа повече от 10 години само на дизайн арабите малко грозен са го направили! Иначе Дамфос рууллзз!
Алжирски са,повечето с компресори на Люнете херметик,добри машинки
Цитат:
Първоначално публикувано от Lupus
Какви са ти впечатленията от техните перални? Онзи ден си монтирах моята, но още не е пусната в действие и може би още три месеца ще чака.
Виж темата за пералните,да не флудваме тука.Като цяло можеше и по-добре.
И аз имах фризер Ением. Мога да потвърдя железната му работа доста годинки. Но за съжаление вече няма матрЯл за него и го продадох. Интересно ми е и на мен да видя компресора на Снайгето, което купих преди 6мес. заради А++ класа на икономичност, който замени 35г. безотказен Саратовец... :rockon: :033: :coolsmiley:
Моля, спешно за съвет!
Хладилник Liebherr CBPes 4056 - струва ли си парите??? Искам хубав и качествен хладилник!
Защото едни познати ме хвърлиха в тъча, че Либхер отдавна не са това, което са били преди 4-5 години и че по-добре Самсунг....
Хелп!!!!
Цитат:
Първоначално публикувано от gsm13
Моля, спешно за съвет!
Хладилник Liebherr CBPes 4056 - струва ли си парите??? Искам хубав и качествен хладилник!
Защото едни познати ме хвърлиха в тъча, че Либхер отдавна не са това, което са били преди 4-5 години и че по-добре Самсунг....
Хелп!!!!
Струва си.Не взимай Samsung.Това е Хладилника :Super:
Това е най-доброто, щом можеш да си го позволиш! Хладилника е с Био-Фреш отделение и неръждавейка- изобщо не може да се сравнява със Самсунг. Прави се в Германия.
За повече информация виж:
http://www.sofcompany-liebherr.com/combi_bio.htm - на Български;
http://www.liebherr.com/
Цитат:
Първоначално публикувано от YoLan
Да, да, знам. Изчетох всичко, видяхме го (да не казвам, че се влюбихме в него), решихме го... Но питах за всеки случай, защото както вече споделих, едни познати "друга песен пеят", не знам дали да ги цитирам.... Но, това ще е хладилника! Благодаря ви за окуражителните думи!
Сигурен съм, че няма да съжаляваш!
Това са последните хладилници, произвеждащи се в Зап. Европа, а немците много държат всичко да е изпипано до последния детайл.
Цитат:
Да доста странна технология. Имам хладилник Снайге от 1982 - 84 година / не помня, а и модела също/- първите* в България на които можеше да се сменя вратата от дясно на ляво отваряне. Има полуавтоматичен размразител на камерата / с бутон и някакъв клапан./Купен е от шипшандъра . сега е на вилата* все още работи безупречно.
Поласкан от безупречната му работа през 1996г си купих фризер Снайге. След около 18 месеца се запуши филтъра и словенският агрегат даде фира/ нагоря пусковата намотка/ . Още беше в гаранция и му сложиха агрегат от хладилници Зил и зареждане с фреон. Работи без проблеми , забелязах, че с по-мощният агрегат 200W много по-бързо замразява и по-рядко се включва.
А имам правило нищо от Самсунг, което има движещи се части.
От всичката техника само хладилник ми остана да избера. Въпреки многото мнения нищо не ми направи впечетление.* Колебая се между* DAEWOO- то NO FROST, INOX или GORENJE-то А+ 364л. Спхрял съм се на тез модели поради промоцията. http://www.kkelectronics.com/i33.php Ще се радвам да ми препоръчате и други марки за около 600-700лв по възможност INOX - NO FROST
* *DAEWOO вобще става ли?
DAEWOO REF ERF-415AS INOX 759.00 .лв Интересно но нищо не открих в yahoo/google за тоз модел :undecided:
-ХЛАДИЛНИК С ФРИЗЕР
-ОБЩ ОБЕМ 338 Л,
-ОБЕМ НА ХЛ, ЧАСТ 241Л
-ОБЕМ НА ФРИЗЕРА 97 Л,
-ЕНЕРГИЕН КЛАС :"A"
-NO FROST-СИСТЕМА
-РАЗМЕРИ - В/Ш/Д -200/60/63
-ЕЛЕКТРОННО УПРАВЛЕНИЕ
-ЦВЯТ "INOX"
GORENJE RK-61391W 689.00 .лв
-ХЛАДИЛНИК С ФРИЗЕР
-ОБЩ ОБЕМ -364Л
-ХЛАДИЛНА ЧАСТ -278Л
-ФРИЗЕРНА ЧАСТ - 86Л
-ЕЛЕКТРОНЕН КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ
-ОХЛАЖДАЩ ВЕНТИЛАТОР
-ЕНЕРГИЕН КЛАС "А+"
-АНТИБАКТЕРИАЛНА ЗАЩИТА
-САМОЗАТВАРЯЩА СЕ ПАНТА НА ВРАТАТА
-АВТОМАТИЧНО РАЗМРАЗЯВАНЕ
-РАЗМЕРИ В/Ш/Д:200/60/64СМ.
SAMSUNG RT-24VHSS 499лв. Интересно и тук не можах да открия нещо в yahoo и google за тоз модел :undecided:
-ХЛАДИЛНИК С ГОРНА КАМЕРА
-ОБЩ ОБЕМ 240Л.
-ФРИЗЕРНА ЧАСТ 55Л.
-ХЛАДИЛНА ЧАСТ 184Л.
-ДИСПЕНСЕР ЗА СТУДЕНА ВОДА!!!!!! - към водопровода ли трябва да се върже???
-NO FROST СИСТЕМА
-СИСТЕМА ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА МИРИЗМИТЕ
-ОТДЕЛЕНИЕ ЗА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ