Проблема е следния:
Става въпрос за комбиниран хладилник с горна камера- хладилната част не охлажда, фризерната не замразява.Спрях го за няколко часа, извадих продуктите, подсуших го, почистих прахта около компресора и отново го пуснах.Зарадвах се, че отново камерата започна да замразява и хладилната да изстудява, но след около 5-6 часа в камерата се беше появила вода, а в хладилната част температурата беше стайна.Температурата в помещението е около 22гр. денонощно, регулатора на хладилника е на 4-5(според упътването), хладилника е на 6-7год. Модела е Ariston ЕDFV 450 XS, R134a.
Питането ми е :
Възможно ли е повредата да е дребна и лесно отстранима и дали веднъж тръгнал по ремонти, не е обречен?В един технически форум четох, че италианските хладилници имали проблеми с "пропуск"(незнам какво означава) и горе-долу на 5-та,6-та година им приключвал жизнения цикъл.
Задавам тези въпроси, защото четох някои ужасяващи истории, затова как хладилниците стоели по няколко месеца на ремонт.
Освен това имам горчив опит с един хладилник, на който налучквайки, хладилния техник смени релето, изпарителя, компресора, не си спомням в какъв порядък беше, но то едва ли имаше други части за подмяна.
Ако не можете да ме посъветвате конкретно-ремонт или преобразуване в шкаф, моля ви, насочета ме към кфалифициран сервиз за тази марка хладилници.
Благодаря предварително.
ПП: Майка ми има хладилник Бирюса, руски, работи повече от 35години, само крушката му е сменявана-произвеждат ли се такива и ако може да ме насочите към определен модел.