Избор на хладилник - с 1 или 2 компресора?
Здравейте,
Разполагам с около 800-900 лева за покупка на хладилник и съм се спрял на един от двата модела:
ELECTROLUX ERB-34402W цена с ДДС: 819.00 лв.
ХЛАДИЛНИК С ФРИЗЕР
-2 КОМПРЕСОРА
-ОБЩ ОБЕМ 315 Л.
-ХЛАДИЛНА ЧАСТ 223 Л.
-ФРИЗЕРНА ЧАСТ 92 Л.
АВТОМАТИЧНО РАЗМРАЗЯВАНЕ
-ЕНЕРГИЕН КЛАС "А "+
-ПОСТАВКА ЗА БУТИЛКИ
-РАЗМЕРИ В/Ш/Д – 176/60/60
ELECTROLUX ERB-3445 цена с ДДС: 649.00 лв.
-ХЛАДИЛНИК С ФРИЗЕР
-ОБЩ ОБЕМ 315 Л.
-ХЛАДИЛНА ЧАСТ 223 Л.
-ФРИЗЕРНА ЧАСТ 92 Л.
АВТОМАТИЧНО РАЗМРАЗЯВАНЕ
-ЕНЕРГИЕН КЛАС "А "+
-РАЗМЕРИ В/Ш/Д - 176/60/60
повече клоня към втория вариант - по-евтин е... само че се чудя по-добре ли е да е с два компресора.... какви според вас са предимствата и недостатъците?! А откъде мога да разбера дали има отделно регулиране на хладилната и фризерната част - в смисъл ако е с един компресор, може ли да размразя например само хладилника, а фризера през това време да си работи и обратно... Хладилника ще стои в кухнята, където се поддържа нормална температура - 21.5 градуса през зимата и до 30-34 градуса лятото \има климатик\. Останах и с впечатление че е добре да не е с NO FROST?! така ли е?! Моля ви за помощ че довечера ще пазарувам. Благодаря ви предварително!
Re: Избор на хладилник - с 1 или с 2 компресора?!
С двакомпресора е по хубав . виж кои е по икономичен по принцип им пише годишния разход на енергия в kw.АЗ сам с един компресор само мога да изключа хладилника но неи фризера. такаче идае празен пак трябва даработи иначе няма пак хладилник.Хубаво е всеки да са изключва поотделно.
едва ли предимството на двукомпресорните хладилници е изключването на всяко отделение самостоятелно???
А какви други предимства имат двукомпресорните? Дотук разбирам, че при еднокомпресорен мога да изключа хладилната част и да оставя да работи само фризера, но не и обратното - така ли?
По не при моя е така.ЗА другите не знам.
предимството на двукомпресорния е, че имаш още един компресор за разваляне.
:)
@badr го беше обяснявал основното предимство, но беше отдавна - потърси го с търсачката за да не перефразирам. Мисля, че е в темата "Хладилници-хладилници"
Всеки ще даде различно мнение по този въопрос, но аз и жена ми отваряме хладилника сравнително рядко - вечер след работа по няколко пъти, а за фризера да не говорим - сигурно веднъж седмично, та в този ред на мисля трябват ли ми два компресора? Какво толкова ще замръзяват? Това с изключването на едната част а другата да си работи са пълни измислици - кога ще се наложи на човек? И после нали като го включиш докато замрази, компресора ще работи толквоа дълго че икономията от спестения ток надали ще е сериозна. Освен това на двукомпресорния като му се развали единия компресор - пак трябва да го ремонтираш а не да ползваш другия като резервен :)
Точно за това си взех еднокомпресорен AEG SN-81840-4 I.
Успех на всички в избора им ;)
Моя също е еднокомпресорен - LG широк (не помня марката че съм на работа в момента), NO FROST. Много съм доволен както от хладилника така и от системата NO FROST. Този си го взех наскоро, но от години ползвам но-фрост(пак LG) и съм забравил простотията РАЗМРАЗЯВАНЕ - такова при тези системи изобщо не се налага. Постоянно се изтъква, че но-фроста изсушавал и това е недостатък. Ами просто всичко се покрива какъв е проблема, НО няма гниене на плодове и зеленчуци, няма миризми, няма мухъли и други такива налагащи размразяване. Между другото моя си има управление както на фризерната така и на хладилната част, както и мога да ги изключа по отделно, макар, че за последното и аз не виждам смисъл.
Редакция: Заблудил съм се - може да се намали мощността на съответната секция до минуимум (степен 1), но не и да се изключи. Но пак казвам не виждам смисъл да се изключва някоя секция отделно.
Re:Избор на хладилник - с 1 или 2 компресора?
Какво мислите за този модел http://www.electron.bg/product_info....gorenje&page=3 с 1 компресор е но пише че има възможност да се изключи фризера а в случая за мен това е важно , кажете си мнението ???? И защо като разглеждам хладилници на Gorenje из цял свят имат само по 2-3 модела с 2 компресора и най-много по 1 No_frost а те са сериозна фирма ?
Re:Избор на хладилник - с 1 или 2 компресора?
Цитат:
Първоначално публикувано от Georgi Penchev
Какво мислите за този модел
http://www.electron.bg/product_info....gorenje&page=3 с 1 компресор е но пише че има възможност да се изключи фризера а в случая за мен това е важно , кажете си мнението ???? И защо като разглеждам хладилници на Gorenje из цял свят имат само по 2-3 модела с 2 компресора и най-много по 1 No_frost а те са сериозна фирма ?
С два компресора са по-скъпи обикновено /въобще две отделни системи са си/.Освен,че са с един щепсел, един захранващ кабел и един шкаф,всичко друго е по две.За това и се произвежат по-рядко.