Re: Хладилници,... хладилници - 2009г!
Здравейте,
предстои ми покупка на хладилник с фризер. Прочетох всички постове тук и на някои други места. Добих представа и ми дадохте насока към една марка от тез дето видях и това е либхер, но сега моля да ме насочите към модел, че нещо маркетинга ли им куца или не видях никъде обяснение какви са разликите в тез пусти означения - LIEBHERR CUN-3033, LIEBHERR CN-3033 какво е това CUN , CN , кой е по-добър ??? Аз търся около 200л хладилна и 90л фризерна част с но фрост система да се побера в бюджет 950лв. бял да бъде един компесор ми стига на 22 градуса в кухня ще живее :)) моля дайте ми линкове към нещо отговарящо на изискванията ми.
Здравей гого100,
разликата в двата модела е в начина на управление. При CUN-3033 има един хладилен кръг и управлението на фризерната част се извършва от хладилната, т.е. ако зададеш в хл. отделение по-ниска темп., то и и въе фризерната част ще падне и обратно, ако зададеш в хладилната по-висока темп. и темп. във фризерната ще се покачи. При другия модел CN-3033 имаш два хладилни кръга посредством магнитен вентил и можеш да настройваш температурите във фризерната и хладилната част по отделно. Май тва е основната разлика...
надявам се да съм ти помогнала!
П.С. Добре че тези модели са само с по един компресор и няма да ти харчат много ток :)
gogo100, по-дбрия е LIEBHERR CNesf 3033.
При нужда - може да изключваш единия кръг и да работи само другия - т.е. ако отсъстваш дълго, слагаш всичко във фризера и изключваш хладилното отделение.
LIEBHERR CNesf 3033 е и с по-добра изолация, като по този начин запазва и по-дълго продуктите когато спре тока.
Толкова дотук с по-важните разлики м/у този модел и другия му събрат.
Благодаря и на двама ви за бързите отговори които ми изясниха разликите и оправдаха за мен по високата цена на единия модел. Сега видях още един модел който ми привлече вниманието с по ниска цена CUN 3031 http://www.liebherrbg.com/?go=produc...bcategoryId=15 дали е конкурентен на LIEBHERR CNesf 3033 ???
еsf в края на буквеното обозначение означава, че модела е инокс. Всичко останало е като на белия вариант. CN-no frost. CU-хладилник с фризер, CT-с камера, К-охладител. Иначе модела който си избрал е базовия комбиниран no frost. Aз лично бих ти препоръчал CN3503, ако имаш възможност да се напънеш с още 150лв. получаваш по голям обем(ш-60см.),отделно управление за хлад. и фриз.част,динамично охлаждане в хладилника-времето за съхранение е по голямо,чупещи се дръжки за по лесно преодоляване на вакуума-голям плюс ако се наложи да отв. 2пъти един след друг.Това е което се сещам. Успех в избора. :Drinks:
Re:Re: Хладилници,... хладилници - 2009г!
Никой ли няма мнение за Крауна в горния ми пост?
Благодаря много на diterh за разяснението ще ми бъде от полза при търсенето. А за модела който ми препоръчваш ще видиме може и да ги избера.
Търся мнение по въпроса кое е по-удачно:
Либхер CU 3503 за 800 лв , 5 години гаранция или Либхер 3011 за 669 лв , пак с 5 години гаранция ?
п.п.не можах да намеря данни за 3011 за време за замразяване и килограми за да сравня качеството на изолацията и затова питам...
п.п.п. само No Frost ли му липсва на CU 3503 спрямо CN 3503 че е толкова голяма разликата в цената ?
Модел 3011, за който питаш се произвежда само за бг-пазара, затова липсва в каталога на либхер. Както и всички модели, чиято предпоследна цифра е 1 (3011,2711,2411,2811,2010 и др.) Аналог му е 3021. Външно се раличават само по дръжките и дизайна на кутиите и полиците. Незнам дали се спестява нещо, но ценовата разлика е около 100лв. Относно вторият ти въпрос, приликата м/у двата модела е само в обема и чупещата дръжка. за разликата чети в горния ми пост. успех :Drinks: Виж CU 3523 Промоция в технополис ще го вземеш на цената на 3503 разлика-А++,отделно управ. динамично охл.
Благодаря за отговора diterh :Drinks:,
Към CU 3503 мисля да се насоча, 3523 не го видях нещо в технополиса, но пак ще погледна... Но точно до 3503 видях за същата цена и пак с 5 години гаранция един Bosch клас
А и антибактериално покритие и ме хвърли в съмнения... :081:
Такова животно 3035 нема. Става въпрос за С3523-849ЛВ, ако несе лъжа. Вижго на сайта им. Голям фен съм на Бош,но за хладилник либхер е марката. Избора си е твой. Успех.
интересувам се въобще дали има хладилник фризер NO FROST с два компресора. Или поне фризера да е NO FROST, а хладилната част да с с автоматично размразяване но задължително с два компресора. Моля пишете конкретни модели ако знаете, цена до 1200лв
Няма. Или поне аз не съм срещал.
Аможе ли да се намери фризерната част да е NO FROST, а хладилната част да с с автоматично размразяване но задължително с два компресора.
Не съм срещал такъв модел. Трябва да избереш или но фрост или 2компр.