Re:Помогнете ми за избор на хладилник
Здравей,
Ако не е късно. Ето какво мисля:
АЕГ-то: е НоуФрост и с 2 кръга (ако е вярно какво пише в сайта на Технополис)
Либхера е с един кръг и няма НоуФрост. Това, което е по-добро на Либхера е малко по-големият фризер (няма НоуФрост модул), дръжката с лостов механизъм (може да отвориш хладилника дори токущо да си го затворил) и по-ниското ниво на шум (39 dB, 42 dB AEG)
Така погледанато АЕГ-то изглежда добра покупка и си струва парите отгоре, но е добре да ги видиш на живо с жена си/приятелката :)
Търся хладилник с фризер до 160 см, аз се колебая между Самуснг, Либехр и Бош, коя марка да избера?
Liebherr или Bosch, но в никакъв случай Samsung. Не знам въобще как ти е хрумнало да ги слагаш.
Цитат:
Първоначално публикувано от Shmi
Liebherr или Bosch, но в никакъв случай Samsung. Не знам въобще как ти е хрумнало да ги слагаш.
Хвалят ми Самсунг, а и някакви класации чета, затова.
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Ахам. Освен всичко казано дотук, е и по-тих с 2db. С голям шанс компресора е Embraco.
П.С. Климатичен клас: SN-T (от +10°С до +43°С)
Потвърждавам, за AEG-то или поне този модел AEG S 70408 KG8 е с два компресора и двата са Embraco. Може би по-новия модел: http://www.technopolis.bg/b2c/detail...AEG-S-80408-KG , сигурно и той ще е така.
Здравейте, и аз съм изправен пред дилемата за покупка на нов хладилник.
Сумата която мога да отделя е 1000лв.
Обиколих всички магазини и общо взето съм още по объркан.
Да ли да е пълен nofrost, nofrost само на фризера или да бъде обикновен.
Ако някой може да ми разясни предимствата и недостатъците на тези системи ще съм благодарен.
здравейте,можете ли да ми препоръчате хладилник до 400 лева..единственото изискване е да работи при ниски температури(около +5 градуса зимата).
Препоръчаха ми НЕО, има ли някое читаво моделче на тая марка?
Здравей Кирил,
Доколкото знам само Либхер имат зимен режим на работа и могат да работят при толкова ниски темп. За 400 лв обаче може да купиш мальк с вьтрешна камера.
Не бих ти препорьчал Нео: това е Марка на Техномаркет и качеството не е на ниво.
И един вопрос: Хладилника поддьржа около 5 градуса. Каква е логиката да работи ако в стаятя сьщо е 5 С?
Цитат:
Първоначално публикувано от Fresh
Здравей Кирил,
Доколкото знам само Либхер имат зимен режим на работа и могат да работят при толкова ниски темп. За 400 лв обаче може да купиш мальк с вьтрешна камера.
Не бих ти препорьчал Нео: това е Марка на Техномаркет и качеството не е на ниво.
И един вопрос: Хладилника поддьржа около 5 градуса. Каква е логиката да работи ако в стаятя сьщо е 5 С?
Мерси за отговора. Иначе логиката е да не изключва камерата..поне :) .
Здравей Дими
Аз лично не сьм фен на пьлен Ноу фрост. При него най-често изпарителя е общ ( на хладилника и фризера) и има смесване на миризми + винаги трябва да увиваш с фолио продуктите иначе изсьхват много бьрзо.
Бих ти препорьчал само Ноу Фрост на фризера.
Предимства: не го размразяваш, темп е равномерна навсякьде (имаш вентилатор)
Недостатьци: малко по-високо ниво на шум, малко по-висок разход на ток
За 1 000 лв Бош не предлагат с Ноу фрост. Единствено Либхер има CN 3033: има го в Техномаркет, с електронно управление, 2 крьга, А+, но е на 55 см ( виж обема дали е ОК за теб)
Цитат:
Първоначално публикувано от pipe82
Малко труден избор :)
Ако имаш 160 см виж и този Либхер, който е с 5 г. гаранция в Техномаркет в момента, и е А+ (Горенето, което си сложил е А, Самсунга също)
http://www.technomarket.bg/products/...bherr-cup-2711
Цитат:
Първоначално публикувано от Fresh
Видях го, но максимално е 155-6 см, защото шкафа е на 160 см. Затова на пазара има само горните два и се чудя кой от двата?
Извинявай, но какво ще стане ако вземеш някой хладилник с "точната" височина под шкафа и е наложи при нивелирането да се повдигне?
Този шкаф не е ли възможно да се повдигне нагоре? Питам, защото и двете марки не са ми от любимите.
Цитат:
Първоначално публикувано от pipe82
Видях го, но максимално е 155-6 см, защото шкафа е на 160 см. Затова на пазара има само горните два и се чудя кой от двата?
1. Вариант Бош http://www.techno-mix.com/product/47...ch-kdv-29-x-14 (А+, вентилатор, 60 см широк, обем хл/ф-199/68 л, 749 лв.)
2. Вариант Либхер http://www.technopolis.bg/b2c/detail...EBHERR-CT-2841 (157 см на 55 см, А+, 217/52 литра,ще бъде на промо от петък в Технополис с 5 г. гаранция и на 559 лв)
Бош-а е с по-голям фризер, Либхер-а с по-голям хладилник.
Дано съм помогнал :)