Silver1 дай си модела на хадилника?
Преглед за печат
Silver1 дай си модела на хадилника?
Някакви новини за температурите в хладилника?
Малко търпение, че явно добро желание не стига!
Вградил съм си по грешка външния датчик в дограмата...сега ще мисля как да го измъкна от там.
silver1 , всеки термостат изключва на зададената му температура-независимо от външната температура!!!Ако си сложил термостата на хладилника си на степен 1, той ще поддържа една и съща температура без значение външната температура дали е 20 или 30 градуса.Само ще се увеличи продължителноста на работа на компресора!!!
Наумили са си, че с промяна на околната температура - се променя и температурата в хладилника. Обяснил съм го кое и кога става, ама нека си поизмерят.
Ще ни напраят диаграма :)
Ще се радвам да я видя! :))
Какво стана с обещаната диаграма?Не се отказвай така лесно!!!Длъжен си да пробваш-поне себеси да убедиш!
Според мен Silver1 малко позакъсня с измерванията, защото околната температура вече се понижи! :)
Почти съм сигурен,че хладилник,който не е NOFROST, НЕ МОЖЕ да постигне температура в хладилнито отделение от 3-4 градуса, когато околната температура е над 28 градуса.
Кое те кара да си почти сигурен?! А термостата за какво е?
Момчета,термостата изключва на зададена температура-в хладилника,а не на време!Докато не направи зададената температурата,няма да изключи-ако ще външната температура да е 50%С!!!
Когато зададената температура е прекалено ниска и хладилника не може да я достигне, тои работи без прекъсване, но все пак изключва от термозащитата! :)
Не искам да кажа,че разбирам повече от Вас от хладилници, но съм сугерен, че никой не може да ми покаже хладилник, който не не NOFROST и да достига температура от 3-4 градуса при външна температура над 30 градуса. :)
Закъснях, а и не мога да намеря друг подходящ термометър, че моят упорито оказва да се извади.
При мен в момента външната температура е 25 градуса а вътре е 3градуса ( термостата е на положение 3 от 7).Вътрешната температура е меря с чаша с вода и в нея потопен спиртен термометър). :Drinks:
Не бъди сигурен, ще сгрешиш!Ако всички хладилници/при външна темп.30 градуса/ изключваха само от термозащитата, то те половината щяха да са с изгорели мотори, до края на лятото!А я си помисли,какво ще стане лятото с фризерите,които изключват на доста по-ниста температура???Цитат:
Първоначално публикувано от jovany75
jovany75, ako е така - тогава какво става с хладилниците в Италия, Гърция и Турция. А да не говорим за Африка......
Хладилниците са конструирани да работят ефективно за определн климатичен регион.
Т.е. хладилник за България, дори и при 32-35оС в помещението, ще поддържа 3-4оС в хладилната част примерно. Без проблем!
За целта има терморегулатор и компресор.