Първоначално публикувано от
jovany75 Аз съм с такъв хладилник от 10на дена. От начало мислех, че имам проблем и че хладилника не охлажда.Оказа се, че не съм прав! Имай в предвид, че всички хладилници от този тип и този температурен пояс (N-ST) могат да правят не по-голяма разлика от 20-22 градуса с външната температура( говоря за хладилното отделение).
Погледанъх, хладилник Еlectrolux с 2 компресора, който отново при температура около 30 градуса в стаята не може да свали температурата под 9 градуса.
Просто ако засилиш степента на термостата ( на по-висока степен) хладилника работи повече, започва да обледява гърба силно, което от своя страна намалява охладителната способност на хладилника.
Нормалната работа при която хладилника работи при оптимален режим (най-добре да охлажда,ниска консумация и да не тормози компресора) е да се получат замразени капчици на гърба, които при спиране на работата на компресора да се размразат и да се изтекат във ваничката.
Много тих и икономичен е!
Причинате за това е, че е с компресор Ембрако (много добри и икономични компресори) и е с изобутан R600. Предимството на изобутана е, че с него копресора е по-тих и същевременно по-икономичен.