Резултати от 1 до 4 от общо 4

Проблем с термостата

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2010

Проблем с термостата

Публикации: 0

теморегулатор help
    « Изпратени до: badr -: Днес в 10:07 »

--------------------------------------------------------------------------------
    Здравейте! Моля за помощ! Имам хладилиниче 160-200л. със заден скрит (зад пластмасовата стена) изпарител без камера.Миналата година му сменяха компресора и термостата, като "майстора" пипаше някакви фабрични настройки на терморегулатора. Сега пак съм за смяна на термостат(поне аз така си мисля), но не знам какъв да си закупя. Хладилника е зануси, на бог знае колко години. Компресора си работи и замразява конденза по задната стена и темпертурата става 3-4 градуса, но само като го включа ръчно (шунтирам термостата). Иначе си включва и изключва когато си пожелае и температурата в хладилника е 12-15 градуса. Моля да дайте съвет какъв термостат да си купя, пък ако не стане ще сменям хладилника. Сегашния който е сложен е K59 L1102, но е донагласян явно. Майстора е далеч и вече не ми се носи хладилника на 30км. Мисля, че ще мога да си го подменя сам ако няма нещо по сложно като настройки. С токовете нямам проблем! Благодаря предварително!

2.  

3. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Re:Проблем с термостата

Отиваш в специализиран магазин за хладилна техника и пак си взимаш термостат К59 Данфос или Ранко ,връзваш го и следиш дали изключва - но не го отваряй често.Първоначално ще работи поне един,два часа,зависи от температурата вътре.Сложи един термометър и нагласи термостата на средна позиция,ако след няколко часа работа температурата вътре е между 4 и 7 градуса значи е о.к.( внимавай с осезателя да не го пречупиш - има газ вътре,и го монтирай на точното място по начина по който е бил старият осезател,и да не объркаш крачетата с клемите)

4. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Термостата не се настройва "ръчно"! Настройва се фабрично на стенд!Всеки плюсов термостат /К-59/ има три крачета,номерирани с 3,4 и 6.Но всяка марка се връзва по различен начин.Няма как да ти се обясни на кое краче какво да включиш.Все пак товае форум , а не часове за хладилни техници! Сори!!!

5. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Да,колегата е прав - термостат не се настройва ръчно ...тръгнеш ли да бъзикаш вътрешните настройки - става за боклука ,само фабрично се настройва.Но купиш ли си истински ,не някой китайски ментак,има голяма вероятност да си го смениш сам,стига да имаш добри умения и да не сбъркаш някъде...успех.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе