Re:Хладилник Snaige, след размразяване, държи много по-студено
На снимките виждам 3 извода плюс маса.Защо не го свалиш и не отидеш на Мадрид 40 -могат да ти предложат подобен и на Ранко и Данфос
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1319032424[/time]_________________________________________________
Не го сваляй- викни хладилен техник щети излезе 45лв.-термостат и труд.
Цитат:
Първоначално публикувано от barezz
Въпроси пак към разбирачите ...
Капилярната тръбичка на термостата А13-0182 е закрепена на ръба на изпарителя с една скоба.
1. Възможно ли е, да не контактува добре и затова да не мери правилно температурата в хладилната част?
2. В едно указание на АТЕА прочетох, че върха на капилярната тръбичка трябва да е леко наведен надолу (да е по ниско), вярно ли е това?
3. Ако фреона от тръбичката е изтекъл, термостата въобще ли няма да изключва?
Мерси предварително, търсенето на термостат продължава.... никой не е виждал термостат А13 с 4+маса извода ....
Горе има ограничител.Прилича на термостат, и, е термостат за фиксирана температура.
Целта е при повреда на термостата да изключва хладилника.Не го пипай.А може да е изключвал от него.
Термостата е с 3 извода.Купи си такъв на Ранко за двукамерен хладилник.
Ако изтече фреона на термостата последния спира да работи.
Напълно възможно е лошият контакт да е причина за неправилната работа.
Върха на капилярката няма значение къде сочи.
Благодаря за отговорите.
Но на тази снимка аз ясно виждам 4 кабела - 2 единични червени за нагревателя долу ляво и долу дясно на термостата, вързани през една клема влизат в хладилника, там е намотан около изходната тръба на изпарителя; един черен с кабелна обувка долу по средата и един двоен чернено/кафяво с обувка горе ляво, които мисля че са за компресора + жълто/зелената маса. Така ли е?
http://media.snimka.bg/9552/025358784.jpg?r=0
Между другото, снощи откачих капилярната тръбичка от изпарителя, държи я една стомамена скоба около 10 см. Позачистих леко изпарителя там където контактува, позабърсах и тръбичката, и пак я сложих но леко наведена надолу. Незнам дали си внушавам, но сега дори след като пуснаха парното и в стаята е 19 гр, хладилника започна да работи/почива друбо 30 на 30 минути. Отзад, на гърба на хладилника, под кондензатора по дължина на охлаждащата тръба се беше образувало много лед само за една седмица. След снощната операция с капилярката, леда започва бавно но забележимо да се топи, поради по-малкото време на работа на компресора. Може би съм го нацелил???
Другото, което се сетих е, ако нагревателя е прекъснат, може ли това да е причина да образува много и бързо лед, както отзад под кондензатора, така и вътре около изхода на изпарителя? (довечера ще го замеря...)
Иначе, ходих първо до Мадрид, там имаха А13 1000 с три извода, имаха и ранко, но .... или трябва да преправям инсталацията или да вържа две от клемите на едно...
В този случай сигурно изолацията на гърба на хладилника се е напоила и не си върши работата ,за това се получава конденз ,който постепенно се натрупва в буца лед .
След като всички твърдяха, че няма А13 с четири извода, просто ви послушах и купих едно Ранко К59 и вчера отново отворих термостата. Оказа се, че на краче 4, с едно мостче са хванати две клеми, така че всичко е ток, имаме три крачета 3,4 и 6. Смених А13 с К59, запазих номерацията на крачетата, включих хладилника и всичко тръгна. Ефекта след смяната е, че преди работа/почивка беше 30-40мин/30мин, след смяната е 12мин/7мин. Притеснява ме честата старт/стоп на компресора, да не замине. Незнам, дали да не върна стария термостат. Сега в хладилното е 7-8 радуса, в камерата по-ниска от -20, до толко ми е термометъра. Което ме навежда на мисълта, че може да има леко изтичане на фреон, и да е начален стадии на -27 физер, +17 хладилник.... Какво ще кажете? Колко струва едно допълване на фреон?
И натрупването на лед отзад продължава с бесни темпове.
Освен това, замерих с мултицет нагревателя, оказа се прекъснат и го махнах изцяло. На него пишеше, че е 15W около 2 метра дълъг. Засега, докато намеря, ще кара без нагревател, той така или иначе предполагам отдавна не е работел ...
А за тази изолация, какво мога да направя? Да го оставя дълго изключен да изсъхне, или да го изсуша принудително със сешоар? Нещо друго изолиращо да залепя отгоре ....
По- краткия цикъл е защото термостата е по-точен-няма проблем.Изолацията трудно ще я исушиш, най-много повърхностно,просто се сменя с фибран.