ELECTROLUX ENB-34943X или GORENJE NRK 6181 CX - кой да избера?!
Здравейте,
в процес на избор съм на хладилник - среден клас, и от всички предложения на пазара съм се спрял на два модела и имам нужда от мнения за това кой хладилник да избера и/или евентуално да изразите впечатленията си от двата модела, особено ако някой от вас има информация за проявявани дефекти и т.н. Хладилниците са:
ELECTROLUX ENB-34943X - http://technomarket.bg/products/0910...lux-enb-34943x
и
GORENJE NRK 6181 CX - http://techno-mix.com/product/6851/gorenje-nrk-6181-cx
Надявам се да ми помогнете при избора, за което предварително ви благодаря. :)
Поздрави
Re:ELECTROLUX ENB-34943X или GORENJE NRK 6181 CX - кой да избера?!
Незнам, аз ли нещо не съм пуснал темата публично... или просто нямате мнение по въпроса... :cheesy: Моля пишете...
Според мен единственото хубаво нещо при посоченото от теб Gorenje e 5-те години гаранция. Обърни внимание, че електролукса има no frost само на фризерната част, което лично мнение е оптималния вариант. Тъй като при но-фрост на хладилника има шанс да ти се получат следните "екстри" (повече работа на компресора и съответно по-къс живот, повече шум, повече ток, странни звуци, изсушаване на продуктите в хладилника, ако не са в кутии) не е задължително да ги имаш всичките изброени "екстри", но и една от тях е достатъчна да ти къса нервите :016:
Също така се поинтересувай за полезния обем хладилник/фризер на Gorenje, защото не ги видях никъде.
И какво се показва на дисплейа на електролукса. Зададена температура или постигната температура.
И в крайна сметка вземи електролукса :Drinks:
Здрасти а3,
мерси за изразеното мнение... Незнам дали си обърнал внимание, но и gorenje-то е с No Frost само на фризера, т.е. и по този показател хладилниците са сходни... Иначе съм изцяло 50 на 50... Gorenjeto има леко предимство заради гаранцията, разпределението на рафтчетата в хладилната част (според мен е по функционална) и това че фризера е с по-малък обем, защото нямам нужда от голяма фризерна част. Какви са предимствата на Electroluxa...надали имаш предвид само дисплея?!
Проучих, че и двата са с 1 компресор, а някъде прочетох че Electroluxa има два охладилени кръга, каквото и да означава това. Пуснах темата по-скоро да събера информация за някакви дефекти, които са проявявали тези хладилници.
Поздрави :)
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1337760788[/time]_________________________________________________
Относно полезния обем - имаш предвид обема в литри ли?! Доколкото знам съотношението хладилна част : фризерна част е 230 литра : 75 литра, докато при Electroluxa то е 249 на 91 литра.