Здравейте,
Току що ми пристигна хладилника, който чаках за новата си кухня. Като всеки човек, не обичам да правя ремонти вкъщи често, затова с жена ми напънахме семейния бюджет и заложих на умерено скъпи модели уреди за вграждане, като се надявах че и качеството ще е на ниво. Затова и за хладилници избрах марката Liebherr и то модели, Made in Germany.
Та модела IKB 2750 Premium BioFresh е току що излизащ на пазара (а и бройките на IKB2820 бяха изчерпани) и ме спечели с техническите си характеристики. Особено с икономичността си. За съжаление обаче още като го отворих установих, че има нещо, което не е наред. Като че има някакво усукване на корпуса и стъклените стелажи лежат на 3 точки. Като разликата с четвъртата точка е над 5 мм.
Пода е перфектно нивелиран и за да изключа всякакво съмнение поставих уреда и върху част от кухненски плот, за който нямам никакви съмнения за изкривявания в равнината. Предполагам, че проблема може да се реши с преместване на някоя от LED колоните нагоре или надолу. И да си кажа честно, ако имам ремонтни инструкции, бих предпочел да си го извърша сам...
Утре ще се свържа с Liebher България. Имам много позитивни впечатления от комуникацията си с тях до момента и се надявам, че ще успеят да ме свържат със сервиз.
Пиша тук с надеждата, че може аз да пропускам нещо в настройките и ще съм много благодарен, ако някой има идея как да реша този си проблем!
Междувременно чакам да пристигне и фризер за вграждане - пак Liebherr UIG1313. Дано и с него не ми се налага да пускам отделна тема...
Поздрави!
P.S. Силно съм впечатлен от светкавичната реакция на екипа на Liebherr. Уговорихме се да го погледнат възможно най-скоро.