Отговор: Избор на хладилник до 600лв.
Аз ползвам този LG GR-389SQF: Bottom Mount Freezer Refrigerator with reversible door l LG electronics Africa не е от най тихите,но за годините си работи перфектно.Климатичния му клас на моя е N и работи от +5 до + 40 без никакви проблеми.А май няма големи разлики с по новия модел.Тампоните на компресора са за смяна,че понякога дава доста лош резонанс,питах но никой не ми отговори коректно.Дори моя го продавам в момента,мисля следващия да е пак на същия призводител.Ако има къде да го видиш и чуеш няма да е зле.
Цитат:
Първоначално публикувано от
espace
Аз изобщо не мога да разбера какъв е прблема на всеки хладилник да работи при температури над поддържаните в хладилното отделение? Какви 16 градуса, какви 5лв? Всеки нормален хладилник трябва без проблеми да работи до температури поне 5-6 градуса ако е усилен на макс.
Да ама не, за да работи нормално двукамерен хладилник с механичен термостат трябва да е в помещението минимум 15градуса. На по-старите хладилници слагаха нагревател на изпарителя и те работеха.
И в крайна сметка, каква трябва да е температурата за да работи. Според описанията, клас SN би трябвало да работи от 10 градуса нагоре. Това, ако приемем, че взема хладилник с единичен регулатор.
- - - - - - - - - -
Цитат:
charliii
Аз ползвам този
LG GR-389SQF: Bottom Mount Freezer Refrigerator with reversible door l LG electronics Africa не е от най тихите,но за годините си работи перфектно.Климатичния му клас на моя е N и работи от +5 до + 40 без никакви проблеми.А май няма големи разлики с по новия модел.Тампоните на компресора са за смяна,че понякога дава доста лош резонанс,питах но никой не ми отговори коректно.Дори моя го продавам в момента,мисля следващия да е пак на същия призводител.Ако има къде да го видиш и чуеш няма да е зле.
Доколкото прочетох по чуждите форуми, този http://zora.bg/lg/gc-399sqw/21865 е почти същия като твоя и е базиран на някакъв модел от 2005, който LG си произвеждат с леки козметични подобрения и продават като нов модел, което всъщност не е чак толкова лошо.
И аз съм пред подобна дилема - хладилник с фризер в долната част, за до около 600 лв.
Нещо Индезит-а ми грабна окото Хладилник с фризер Indesit BIAA 13 - Търговска верига "Зора" , какво ви е мнението като за парите си?
Btw някой знае ли, има ли и ако да - каква е, разликата между Biaa13 i Biaa13F?
Цитат:
Shogi
Ей този https://www.technopolis.bg/b2c/detai...NJE-RK-6191-AW -5г.гаранция
Взех индезит-а.
Попаднах на супер пича в техномаркет, който определено разбираше и беше откровен.
Общо взето потвърди общото мнението за горение.
Индезит-а е чук, само е малко по-шумен отколкото очаквах, но все пак в рамките на допустимото. За тези пари - толкова :)