Резултати от 1 до 14 от общо 14

Терморегулатор на хладилник реагира само при връщане?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Живее в
    София

Терморегулатор на хладилник реагира само при връщане?

Здравейте!
    Става въпрос за следното, хладилникът е ''Indesit BAAN 13'' в много добро здраве до момента, метафорично казано. Да кажем, някъде от около месец прави впечатление че сякаш е качил температурата в хладилното отделение. Тъй като нямам термометър за хладилник, сложих вътре обикновен термометър за прозорец в случай че има значение. Показва към 8 градуса. От както е закупен хладилникът, регулатора за температура си е бил винаги на средната позиция и поддържаше 5 градуса, в големите горещини и когато се отваря по често, разбира се се случва да качи температурата. Реших да го увелича (да сваля температурата), но дори при завъртане до края не реагира, не включи компресора. Оставих го на хоризонтална позиция т.е. на 3 и 15 така да се каже и на другия ден термометърът показа 3 градуса? Изчаках го да включи компресора, и когато завъртам обратно (да качи температурата) реагира и изключва, завъртам обаче пак обратно и до края дори да завъртя не реагира и не включва а същевременно явно сваля температурата. Когато включи, се чува нормално не е станал изключително тих за да реша, че е фреона примерно. Възможно ли е просто при по хладно време да реагира така? На такава позиция почти на максимално, нормално ли е да свали на 3 градуса? Гаранцията му изтича септември 2014, има ли смисъл да се обаждам в сервиза, или няма причини за тревога?

Благодаря Ви.

2.  

3. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

Отговор: Терморегулатор на хладилник реагира само при връщане?

Че 3 градуса си е мечта. Нормалната температура е около 4-8 градуса. Какво Ви притеснява след като подържа тази температура. Всеки терморегулатор си има веднъж хистерезис на включване-изключване и втори път има и инертност на сработване. Нали не очаквате като току що е изключил компресора, да врътнете копчето и на секундата да включи компресора пак. А ако сте толкова притеснен си сменете терморегулатора - 6 лв. и не се занимавайте с гаранции и сервизи.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от KTT Виж публикацията
    Че 3 градуса си е мечта. Нормалната температура е около 4-8 градуса. Какво Ви притеснява след като подържа тази температура. Всеки терморегулатор си има веднъж хистерезис на включване-изключване и втори път има и инертност на сработване. Нали не очаквате като току що е изключил компресора, да врътнете копчето и на секундата да включи компресора пак. А ако сте толкова притеснен си сменете терморегулатора - 6 лв. и не се занимавайте с гаранции и сервизи.
    Привет, КТТ!
    То ми е ясно, че 3 градуса е повече от нужното даже. Обаче когато не е включил компресора, при завъртане за увеличаване не би ли трябвало да включи? Аз за това написах, че когато го изчакам да включи и завъртя обратно изключва, но в обратния случай не. Иначе при включването и веднага завъртане да включи да, очаквах че е нормално.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Нали не очаквате като току що е изключил компресора, да врътнете копчето и на секундата да включи компресора пак.
    Като изключите компресора изчакайте 2-3 минути да паднат наляганията и тогава може да се включи. Иначе да тръгне под товар - няма как да стане. Ако случайно пък тръгне, без да съм специалист ще ти кажа че имаш проблем.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от zxc0 Виж публикацията
    Като изключите компресора изчакайте 2-3 минути да паднат наляганията и тогава може да се включи. Иначе да тръгне под товар - няма как да стане. Ако случайно пък тръгне, без да съм специалист ще ти кажа че имаш проблем.
    Да, това ще го пробвам довечера. А това, че когато при спрял компресор завъртам на максимум и той не включва, нормално ли е?

7. Member Аватара на batalski
    Тук е от
    Nov 2007
    Живее в
    София

А ако сте толкова притеснен си сменете терморегулатора - 6 лв. .
    Ако го смени с този от 6лв. тогава ще се притеснява.

8.  

9. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

Цитат Първоначално публикувано от batalski Виж публикацията
    Ако го смени с този от 6лв. тогава ще се притеснява.
    Моят опит е точно обратен. Италиански - 14 лв. - 1 година, Немски - 12 лв. - 2 години, Руски - 6 лв. - вече 5 година си работи. Къде е притеснението?
    Успех.

10. Member Аватара на batalski
    Тук е от
    Nov 2007
    Живее в
    София

Руски отдавна не се внасят.

11. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

Цитат Първоначално публикувано от batalski Виж публикацията
    Руски отдавна не се внасят.
    Явно при нас ги внасят а при вас - не.
    Само една фирма ли съществува в България, която да се занимава с внос и продажба на резервни части? Както и да е. Идеята беше да си смени човека терморегулатора след като го притеснява работата му. Не струва милион. Аз приключвам със спама.

12. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Живее в
    София

Така и не ми стана ясно, нормално ли му е поведението или не. Да разбирам, че е по добре да си сменя терморегулатора, отколкото да се обадя в сервиза, не го разбирам. Аз не казвам че му има нещо и именно за това ви питам, дали е нормално поведение или не е. Благодаря все пак.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Ако компресора работи, завъртиш терморегулатора на минимум, компресора изключва и без да чакаш се опиташ да го включиш от терморегулатора нормално е да не включи. - не прави така да нямаш проблеми.
    Ако компресора работи, завъртиш терморегулатора на минимум, компресора изключва и изчакаш минимум 3 минути, опиташ да го включиш от терморегулатора тогава трябва да включи.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2011

Терморегулаторът е К59. След като е изключил трябва питата на хладилника да се размрази тоест да достигне 6-8градуса и тогава ще включи.

16. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от Todorov_V Виж публикацията
    Така и не ми стана ясно, нормално ли му е поведението или не. Да разбирам, че е по добре да си сменя терморегулатора, отколкото да се обадя в сервиза, не го разбирам. Аз не казвам че му има нещо и именно за това ви питам, дали е нормално поведение или не е. Благодаря все пак.
    Оставяш термостата на позиция м/у 2 и 3, и не пипаш повече хладилника.
    Поведението му си е точно както трябва, това че на теб не ти харесва е проблем, който повече от спокойно може и трябва да пренебрегнем.
    Остава да почерпиш па макар и виртуално.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Живее в
    София

Здравейте отново,

След вече половин година и след като оставих нещата, както си бяха т.е. оставих хладилника на позиция 6 и 10 (нямам скала и затова го пиша така), положението не ми се струва нормално. Хладилника не сваля под 8-10 градуса и цялата зима така си беше. Терморегулатора все още реагира само при намаляване (качване на температурата) и колкото и да чакам не реагира при увеличаване (сваляне на температурата), просто го оставям след като съм увеличил и компресора си включва, когато си реши. Отново споменавам, че от както е купен на средна позиция няма лято, няма зима качваше максимум до 8 градуса с много отваряния на вратата. Сега като го завъртя на 6 и 10 е 8-10 градуса, а на 15 и 20 горе става 5, а долу в отделенията 3 градуса? Не знам и аз вече.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатика не реагира на дистанционното?
    От zarkoenko във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 5
    Последно: 22-03-18, 09:13
  2. Терморегулатор за хладилник
    От stefsto във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 32
    Последно: 14-11-17, 17:19
  3. Хладилник Снайге -работи само едната част
    От lubitel-art във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 9
    Последно: 03-04-12, 16:06
  4. Терморегулатор за хладилник Electrolux
    От pivar във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 8
    Последно: 14-01-11, 22:24
  5. Отговори: 8
    Последно: 05-04-04, 09:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе