Whirlpool Side by Side Проблем с щракане
Здравейте на всички,нов съм във форума:)
След стотина консултации с майстори и никакво решение не проблема,реших да се обърна към вас.
Хладилника е Whirlpool Side by Side с ледо-генератор и воден съспенсър.Проблема е следния!
Като включа хладилника първите 10-20мин. всичко е ОК,пуска си вода зарежда ледарката и тн.
След това започва щракане на релета през неопределен интервал от време за около 30-40секунди и спира,като пусна вода през суспенсъра същия шум пак започва и водата започва да прекъсва заедно с шума от релетата,всико това се оправя като отворя вратата на хладилника.След затварянето и щракането пак се появява.
Моля някой ако е ималл подобен проблем да сподели или да ме насочи към някой майстор:)
Благодаря!
Отговор: Whirlpool Side by Side Проблем с щракане
Като за начало ако може модел на хладилника
Извинявам се за пропуска :)
Модела е: Whirlpool S20D RSB33-A/G
Занеси платката в някой ТВ сервиз да и сменят всички кондензатори и би трябвало да се оправи.
2 Прикачен файл(ове)
Още днес,ще я занеса :)
Благодаря!
- - - - - - - - - -
Колега днес свалих платката и я закарах в ТВ сервиз,момчето измери кондензаторите и ми каза,че има замнал такъв и смени сините 4 от снимката(заградени в чевено),но за съжаление нищо не се промени:(
Само това ли са кондензаторите,който може да направят проблем или има още за смяна,но не му се замоваше?Прикачен файл 12088
Другото което ми направи впечатление е един голям(може би кондензатор) точно до компресора дали пък той не е здал багажа?
Ето го и него!Прикачен файл 12089
Долния кондензатор не го закачай, няма никакво отношение.
Основната идея е да се провери захранването на платката дали не предизвиква проблеми.Това обикновено се дължи именно на проблеми с кондензатори, особено ако захранването е импулсно.В случая мисля че не е така.
Липсва информация дали се поддържат температурите нормално.Тази информация предполагам не е класифицирана, така че може и да я съобщиш ако желаеш.
Подхода ми се струва, че трябва да бъде друг.Релета управляват крайните консуматори - компресора, вентила за водата и,т.н.
Трябва да се проследят веригите им, а по работа на хладилника ще си проличи при кой от съответните консуматори има проблем.Много възможно ми се вижда това да е вентилатора.Може, ключ или датчик, който управлява вентилатора да сработва лъжливо за отворена врата.Съответно релето да изключва вентилатора.
Но всичко това може да се провери само на място.
Цитат:
Първоначално публикувано от
badr
Долния кондензатор не го закачай, няма никакво отношение.
Основната идея е да се провери захранването на платката дали не предизвиква проблеми.Това обикновено се дължи именно на проблеми с кондензатори, особено ако захранването е импулсно.В случая мисля че не е така.
Липсва информация дали се поддържат температурите нормално.Тази информация предполагам не е класифицирана, така че може и да я съобщиш ако желаеш.
Подхода ми се струва, че трябва да бъде друг.Релета управляват крайните консуматори - компресора, вентила за водата и,т.н.
Трябва да се проследят веригите им, а по работа на хладилника ще си проличи при кой от съответните консуматори има проблем.Много възможно ми се вижда това да е вентилатора.Може, ключ или датчик, който управлява вентилатора да сработва лъжливо за отворена врата.Съответно релето да изключва вентилатора.
Но всичко това може да се провери само на място.
Извинявам се за пропуска:)
Хладилника и фризера си работят нормално,държат зададените температури на дисплея(сложил съм по един термометър във всяко отделение).
Когато отворя вратата на хладилника вентилатора продължава да работи(чува се),щракането е постоянно когато е пуснат ледо-генератора(бутон ICE ON).
- - - - - - - - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
batalski
Понеже не съм много на ТИ с чуждите езици,ще пратя темата на мой познат, да ми я преведе:)
Или ще отида с платката в магазин за електроника и ще накупя всичко по нея :D
Благодаря ви за помоща,борбата продалжава :)
Проблема се реши със смяната на кондензаторите:)
Благодаря на всички за помощта!