Здравейте ,искам да помоля за помощ .Ще си купуваме хладилник и един от вариантите е този хладилник WHIRLPOOL WTV4598 NFC IX AQUA. Aко някой има наблюдения моля да сподели.Благодаря
Здравейте ,искам да помоля за помощ .Ще си купуваме хладилник и един от вариантите е този хладилник WHIRLPOOL WTV4598 NFC IX AQUA. Aко някой има наблюдения моля да сподели.Благодаря
Само да знаете , че ако е хибридна система ще чувате едно пукане през известни интервали , и аз не знаех този факт преди да си купя хибрид...
Какво имаш предвид под "хибридна система"? Комбинация хладилик-фризер с два охладителни кръга?
Какво значи "хибридна система" и как се разбира дали е ??
Хибрид значи когато едната част на хладилника е НО ФРОСТ а другата обикновена , а до колкото дали е тя - публикувал съм тема под вашата , хвърлете и един поглед..
При мен няма абсолютно никакво пукане, хладилника от подписа. При нашите хладилника е Whirlpool но-фрост и в двете части и там пука колкото си ще. Не е до типа хладилник, а до качество, сглобка и т.н.
Попитах какво значи хибрид, защото такова понятие не съм срещал нито в брошурите, нито в техническите описания на хладилниците.Сервизните специалисти също не съм чул да го употребяват. Обикновено, когато се напише No Frost или Total No Frost се разбира, че и фризерната част е с тази технология.
Не зная на какво се дължи това пукане, но колегите са абсолючно прави, че всичко зависи от качеството на сглобката.
Миряна,
Харесайте си функционален хладилник, за предпочитане с долен фризер с възможно най-опростена конструкция. Примерно с механичен термостат, фризера да не е No Frost (по-шумни са с 2-3db, консумират повече енергия). Важен параметър е времето за съхранение на продуктите при спиране на захранването, както и какво количество се замразява за 24ч в киклограми. Колкото тези стойности са по-големи, толкова по-добре. Също така климатичния клас трябва да е поне SN - ST (+10 до +38 градуса околна температура). Всичко това го пише в каталозите и на табелката вътре в самия хладилник. Обикновено на нивото на чекмеджетата за зеленчуци и плодове.
И най-важното - пълна гаранция минимум 3, а най-добре 5 години! Има опции за доплащане на застраховка, като един вид се увеличава срока. Имайте предвид обаче, че те са към съответната компания, не към вносителя/производителя.
Успех!
Този пост е редактиран от Gena_bs; 27-09-14 в 14:49.
Според мен е по-добре фризера да е No Frost, а хладилната част с автоматично размразяване. При мен е така, във фризера няма грам натрупване на лед. При нашите въпреки, че целия хладилник е No Frost, във фризера за 2-3 месеца се натрупва около 200гр лед в горната част. Добре е да е с инверторен мотор и хладилника сам си определя колко да натовари компресора. Моя на дисплея има скала от 1-5 за компресора, зимата е на 1, лятото на 3-4.. а като сложа една диня и става на 5![]()
Ето какво пише за хладилника -
Технически спецификации:
- Модел: WTV4598 NFC IX AQUA
- Вид: Свободностоящ
- Цвят: Inox
- Енергиен клас: А+
- Годишна консумация на енергия: 386 kWh
- Ниво на шум: 42 dBA
Основни характеристики
- 6-то чувство
- Вместимост нето: 450 литра
- Характеристика (звезди) ****
- Брой компресори: 1
- Опция бързо охлаждане: да
- Опция бързо замръзяване: да
- Брой независими охлаждащи системи: 1
- Брой температурни зони: 2
- Multi-Flow система: да
- Антибактериален филтър: да
- Воден диспенсер: да
- Воден филтър: да
- LED дисплей
- Тип управление: Електронно
- NoFrost
- Потребителски интерфейс: Dotyk Touch
Хладилник
- Вместимост хладилна част нето: 341 литра
- Вид охлаждаща система: Вентилация
- Брой полици: 5
- Тип полици: Закалено стъкло
- Отделение за свежа храна: да
- Контрол на влажността: да
- Тип осветление: LED
Фризер / Камера
- Вместимост фризер/камера нето: 109 литра
- Вид охлаждаща система: Frost Free
- Регулиране на температурата във фризерна част
- Период на съхранение при спиране на тока: 24 часа
- Брой чекмеджета /стелажи: 1
- Капацитет на замразяване: 14 кг./ 24 часа
Аксесоари
- Поставка за яйца: да
- Форми за лед : да, въртящи
Технически характеристики:
- CFC/HFC free: R600a
- Възможност за обръщане на вратите: да
- Климатичен клас: N-T
- Захранване: 220-240V/50Hz
- Мощност: 190W
- Ел.ток: 10A
- Тегло (нето): 80 кг.
- Тегло (с опаковка): 82 кг.
- Размери (В/Ш/Д): 190/71/71.5 см.
Не съм виждал или ползвал този модел. 6-7 чувство - ала-бала.
За мен е шумен и харчи прекалено много енергия. Другите параметри са ОК, поне по техническите данни.
Както вече написах - по ред причини е по-добре фризерната част да е отдолу. За съжаление този Whirlpool - Хладилници - ABSOLUTE Design - WBA34272 DFC IX= е с много малкоНе знам защо държиш на Whirpool, но е хубаво да погледнеш и други марки. не смея да ти препоръчам нищо, за да не те подведа.
Капацитет на замразяване (kg/24h) 4.5 срещу 14 за избрания от теб.
Вече на марки нямай вяра, защото за съжаление всичко е на късмет!
Не държа да е Whirlpool и предпочитам камерата да е отгоре за да ми е удобен хладилника.В смисъл аз съм ниска и не мога да стигна последния рафт ако отдолу е фризера А и имаме 350 л фризер така ,че камерката ми трябва за зеленчуци. Нещата на които държа са: да не размразявам защото този хладилник който е в момента само като го погледна и ми става лошо от лед и скреж не мога да видя какво има вътре,да е широк до 80см и не по тесен от 68 ,да има диспенсър за вода Значи нашия е на 17г ,дори в хладилната част има лед ,отдолу е с фризер но не е толкова висок и стигам последния рафт но тези които гледам са много високи и е само 60 см широк нещо което винаги ме е дразнило защото не мога да сложа много неща вътре. Гледах и LG GT-5240AVBW :: Хладилници :: Хладилници :: Хладилници и фризери :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria и http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...RT38FEAADSP/EO От трите Whirlpool е най -широк и дълбок .Ако имате други виждания давайте предложения
LG-то явно е стар модел, защото са май само мостри останали.
Samsung-а ми хареса много, Twist ice maker, Диспенсер за вода и други гъдели но е само с 2 години гаранция / 10 на компресора. RT38FEAADSP | SAMSUNG България
Интересно защо никъде не е отбелязана годишната консумация на енергия.
Щом сте си харесали Whirpool и той с 2г гаранция, и Ви върши работа, взимайте него! Имайте предвид, че по спецификации е най-скъп и шумен от останалите.
Не съм търсил такъв тип хладилник и въобще в този ценови клас над 999лв.
Имайте предвид, че такива модификации, ако се повредят, има вероятност да се чака доставка на части от чужбина. Попитайте и свои познати, ако са си купували подобни хладилници в рамките на 1 година за впечатления. Погледнете и Bosch / Siemens.
Съветът ми е да доплатите за допълнителна гаранция / застраховка!
Успех!
Ами whirlpool вече е с 6г. гаранция WHIRLPOOL WBA 4398 NFC IX AQUA ,WHIRLPOOL WTV 4598 NFC IX AQUA ИНТЕРЕСНО !!!!!!ЕДИН МАГАЗИН С РАЗЛИЧНИ ЦЕНИ ????? ,Whirlpool - Хладилници - ABSOLUTE Design - WTV4598 NFC IX AQUA РАЗЛИЧНИ РАЗМЕРИ ???? НА КОЙ ДА ВЯРВАШ?????????