BOSCH GUD15A55 VS. LIEBHERR G1213
Първият фризер е повече от двойно по-скъп от втория, не мога да разбера защо. Не ми се занимава със сервизи и разнасяне. Та кой да взема, като искам да издяни поне 10години без проблеми? Знам, че във форума пишан Pro-та дето могат да дадат обосновани съвети. Моля Ви, всеки който има желание да драсне по няколко реда.
Отговор: BOSCH GUD15A55 VS. LIEBHERR G1213
Цитат:
Първоначално публикувано от
BLUEPUPIL
Първият фризер е повече от двойно по-скъп от втория, не мога да разбера защо.
Боша е за вграждане в шкафове/ниши по тих е с 5dB(a) и работи при температури от 10*С до 38*С. Либхера е обикновен свободно стоящ фризер, работи при температури от 10*С до 43*С. Кой ще изкара повече е въпрос на късмет. Аз бих обърнал и внимание и на обикноведните фризери на бош или сименс(една фирма са) или на някой AEG/електролукс, е ако се предлагат нанашия пазар. Поздрави!
Цитат:
Profi_cooler
Боша е за вграждане в шкафове/ниши
Това значи ли ,че тези за вграждане имат в тях нещо което ги прови по-скъпи? Или пък конкретно този компресор на BOSCH e на по-високо ниво? Върти ми се в главата, че тия модерни кухни са бая пари и ако нишата за фризера се съобрази с конкретни размери, то подмяната на фризера може да доведе и до промяна на дизайна- оттук тези за враждане да се хвалят с по-голяма надежност.
Ти видя ли какъв е компресора? Щото по-вероятно е да е китаец, нищо че фризера е Бош.
То щото на Либхера не и той Китаец. Когато един хладилник/фризер е направен за вграждане, то има конструктивни промени спрямо обикноведния, за да може да се получи естетвено или изкуствено(ако има вентилатор) обдухване на кондензатора и компресора. Вратата е пригодена за лесен монтаж на декорация или врата на шкафа. Трябва да е по тих.
Цитат:
dwrbudr
Ти видя ли какъв е компресора? Щото по-вероятно е да е китаец, нищо че фризера е Бош.
Не мога да го намеря изложен никъде, пък и надали ще ми разрешат да се завирам да огледам компресора. Но мога да отправя запитване към BOSCH Б-я.