Здравейте,
имам сериозен проблем с вграден хладилник Hotpoint Ariston BCB 8020 AA F C (купен преди около 1 год.) на който в сряда му се включо аларма, индикатора за внимание светна и дисплея започва да показва минус 16. След около час алармата се изключи и пак след около час се включи отново. Отново включената аларма се изключи след около час и така изкара до следващата вечер, когато всичко се повтори. През цялото време хладилника изстудяваше и замразяваше нормално.
В петък се обадих на сервиза, тъй като е в гаранция. Техника дойде примери температурата, после го изключи и включи директно от бушона в таблото и си замина.
След това започнаха неволните.
Алармата отново се включи, но вече спря да изстудява. Обадих се на техника отново и той ми каза, че въздуха не циркулира добре около хладилника и е прегрял. Да го изключа за два часа за да се размрази и истини, хладилника не е заскрежен и е с автоматично размразяване. Изключих го и го включих след 2 часа, но нещата не се промениха, хладилника се чуваше да работи, но не изстудяваше никъде.
Пак го изключих този път за цялата събота. Преди 12ч го включих, алармата се активизира и не спря да пиши повече от 2ч, докато не я изключих ръчно . През това време температурата на дисплея показваше + 24. След като изключих алармата, на дисплея се показа минус 16, но до сутринта нищо не се замрази. Дори водата.
Опитах се да променя температурата от панела нищо не се получава.
В момента хладилника се чува да работи, но температурата в него е висока.
Даже мисля, че шума, който чувам не е от компресора и, че той въобще не се включва.
Благодаря на всички които са изчели писанията ми.
Ще се благодарен на всеки съвет.