Отговор: Избор между Либхер и ЛГ
Аз имам подобен на ЛГ, със същия компресор, само че с горна камера, вече повече от 5г. си работи, без проблеми и така както в началото, аз бих взел ЛГ-то, Либхер отдавна не е това, което беше, а и 100% е правен в българия от хора на минимална или близка заплата.
Ако парите не са проблем заложи на Нефф, правени са в Германия и ще ти струва към 300-400лв. отгоре.
Въпрос на бройка е всичко, независимо от марката.
Същите параметри има и Бекото - 300 лв по-евтин.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от
Slusatel
Същите параметри има и Бекото - 300 лв по-евтин.
Да. Даже Бекото след 5 години можеш да си го ползваш като шкаф и да се държиш фъстъците без да се притесняваш, че ще гуляят мишките с тях. :lol:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=33346&stc=1
вземаш този с по-дългата гаранция :)
Цитат:
FearMe
вземаш този с по-дългата гаранция :)
Ако става въпрос само за гаранцията, в момента с най-дълга - 6 години е този Haier
https://www.technopolis.bg/bg/Hladil...37CGJ/p/660124
в тази епоха на планирано остаряване, когато храната има по-дълъг срок на годност от техниката, гаранцията май се оказва най-добрият показател за качество, а не марката или модела
говоря от личен опит отпреди 1 седмица
преди 6 години си купих бойлерче Аристон с титаниев балон и 7 (седем!) години гаранция
преди седмица протече, нося го в сервиза, ония не могат да повярват, че нещо си е имало 7 години гаранция
оказа се, че не подлежи на ремонт и сега чакам смяна с нов
ако бях взел някаква още по-реномирана марка със само 5 години гаранция, сега щях да съм няколко стотака назад, защото щеше да се наложи да си купувам нов уред
хайер или не, ако не бълбука и не се тресе, когато се включва, аз бих взел него по гореописаните причини
За наше съжаление бълбукането, свиренето и тресенето при работа няма как да се разбере в момента на покупката.
След това става "нормални шумове при работа на уреда, които не представляват неизправност или несъответствие със заявените технически характеристики".
И клиентът гризва дървото, ако няма познат адвокат или излишни време, нерви и пари.
След няколко дни усилено разглеждане започнах да клоня към Либхер.
Въпреки, че изглежда дървено, мисля че не отстъпва като функционалност.
Отделно, вече 2 години ползвам друг модел Либхер, с който общо взето нямам никакви проблеми.
Също така и допълнителната гаранция от 5 години дава една допълнителна сигурност.
аз си купих туй БЕКО и напълно задоволява нуждите ми..............https://www.technopolis.bg/bg/Hladil...920-X/p/663702.не е ВУДАБААА,но е красив ,голям и безшумен и 5 години гаранция
Цитат:
ramala
След няколко дни усилено разглеждане започнах да клоня към Либхер.
Въпреки, че изглежда дървено, мисля че не отстъпва като функционалност.
Отделно, вече 2 години ползвам друг модел Либхер, с който общо взето нямам никакви проблеми.
Също така и допълнителната гаранция от 5 години дава една допълнителна сигурност.
Правилно си се насочил.ю
Либхер България правят достатъчно добри хладилници и фризери и не само. Имат си собствена лаборатория за изпитване на хладилниците си, като дори даден вид компресор преди да започнат да го вграждат минава поне 6 месеца изпитания в лабораторията им.
Искаха да местят цялото производство на хладилници в България, но немските синдикати ги надушиха и вдигнаха шум и така с натиск от Федералното правителство ги отказаха.
Освен това ако им останат някакви бройки компресори не ги влагат в нова серия, а просто ги бракуват и унищожават.
Заплатите им са достатъчно високи, за да си задържат персонала и да не им избяга при други работодатели в Бг или в чужбина.
Ако трябва да съм честен не мисля, че наистина ни трябват такива големи хладилници и фризери. При наличие на толкова много прясно месо, плодове и зеленчуци по магазините не е най-доброто решение да купуваш и трупаш в хладилника или фризера.
От пресните продукти по -здравословно няма.
Наистина на днешно време не е необходимо да се презапасяваш.
В момента хладилника ми е с размер 160 см и е напълно достатъчен.
Но ако някой път случайно взема няколко неща повече и се претъпква.
Аз лично се чудя, защо ги правят с толкова големи фризери.
Лично за мен е по-добре да увеличат хладилната част за сметка на фризерната, но може би има и някакви технологични причини, които не знам.
Опитвах се да намеря модел с по-малък фризер, но като погледна редицата хладилници и фризерите на всички почти нямат разлика за съответната височина.
Моя е 203 см и никога нямам свободно място ....ама нямам място да двукрилка ....