Промяна на посока на отваряне на врата на хладилник И на вратичка на камера
Ще купувам нов хладилник за вграждане. Който и да избера, ще се наложи да променям посоката на отваряне едновременно на вратата както на самия хладилник, така и на малката вратичка на камерата. Колебая се между тези двата:
https://technika.bg/product/28594/hladilnik-s-vatreshna-kamera-za-vgrazhdane-bosch-kil24nff1.html
и
https://technika.bg/product/28563/hladilnik-s-vatreshna-kamera-za-vgrazhdane-gorenje-rbi4122e1.html
На стария ми хладилник това беше възможно, но сега чета описания и менюъли и никъде не виждам да се коментира смяна на посоката на вратичката на камерата.
Някой може ли да каже дали обръщането е възможно и за кой от двата модела?
Благодаря!
Отговор: Промяна на посока на отваряне на врата на хладилник И на вратичка на камера
Отговор: Промяна на посока на отваряне на врата на хладилник И на вратичка на камера
i77kolev, благодаря за бързия отговор!
Преди да закупите питайте дали няма да ви сменят вратите преди да го пратят.
Аз така си купих AEG преди година с уговорката , че могат да се обръщат вратите, взеха ми 30 лв над цената за услугата , държаха го 3 дни и накрая казаха , че не става..... Та взех едно Беко , защото всички маркови хладилници над 2м височина се оказаха проблемни с вратите , въпреки , че и на етикетите и в нета пишеше че може лява и дясна врата. Искай да ти я обърнат в магазина !
Преди години, като се мъчих да обърна вратите на моя хладилник, не успях и се примирих. Но това лято, при една чистка, намерих случайно допълнителните детайли на хладилника за обръщане на вратите. И си ги обърнах. Но за съжаление хладилника вече не е първа младост.
Хладилниците чиито врати се обръщат и пантите са захванати за челната част имат монтажни отвори, запушени с тапички или някакви декоративни капаци.
Горението се вижда, че му се обръщат вратите, но за Боша по нищо не личи, че вратите се обръщат.
https://bosch-home.expo2000.bg/wp-co...1-1-scaled.jpg (като се зумне, не се виждат никакви монтажни отвори отляво).
Точно така,инструкцията на Боша е комбинирана за свободностоящ и за вграждане и ме е подвело.:oops:
Само на първия става.Добре,че Rakeem има по набито око.
Заготовка на вратите има, моделите с дисплей на вратата не са окабелени от двете страни и при обръщане трябва да се пускат други кабели , което води до разкостване на хладилника и не ми хареса тази идея / така ми обясниха в магазина/
Благодаря ви! Смятах да поръчвам онлайн, но явно ще се наложи ходене на място и уговорки с продавача. Клонях към Боша, като ви чета, обаче, май при него няма да се получи обръщането. Лошото е, че за търсения от мен размер хладилник, на българския пазар се предлагат само тези два модела и всъщност нямам избор.
Mоя Panasonic е с дисплей на вратата и като му изтече гаранцията му обърнах вратите. Гледай в самия хладилник да има една кутия с разни панти, капачки и т.н. за обръщане на вратата. Ако ги има значи се обръща.
Нашия LG му се обръща вратата ама е с дисплей и като прочетох инструкцията и направо се хванах за главата. Докато се наканя жената взе че свикна с тази посока и ми каза да не я обръщам. Като има гости при отваряне на хладилника не се вижда кво има вътре и тя пожела така да си остане. Иначе психипески се бях подготвил....панти...кабели...разглобяване...
Върнах се в изходна точка , Бекото изкара 2г и 9 месеца и даде фира, ще купя вече Бош , пък накъдето и да се отваря вратата ....