Хладилник избягвай да закачаш на туй чудо. Не се знае колко ще кара.
Ако е инверторен хладилника по-бива.
Хладилник избягвай да закачаш на туй чудо. Не се знае колко ще кара.
Ако е инверторен хладилника по-бива.
Намери един ел.техник, който ремонтира уреди, той има осцилоскоп и ще му премери синусоидата, така ще се види дали там е проблема, ако не, съм ти казал, взимаш един стабилизатор и му връзваш каквото искаш.
Спри да ръсиш мозък за неща, на които не само не познаваш същността, но нямаш и базовите познания. Не ти ли увря главата, че това, което се измерва с обикновен мултицет при импулсен характер на напрежението или тока не е реалната ефективна стойност. Как стабилизатора на напрежение ще реши проблема със синусоидата? Би ли му го обяснил? Не разбираш ли че с глупостите си ще вкараш някого в голяма беля?
Човек ходи си пий хапчетата за деменция и спри да ми вменяваш неща, които не съм казал.
Ти въобще знаеш ли какво е стабилизатор на напрежение и за какво се ползва?
Къде прочете да казвам, че със стабилизатор ще изправя синусоида?
Човекът мери високо напрежение и нито ти, нито той знае дали действително е високо, за това му казвам да измери синусоидата и ако всичко е наред с нея, значи самият инвертор генерира по-високо напрежение.
Айде стига спам, идеята ми беше да се измери синусоидата, но:
В крайна смекта на тоя уред в характеристиките не е ли упоменато дали е с модифицирана или пълна синусоида?
Колкото и китаец да е, все това трябва да го пише.
Да напише дали пише нещо на уреда и да се приключва.
Недей да избиваш комплекси
По-нагоре бях писал, че е с модифицирана синусоида,малко е прикрито от друг цитат.
Все си мисля,че добре направих,че повдигнах темата.Със сигурност доста хора имат моите терзания,с тези ефтинджоси...
Иначе няколко хора се похвалиха, че използват резачки,бормашини и флексове с подобен инветор,макар и за по няколко минути.май ще помисля да се "бръкна" повече и да си купя "пълна"синусоида,пък било и 500w.
Мерси Ви за отговора относно хладилника,бях решил да си купя някой за 200-300лв от "голяма верига",да си хладя бирата и мезето, докато съм на диво,ама греда
Вземи някой хладилник(по-маломощен) от Емаг и го пробвай дали ще тръгне, как ще се държи при последващи включвания и дали ще грее много.
Има хора, които споделят, че хладилниците им работят, други, че не работят адекватно и греят.
Може да извадиш късмет.
Пък и 2г. гаранция имат.
Да,но дали да се занимавам...
Вече се замислям за това. https://www.vali.bg/bg/product/21449/%D0%98%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%BE%D1%80-12-220-V-DC-AC-500W-1000W-%D0%A7%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D0%BD%D1%83%D1%81%D0%BE%D0%B8%D0%B4%D0%B0-GREEN-CELL
Или това
https://vikiwat.com/invertor-ts-400-212b-12vdc-230vac-400w-istinska-sinusoida
Ще поумувам още малко.
Преди мислех,че просто трябва инвертор 10ина пъти по-мощен и всичко ще е О.К. но явно съм грешал
Ти така или иначе ще купуваш хладилник, за това ти го предлагам.
Този можеш ли да го върнеш?
Иначе, разбира се, че е най-добре да си вземеш с пълна синусоида.
Само си прецени колко вата ще са ти нужни, сметни си какви консуматори ще работят едновремено.
Този от Викиват е добра марка, но ми се струва слаб.
Двигателя с четки се казва универсален колекторен двигател. Той понася променливо, постоянно, импулсно напрежение, крива синусоида.
Управлява се лесно, но има четки - износват се.
Други видове има, дето не търпят такива напрежения, но пък търпят блокиране на ротора -вентилаторен тип.
Има и асинхронни дето не търпят нито едното, нито другото.
Обикновено на хладилника са такива, нетърпящи.