Здравейте, за река Велека-знае ли някой...
Здравейте форумци :016:Виждам че има много запалени туристи и бих искал да ги помоля за помощ.Искам да заведа семейството си по река Велека на някоя хижа или кьмпинг.Но всичко което намирам в интернет са хотелчета в Синеморец.Моля,ако някой е ходил и има координати на хижа или кьмпинг в този район,или нещо което бихте препорьчали/не луксозно/ да ми ги испрати,ще сьм му много благодарен!
Re: Здравейте, за река Велека-знае ли някой...
Хижа на Велека? Съмнявам се. Освен лодка , не се сещам какво може да се направи относно желанието ти.
За коя част? Защото, наистина единственото населено място там е Синеморец.
Благодаря за отделеното време!Наистина не знаех,че Синеморец е единственото населено място там.Не ,ч е имам нещо против Синеморец-може и там,но да е по спокойно,да не е хотел,това имах в предвид-да може да си направим барбекю,да опьржим риба,салата.....абе такива неща-нали ме разбирате?Та ако някой знае нещо :bravo
Малко след Царево има отбивка - за Бродилово - можеш да потърсиш квартира (чух, че се строяло, но скоро не съм бил).
Иначе Велека минава и покрай село Кости, което е доста популярно.
Край Синеморец, обаче реката е широка, което може би търсиш. Аз също не го харесвам това село напоследък.
Здравей, по пътя Царево - Малко Търново се минава през село Граматиково. Там има страхотна ловна хижа която се нарича "Качул" на Държавно дивечовъдно стопанство с. Граматиково. Хижата се намира на река Велека, а и на около има доста други частни вили. Ето линка на хижата:
http://www.strandja.hit.bg/info/frame_ka4ul.html
ето за цяла странджа някаква информация
http://www.strandja.hit.bg/info/frame_map.html
Я , да не повярва човек. Какви места имало. Май наистина ще станем известна туристическ дестинация.
Устието на Велека, а май че и цялата река са резерват. До към 2001-ва нямаше забрани, но вече е забранено паленето на огън, стрелба и т.н. За къмпинг - не бих си разпънал палатка около реката. Като граничар в казармата съм лежал по цели нощи из храстите около реката като ни вдигнат по тревога. И от тогава знам, че през нощта точно до реката става доста хладно. Лятно време. Това е по-малкото зло. А по-голямото са ордите настървени комари с размерите на малки врабчета :))
Самото устие до моста не е. Резерват е от там нагоре но не знам до къде.
Цитат:
Първоначално публикувано от roumen68
Това е по-малкото зло. А по-голямото са ордите настървени комари с размерите на малки врабчета :))
:offtopic: :gun_bandana:
По Велека не знам , но по Ропотамо какви има :help - по 200 грама парчето , и то от така наречените "конски мухи" , и то гладни - ма много гладни (може би щото няма много коне там :-memnon). Налитат по 100 - 150 парчета , и няма подготовка - направо с кацането те почват. Идвало ми е да скоча от лодката.
Точно преди устието на Велека има голяма поляна, която идеално става за бивак за палатка или каравана. До там се стига по два пътя - единият е близо до моста, а другият на няколкостотин метра в посока Ахтопол. Първият е много обрасъл и с дълбоки коловози, а по вторият може да мине всякаква кола, но при всички положения най-добре е да си с джип!
Отговор: Re: Здравейте, за река Велека-знае ли някой...
А сенчици има ли? Че на тази поляна ще изгорим живи! :o
- - - - - - - - - -
А там можем ли да си направим лагер,на устието на реката в близост до морето,имаме каравана и се чудим къде да ходим на море
Отговор: Здравейте, за река Велека-знае ли някой...
предварително се усмъртявате с ракийка и няма да изгорите живи :) там е доста хладно нощем направо студено задължително си носете анцузи