Резултати от 1 до 13 от общо 13

Здравейте, за река Велека-знае ли някой...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2007

Здравейте, за река Велека-знае ли някой...

Здравейте форумци Виждам че има много запалени туристи и бих искал да ги помоля за помощ.Искам да заведа семейството си по река Велека на някоя хижа или кьмпинг.Но всичко което намирам в интернет са хотелчета в Синеморец.Моля,ако някой е ходил и има координати на хижа или кьмпинг в този район,или нещо което бихте препорьчали/не луксозно/ да ми ги испрати,ще сьм му много благодарен!

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2002

Re: Здравейте, за река Велека-знае ли някой...

Хижа на Велека? Съмнявам се. Освен лодка , не се сещам какво може да се направи относно желанието ти.

4. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

За коя част? Защото, наистина единственото населено място там е Синеморец.

5. Тук е от
    Mar 2008

Благодаря за отделеното време!Наистина не знаех,че Синеморец е единственото населено място там.Не ,ч е имам нещо против Синеморец-може и там,но да е по спокойно,да не е хотел,това имах в предвид-да може да си направим барбекю,да опьржим риба,салата.....абе такива неща-нали ме разбирате?Та ако някой знае нещо

6. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Малко след Царево има отбивка - за Бродилово - можеш да потърсиш квартира (чух, че се строяло, но скоро не съм бил).
    Иначе Велека минава и покрай село Кости, което е доста популярно.

Край Синеморец, обаче реката е широка, което може би търсиш. Аз също не го харесвам това село напоследък.

7. Тук е от
    Feb 2004

Здравей, по пътя Царево - Малко Търново се минава през село Граматиково. Там има страхотна ловна хижа която се нарича "Качул" на Държавно дивечовъдно стопанство с. Граматиково. Хижата се намира на река Велека, а и на около има доста други частни вили. Ето линка на хижата:
    http://www.strandja.hit.bg/info/frame_ka4ul.html
    ето за цяла странджа някаква информация
    http://www.strandja.hit.bg/info/frame_map.html

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2002

Я , да не повярва човек. Какви места имало. Май наистина ще станем известна туристическ дестинация.

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Устието на Велека, а май че и цялата река са резерват. До към 2001-ва нямаше забрани, но вече е забранено паленето на огън, стрелба и т.н. За къмпинг - не бих си разпънал палатка около реката. Като граничар в казармата съм лежал по цели нощи из храстите около реката като ни вдигнат по тревога. И от тогава знам, че през нощта точно до реката става доста хладно. Лятно време. Това е по-малкото зло. А по-голямото са ордите настървени комари с размерите на малки врабчета

11. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Самото устие до моста не е. Резерват е от там нагоре но не знам до къде.

12. Member
    Тук е от
    May 2002

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    Това е по-малкото зло. А по-голямото са ордите настървени комари с размерите на малки врабчета

По Велека не знам , но по Ропотамо какви има - по 200 грама парчето , и то от така наречените "конски мухи" , и то гладни - ма много гладни (може би щото няма много коне там ). Налитат по 100 - 150 парчета , и няма подготовка - направо с кацането те почват. Идвало ми е да скоча от лодката.

13. Тук е от
    Jun 2008

Точно преди устието на Велека има голяма поляна, която идеално става за бивак за палатка или каравана. До там се стига по два пътя - единият е близо до моста, а другият на няколкостотин метра в посока Ахтопол. Първият е много обрасъл и с дълбоки коловози, а по вторият може да мине всякаква кола, но при всички положения най-добре е да си с джип!

14.  

15. Тук е от
    Jun 2013

Отговор: Re: Здравейте, за река Велека-знае ли някой...

А сенчици има ли? Че на тази поляна ще изгорим живи!

- - - - - - - - - -

А там можем ли да си направим лагер,на устието на реката в близост до морето,имаме каравана и се чудим къде да ходим на море

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: Здравейте, за река Велека-знае ли някой...

предварително се усмъртявате с ракийка и няма да изгорите живи там е доста хладно нощем направо студено задължително си носете анцузи

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Някой знае ли...?
    От FearMe във форум Коментирай новина
    Отговори: 2
    Последно: 23-11-13, 12:22
  2. Отговори: 0
    Последно: 22-05-12, 16:39
  3. Отговори: 0
    Последно: 20-01-12, 21:13
  4. Някой знае ли ?
    От Prometey във форум Общ - софтуер
    Отговори: 7
    Последно: 03-03-04, 20:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе