Искам да изучава български! Аз съм русин, жевеещ в Германия. Има ли някъква възможност за онлайн обучаване? Някакви онлайн-речници, програми и т.н.
Искам да изучава български! Аз съм русин, жевеещ в Германия. Има ли някъква възможност за онлайн обучаване? Някакви онлайн-речници, програми и т.н.
Встрани от темата - откъде този интерес към една малка балканска държавица. А иначе като гледам нелошо владеете българския език
Благодаря Ви за комплимент. Моето владеене на български отстои далече от идеала. Искам да изучавам граматика. Имам интереса к българска литература. Към страната изобщо. България е "малка балканска държавица", която направи много значително за славянската култура. И за руската в часност.
Моля всички, които четат тази тема: исправете, моля Ви, грешки в този текст.
Благодаря ти за комплимента. /Учтива форма Ви не е прието да се ползва във форум според мен/
Моите познания за българския език далеч не са идеални. Искам да изучавам граматиката на езика. Имам интерес към българската литература. Към страната изобщо. България е "малка балканска държавица", която е направила много за славянската култура. И за руската в частност.
Моля всички, които четат тази тема: Моля ви, поправете грешките в този текст.
Както виждаш - нямаш много грешки. За съжаление има много млади българи, които биха се справили по-лошо от теб с родния им език ...
По темата - порових, но единственото, което намерих и би ти свършило работа са тълковен и правописен речник.
Разгледай тези два сайта, утре ще потърся още - http://www.obrazovanieto.com/ и http://www.alfa.bg/?id=3 .
Много похвално желание, браво!
Но за да научиш български добре - не знам дали онлайн ще се получи нещо. Трябва разговорна практика на място, у нас.
Иначе за руснаците винаги им е много трудно да се научат да членуват съществителните, защото в руският това нещо не съществува.
Например в твоят текст ето къде трябва да се членува, отбелязано с червено:
"Благодаря Ви за комплимента. Моето владеене на български отстои далече от идеала. Искам да изучавам граматиката. Имам интерес към българската литература."
Добър ден! Благодаря за вашата помощ. Особено ми е харесва портал образованието. Имам предвид че той е много функционален. Аз мисля, че членението в български е същто определена и неопределена граматически форми във немски. (Искам да изучавам граматиката или българската граматика. Така ли е?)
Планирам на следващта година да отпътувам в България. Тогава намеря за нужно посещаване на книжарници.
Но Румен е прав. Без разговорна практика не е възможно да изучиш родствен език. Академично изучване подхожда за германо-романските.