Туристическа агенция за Дубровник и Котор?
От години не съм ползвал агенция и съм си организирал сам почивките.
Но сега ми се загнезди в главата идеята да уплътня голямата почивка по Великден с една екскурзия до Дубровник и Черна гора.
Тъй като вече въобще не съм в час с агенциите, може ли някой да даде съвет на база личен опит чии услуги да ползваме?
Отделно има и различни програми - едни минават през Загреб, при други - спанетата са около Дубровник, при трети - около Будва?
Отговор: Туристическа агенция за Дубровник и Котор?
Препоръчвам ти като "база" Будва! Бях там преди десетина години (около 1-6 май) с воаяжи до Котор и Дубровник. Превъзходно място! Пътувайки, минаваш през долината на река Лим. Страховит и красив каньон! Пътя до там с автобус обаче е доста изморителен. Летище има в Котор, но не открих линия, която да го свързва с БГ. Все пак информацията ми е доста поостаряла.
Ами като поразгледах са 3 варианта:
По-обширни, минават и през Загреб, Крък освен през Дубровник, Котор и Будва... малко дълги ми идват - по около 6 нощувки.
Други, при които спиш до Дубровник и обикаляш Дубровник, Котор и Будва и трети, при които спиш около Будва и обикаляш пак трите града.
Ама агенция... никаква идея нямам ще чакам за напътствие тук и в БГ мамата.
На няколко места пише, че някаква фирма Ванада се била специализирала в Хърватска и се препоръчва тя.
От личен опит ти препоръчвам да избегнеш загреб и да минеш през Будва и Котор. Страхотни места , и евтини за пушач като теб. В Дубровник винаги се настаняват в западнали хотели на 8км от града , но си заслужава.
След Дубровник се минава през Курчоа -родното място на Марко Поло и после през Мостар и Сараево.( там още се носи ужаса на войната - на места имаш чувството, че си пред разстрел )
По тази дестинация ти препоръчвам уговорена екскурзия за да си нямаш грижи с долните сърби и разнородните им там.
Ще потърся кординатите на нашия гид- уникален е и разказва доста история.
Другия начин - самолет до летище Дубровник и от там отиваш до Будва и Котор ( красиви градчета - много хубави ) и до Самия Дубровник и моста Франьо Туджман.
@Lupus , река Лим е вижда съвсем малко, искаш да кажеш каньона на река Тара - втория след този на Колорадо - наистина красиво местенце.
http://en.wikipedia.org/wiki/Tara_River_Canyon
Спането в Будва е в стил "татово "време - база за пионерски лагери, занемарени стаи - вярно чисти ама............
по-добрия вариант е Плитвички езера - едно наистина красиво място. Котор е по-красив от Будва.
прецени си ти.