Здравейте,
сина има рожден ден в скоро време и ще става на 5, та подаръка ще бъде велосипед...До сега не е имал, така че ще бъде първия. В следващия момент вече е голям, опитва се да пази, разсъждава... Той е дребен за възрастта си. Мисля да му взема нещо междинно, а не точно детски велосипед, за да може да го използва по-дълго време... Според мен 20" капли са напълно нормални в случая, но ниските рами му пасват, а високите май са му големички още... Та първият въпрос е свързан с производител - виждам, че има няколко производителя Български, моля изкажете се с по няколко думи за тях - впечатления, качество на изработка, здравина на велосипедите, особености и т.н. - с други думи, коя марка да избера.
Вторият ми въпрос е свързан с особености на самия велосипед, долу горе си изясних какво да гледам като геометрия на велосипеда и стойката на колоездача, но имам още въпроси, а може би и изисквания. Със скорости ли да бъде колелото, или без? Ако е, първоначално трудно ще се сложат помощни колела, но не е невъзможно - видях го как става...все пак се предполага, че ще се ползват за кратко. Също така първоначално трябва да се блокира на някоя скорост и така да се ползва(не вярвам от първия ден да осъзнае детето какво постига чрез тях). Казаха ми, че ако е със скорости, командата трябва да е от този тип, дето скоростите се сменят с палец, а не със завъртане, защото децата нямат такава сила и не могат да приложат такова усилие; вярно ли е това?
Задължително условие май остава само каплите са двойни или усилени, а някои ги водят -аеро, за да не станат на 8 след няколко падания и скачания от тротоарите.
ще бъда благодарен, ако ми дадете съвети и насоки за избор на най-подходящия велосипед за случая, както и конкретни предложения.
поздрави