Здравейте,
Хвърлям втори паламуд. Бяха му бистри очите, но при натиск ставаше на пихтия. По принцип ли е по-кашав или просто и двата пъти случвам на разлагаща се риба?
- - - - - - - - - -
Аа, и малко миришеше на пушена риба.
Здравейте,
Хвърлям втори паламуд. Бяха му бистри очите, но при натиск ставаше на пихтия. По принцип ли е по-кашав или просто и двата пъти случвам на разлагаща се риба?
- - - - - - - - - -
Аа, и малко миришеше на пушена риба.
Е как да е пихтия - не е медуза!!
Трябва да е як/стегнат .....даже повече от скумрията
Ама за печене на скара - не съветвам....
Най добре осолен или пушен
Ако е бил замразен е нормално, според мене. И аз от магазина купувах един замразен ....И осолен, и в марина - не ми допадна. На вкус беше тежък и не особено вкусен. А не ми е за първи път да приготвям риба...
Ако е бил замразен, особено ако е замразен не много прясно уловен, наистина става така.
месото му е плътно, но нежно и е възможно да се прецака при замразяване, но чак пък да ти влиза пръста в него...
трябва да е бил много дълго време замразен, за да започне да намирисва на гранясало рибено масло
имаше ли лек кафеникъв отенък на по-мазните части (ръбчето на коремчето, например)?
Два пъти размразяване и това е ефекта.Имам ресторант,та оттам съм патил.Може продавача да не е знаел за пред
ходно размразяване .
Взех го от кауфа до затвора. 12лв килото. Като го изкарах вкъщи видях че е разложен отдолу. Явно очите не са критерии. Бяха кристални почти. Сега ме хвана яд че изхвърлих първия. Беше черноморски над кило. Той си беше цял, но като се размрази му изрязах главата и като го стиснах почна да цвръка нагоре и пак малко миришеше на пушено.
трябва да е плътно и твърдо месото му ,тия явно са стояли доста време замразени .. и на скара става добре