Re:Проблеми със сервизното обслужване
na 06.08.11g si kupih produkt diva m5 tuoch ot handy varna vl.varnen4ik.pribrah se probvam produkta ne tragva vra6tam se v magazina i go varnah na drugiq den mi dadoha nov proba na mqsto,pribrah se ka4ih filmi i klipove dobre,4ete subsitri.sled 4 dena go zarejdam prez PC-to i sled 1 4as tamna indiq ni govor ni kartina.ostavih go v magazina i sega 6te 4akam nai-malko mesec da go remontirat za6toto gi pra6tat v sofiq.taka 4e ne si kupuvaite produkti na diva.vnositel digitalen svqt sofiq
Пиши на кирилица!
Крис
Re:Проблеми със сервизното обслужване
Ако имате лаптоп "Тошиба" и сте клиенти на "ТехноПро" имайте едно ,а по-добре направо две "наум". Въпреки ,че техниката си даваше дефекти ,бях станал почти фен ,заради сервиза....до последния път.Първите два пъти в интерес на истината ,бяха почти перфектни .Смяна на батерия ,смяна на дисплей -всичко о кей.Лошото започна след смяната на дисплея .До месец и половина -два "цъфнаха" два пиксела в единия ъгъл. На годината станаха 6. Бих ги преглътнал и тях /въпреки гаранционните -3бр/ , ако бях сигурен ,че няма да се увеличат . Пратих го за трети път в сервиза на "ТехноПро" в София ,чрез техен дилър в Бургас. Накратко -отказаха ми гаранционна подмяна с абсолютно малоумни доводи,успяха да ми спукат задния капак /очевадно пукнатината е около отвора на винта/ и за капак въпреки ,че им оставих специално направен гост-акаунт без парола за влизане в системата -бяха премахнали моята и какво са правили 14 дни един Бог знае. А имах качени банкови сертификати и извлечения ,документи и т.н.Повечето криптирах ,но....
Та, вместо с отремонтиран лаптоп се сдобих и със счупен и преровени данни .От фен на марката успяха да ме направят хейтър само с една единствена простотия!!! Пазете се от тях !!!
Отговор: Проблеми със сервизното обслужване
Една случка с един русенски майстор на перални.
Пералнята е на майка ми на 10 пранета.
За съжаление почина и сега трябва да разчиствам понеже не живея в Русе.
Изпрах едно пране и на второто не тръгна изобщо.
Реших да повикам "доверения" майстор на майка ми.
Дойде човека отвори панела с бутоните и без да го разглоби отсече-
заминала е платката-180-200лв.
Абе,човек тя работеща на старо е толкова.
Тогава ще взема панела в работилницата и ще гледам да се вместя в 60-70лв.
Да ама аз не съм вчерашен-колко ти струва идването-15лв.
Ето ти-оставяме я така.
Отиде си човека и аз се запретнах.
Свалих пак панела,отделих платката-тя е на някакви щипки и какво да видя:
Една пластмаса като капачка на химикалка която свързва копчето на програмите с
платката паднало.Нагласих го,сглобих и пералнята си заработи.
Това всичкото за 15минути!
Купи я една женица за парите които трябваше да дам на "майстора".
Няколко пъти ми се обади да ми благодари за чудесната пералня-тя си беше нова.
Климатик Панасоник.
Гаранция на компресора-5 години,на електрониката 2.
Спира да охлажда.Идват от сервиза.Казват компресор-вземат го,връщат го и пак не работи.
Пак го вземат и ми го връщат поправен,но му била повредена платката.
За което ми взеха 400лв защото тя вече не е в гаранция..Хайде от раз познайте кой е прецакан и какъв е номера.
Отгоре на всичко го бяха поставили на пода на балкона без никакво разстояние от него.И не се охлажда нормално.
Имам десетки такива случаи и за съжаление много малко съвестни майстори.
Затова действам по почина направи си сам.
И се справям много добре.
Че защо да не се справя.Имам висше образование-е не е техническо,но важно е главата да работи.
За колко ли пък време интелигентен човек може да се научи да поправя разни работи.
Щом хора с основно и средно го правят.
Цитат:
Първоначално публикувано от
plamenhar
Имам десетки такива случаи и за съжаление много малко съвестни майстори.
Затова действам по почина направи си сам.
И се справям много добре.
Че защо да не се справя.Имам висше образование-е не е техническо,но важно е главата да работи.
За колко ли пък време интелигентен човек може да се научи да поправя разни работи.
Щом хора с основно и средно го правят.
Моето образование е техническо не е свързано с автомобили, но поради сблъскването с "уменията" на много и различни "майстори" на автомобили се наложи да се самопреквалифицирам. Иначе по всякаква техника ако не е гаранционна предпочитам сам да се заема с проблема и ако не се справя просто се купува друга, така ми излиза по-евтино, защото се справям поне в половината от случаите, а за другата половина "специалиста" би ми взел колкото струва същата техника втора употреба работеща.
При мен пък проблемът е че климатикът е много шумен. Повече от нормалното. Казаха ми че това не подлежи на рекламация и не знам какво да правя.
Re: Проблеми със сервизното обслужване
Има си норми кое е нормално и кое не е. Изглежда твоите субективни представи и желания за нормално не се покриват с тези от наредбите.
Ако някой се чуди дали да си купи скъпа т.е. по-добра прахосмукачка Самсунг (SC 4360 - 149 лв.) горещо Не му препоръчвам. Иначе "реномираната" марка ги прави (дори и според сервиза ) да издържат гаранцията от 2 години. Моята е на 2.5 години и двигателят "заби". В Пан-сервиз казаха, че само заменят повредени с нови мотори, които обаче са скъпи почти колкото прахосмукачката. НЕ ремонтират !! Опитах се да се свържа с фирмата питайки що за качество е това, но любезно ми казаха да заплатя ремонта. Естественно това няма как да стане - нова машинка 1400 вата струва ок. 50 лв. ! Та, толкова за следгаранционно обслужване от Самсунг и уважение към клиента. За сведение имам 2 китайски прахосмукачки (купени в Китай) и още работещи !! Искам да кажа: купете си по-добре по-евтино, отколкото по-скъпо, та да не се ядосвате много, ако се повреди и направо да си купите ново с 24 м. гаранция. Така всъщност ме посъветваха от фирмата - странно нали ??!!:))))
Е па били са честни-казали са ти да не си купуваш от тях "завоалирано" ...
За новите модели не знам, но имам прахосмукачка Samsung от 98-ма година. Купих си я когато още работех за Samsung. От тогава до сега не е спирала и няма никакво намерение да спира. Сегашните не знам, може би са по-смотани.
Всичко сегашно е по-смотано от предишното, това всички го знаете.На вилата от 4 години ползвам един дърт САМСУНГ от годините, дето казва МЕГА, що гипс, талаш и цимент е изсмукала, не е истина, още кара с оригиналната платнена торба.Не е жален и секунда, не съм го и отварял за чистене дори.Желязна машина, не е мръднала.Бях го писал смъртник, ама не умира.Що се касае до сервиза, вече всичко е модулно - повреди се , махат, мързи ги да ремонтират, макар машината да е ремонтопригодна.Затова от много години съм отсвирил всички други сервизи, освен за климатиците ми.Жената има италианска профи машина за гладене - голям плот, с вградени резервоар за парата и ютията.Не се продава из България.Скоро спря за свети лампата на датчика за количество вода в резервоара, сиреч датчика не отчита, че има вода и машината не работи.Нямах време и жената го носи на сервизи.Гледат като голям камък и не можело да се направи.Е, оказа се, че може и то за 30 минути работа.Разчепих го, извадих датчита - магнитен е, магнита е закрепен за лека пластмаса и като налееш вода се вдига и зацепва датчика.Просто оста, на която се движи леко клеясала, магнита се отлепил от пластмасата и си стои на дъното.Залепих го за 15 минути и готово.Та, така със сервизите.Та определено в доста ситуации не си заслужава сервизиране, а по-добре е човек да си купи нова вещ.
Отговор: Re: Проблеми със сервизното обслужване
Здравейте,
Не купувайте нищо от фирма ЗАРА ЕС ТРЕЙД!!!
Наскоро си закупих пералня Уърлпул втора ръка, която дойде с гаранция за една година. Разбира се се развали, идваха да я оправят два пъти, но на третия започнаха проблемите. вече повече от месец ме лъжат, че ще дойдат да я оправят. Последния път като ги попитах докога ще ме разиграват, ми отговориха: "И АЗ НЕ ЗНАМ КАКВО ДА КАЖА" И МИ ЗАТВОРИХА ТЕЛЕФОНА. Вече не ми и отговарят на повикванията. Така че не купувайте нищо от фирма ЗАРА ЕС ТРЕЙД!!! От друга фирма разбрах, че ремонта, от който се нуждае пералнята е сериозен и за това не искат да дойдат, въпреки че е в гаранция!
- - - - - - - - - -
Фирмата отговаря на номера 0896339812, 0878353711, 0878370420, а аз се свързвах с 0886264318 Кирил Иванов с офис в ж.к. Левски г
https://peralni.wordpress.com/%D0%B7...A%D1%82%D0%B8/
но имат и обяви в olx, bazar и др
Една случка и от мен.Звъннах в магазин-сервиз Хривас Пловдив и питам:Имате ли ремонтен комплект за смяна на лагери на пералня Миеле,който включва:семеринг 35х76х10/14,втулка,пружинни шайби,уплътнение лагерно тяло , смазка за семиринга,лагери с увеличена хлабина.Отсреща ми отговарят:Господине,къде се поставят тези пружинни шайби?
Аз се усмихвам и отгварям:
Как къде?В лагерното тяло между лагера и семиринга.
Отговарят:
Щото ние никога не сме имали такива шайби.
Аз питам:
Какво имате?
Отгвор:
Семиринг и лагери.
Дотук добре,свършвам работа,на колата и в Хривас.Влизам и казвам:
Семиринг за Миеле.
В следващия момент ми се подава и о чудо 35х76х10.
Госпожо,този семиринг не е за Миеле-и казвам.
Отговор:
Всички купуват такива и ние слагаме от тях,ако търсите размер с половинки няма.
Какви половинки бе жена?Оригиналния семеринг е с два работещи ръба,лагерите са с хлабина,за да работят без проблем 2 часа при температура 110 градуса.Ядосъх се за разкарването и си тръгнах.
Това мога да кажа за „професионалният” магазин-сервиз Хривас в Пловдив.
Цитат:
Viking72
Една случка и от мен.Звъннах в магазин-сервиз Хривас Пловдив и питам:Имате ли ремонтен комплект за смяна на лагери на пералня Миеле,който включва:семеринг 35х76х10/14,втулка,пружинни шайби,уплътнение лагерно тяло , смазка за семиринга,лагери с увеличена хлабина.Отсреща ми отговарят:Господине,къде се поставят тези пружинни шайби?
Аз се усмихвам и отгварям:
Как къде?В лагерното тяло между лагера и семиринга.
Отговарят:
Щото ние никога не сме имали такива шайби.
Аз питам:
Какво имате?
Отгвор:
Семиринг и лагери.
Дотук добре,свършвам работа,на колата и в Хривас.Влизам и казвам:
Семиринг за Миеле.
В следващия момент ми се подава и о чудо 35х76х10.
Госпожо,този семиринг не е за Миеле-и казвам.
Отговор:
Всички купуват такива и ние слагаме от тях,ако търсите размер с половинки няма.
Какви половинки бе жена?Оригиналния семеринг е с два работещи ръба,лагерите са с хлабина,за да работят без проблем 2 часа при температура 110 градуса.Ядосъх се за разкарването и си тръгнах.
Това мога да кажа за „професионалният” магазин-сервиз Хривас в Пловдив.
дистанционни фтулки се казва за това не са те разбрали ????? ;) пробвай така да им кажеш:)
или вече се справи
3 Прикачен файл(ове)
Цитат:
kamen232
дистанционни фтулки се казва за това не са те разбрали ????? ;) пробвай така да им кажеш:)
или вече се справи
Прикачен файл 27729
Не ме карай да се смея!
[ATTACH=CONFIG]27728[/ATTACH
Да ти приличат на „Фтулки”?
И няма как да ме разберат,защото не са ги виждали,иначе сервизът им сменя лагери на Miele!
Прикачен файл 27730
Не,че БГ-сервиз са по на Ти,но като им дадеш оригинални кодове им излизат чарколяците на кАмпютъра.
Miele nr 0026918