Първоначално публикувано от
georgebg сега зависи много от подхода според мен... аз оплаквания от ТЕХНОМАРКЕТ нямам - защо:
купих си май месец фотоапарат Панасоник ТЗ1, някъде август започна да не снима със светкавица (тя си светкаше ама на снимката нищо ), естествено сезона нямаше как да го изпусна и чак на 3.10 го занесох в МАГАЗИНА, а не в сервиза - викам управителя и той естесвтено ми казва: "Обърнете се към сервиза"....ама не беше познал

...нали си държа разпечатка от закона в едната ръка и просто му казах , че отношенията им със сервиза не са моя работа ..... и се наложи да приеме стоката .. състави протокол и всичко както му е по реда ...
Естествено няма да ги тормозя с гаранционния ремонт - оставих спокойно да мине месец и на 5.11 спокойно си отивам да видя каво става ...
и какво да стане ... започна едно ходене насам натам , едо лутане ... и ми казват ... в четвъртък пристигали резервните части и щели да го ремонтират(беше вторник) - ужас !!! те японците това чуди едвам са го сглобили а тез пичове взели че и го разглобяват

...
естествено им казах че в четвъртък ще си имат хубав ремонтиран апарат(по закон до 30 дни ако не е ремонтитан ти възстановяват сумата) , а на мен трябва да ми дадат НОВ (естесвтено пак си носих закона и при първоначалното още стъписване на управителя му казах че ако има проблем мога да звънна на комисята за защита на потребителя да се консултирам ...)
Е - получих нов апарат и си го ползвам с кеф...
Направих и две грешки - но умишлено не се задълбочих в нещата защото положението ме устройва:
- в закона пише че трябва да възстановят сумата - но на мен апарата ми трябваше, харесва ми, а и тогава разликата в цената беше 20 лв.
- издадоха ми гар. карта за новия м като писаха старата дата на покупка, а според закон атрябва да имам нова двегодишна гаранция - но не исках и затова да се заяждам - все пак си имам протока за замяна с нов апарат и мога да го ползвам като документ ...
Та така - дали е късмет или стечение на обстоятелствата , но аз не мога да кажа лоша дума за Техномаркет...засега(забравих да подчертая че и управителя беше доста сдържан и точен - явно познаваше закона и се отнесе много добре- препирни не съм имал), но знам ли - купих си хладилник и предпочитам да имам късмет ..

...отколкото воля за борба с неприятностите...
но едно Ви съветвам - не се занимавайте със сервизи - ПРОДАВАЧА НЕ МОЖЕ ДА ВИ ОТКАЖЕ РЕКЛАМАЦИЯТА ! - така е по новия закон, а оттам нататък той да се разправя със сервизи ... по-лесно е , повярвайте !