Re:Не си купувайте телефон от "Хенди" - не признават гаранцията
Налага се да повдигна темата, редно ли е при наличие на гаранционна карта да ми отказват гаранционна подръжка? Сега сме в процес на трескаво издирване на касова бележка и фактура, каквито изискват, за да бъде извършен гаранционен ремонт на мобилен телефон.
Наличието на гарнционна карта не е ли достатъчно и толкова ли е невъзможно по нея да установят, че ... Телефона е продаден от тях?
По закон ти трябва касов бон. Гаранция можеш да нямаш, но документ за покупката - трябва.
Айде пак, ново двайсе...
Тоя път отивам в Германос да върна гаранционен телефон на не повече от 5-6 месеца, геройски загинал след зареждане, телефона пазен, кажи го речи маниакално, вечно в платнен калъф и винаги с протектор /оригиналния несвалян изобщо/, единствено протектора с някоя и друга драскотина от ползване- нали е тъчскрийн пущината... На капака с илюзорна следа, като прашинка, и в протокола за приемане записват "ожулен и надраскан"... Щото като съм си го вземел, можело да кажа, че съм го дал напълно като нов и да съм имал претенции. Ами, казвам, нека му махна протектора тогава и сменете тая невярна формулировка, нещо ми гласите с това "ожулен и надраскан", като това нещо едва ли ще е баница. Нямало да го вземат без да е записано така и т.н. Както и да е, не е N8 в края на краищата, но ако на вас ви се случи да носите гаранционен телефон и той е в състояние неразличим от нов, му направете подробни снимки, може и да затрябват, ако не за друго, то поне за собствено удовлетворение и инфо в нета при какви условия се обслужват гаранционно телефоните в тази фирма.
Сигурен съм, че това "ожулен и надраскан" е вратичка за измъкване от гаранционна отговорност при по-дебели разходи по отстраняването и тази ми сигурност идва от някоя и друга тема със сходна тематика в нета.