Re:За M-tel-ската гаранция
A бе аз плащах 3 месеца разговори от карта, която е извадена от телефона - докато ми изтече договора. Предложих им да вземат картата н асъхранение при тях, за да са сигурни, че не говоря, защото иначе казват че лъжа - номерата ги имам в листата си. Казаха, че нямат такава услуга - да съхраняват карти. Не се сетих да я унищожа пред тях с протокол, ама не можех да предполагам, че ще ми начисляват подобни разговори.
Re:За M-tel-ската гаранция
Доста години имах много високо мнение за М-тел.След "сблъсък",обаче със сервиза отношението ми се промени на 180 градуса.Пробутаха ми индентични номера както с hristobotev.Телефонът ми се поврежда 25 дни преди изтичането на дву-годишната гаранция,но все пак по време на гаранция.При предаването му не се констатира "повредена гаранционна лепенка","проникване на течност",както няколко дни по-късно.Дори,както всяка уважаваща себе си и клиентите си фирма,ми се предоставя оборотен телефон,докато се поправя моя.Като гръм от ясно небе,обаче няколко дни ми се предава с Акт за непризнаване на гаранция,с мотив,че е "падал,мокрен с нарушена гаранционна лепенка".Естествено побеснявам,тъй като това е абсолютно невъзможно да има нещо общо с истината.Казвам си:Във всяко стадо си има мърша и когато се оплача и доведа проблема до знанието на коректните и честни служители от М-тел,няма начин нещата да не си дойдат на мястото.Когато,обаче получавам отговор по имейла от "Екипът на М-тел" в стил:Телефона ти си го поливал с течност!И-точка!Ти си негър!И-точка!-нещата придобиват съвсем друг оттенък.
Ще си мина всичките процедури-жалба до М-тел,жалба до КЗП,разбира се без съд.Но това,което мога да направя е да предупредя всички,които ще си имат вземане-даване със сервизите на М-тел.Изисквайте в момента на предаването на телефона да се опише състоянието му и изрично да се пише,че няма "повредена гаранционна лепенка".Ако го предавате в сервиза в София,питайте кой техник ще го поправя.Ако ви кажат,че това е Михаил Пърсолов-не позволявайте този човек да се доближава до телефона Ви.