Много ме радва новата система за сервизиране на мобилни апарати.
Отивам и нося едина Нокия на детето, която спря да включва. След 10 дни ми звънят и казват, че е падала и не носят вече гаранция. След кратък спор си поглеждам общите условия и разбирам, че са прави.
Виждам телефона обаче на следващия ден и .... той си изглежда перфектно.
Започнах пак да задавам "тъпия въпрос" - Как познахте, че е падала като изглежда перфектно ?
Дамата в сервиза, ми каза, че имат апаратура за това
Искам да видя тази апаратура, защото от образованието си знам, че няма "апаратура мереща падане на GSM"
Не може , казва дамата, но може да го оставя да го поправят и да си платя. "Браво на Вас и колко ще струва" - питам весело.
Не знае момичето, но трябва да си пратя авансово 18 лева за диагностика и след това ще ме уведомят за цената на ремонта.
Тук вече усещам, че побеснявам и питам - "Ама Вие не знаете ли вече какво му е" - "Не сме го отваряли " - казва Дамата.
Всичко било ясно от "АПАРАТУРАТА за тестване" ...........
И какво е ясно от нея, къде е проблема недоумявам отново ...... Падал е, това е ясното.....според М-тел.
Взех си телефона, защото за мен тези хора се опитват да ме измамят или да не си оправят проблема.
Отидох при един приятел с магазин за GSM-и , оставих му го и след 3 дни си го взех оправен за 20 лева.
Няма да купя е болтчета вече от М-тел, а се замислих да си махна и всички телефони от тях, използвайки преноса на номера.