За първи път се сблъсквам с UPS, който не работи коректно при малко натоварване. Нарочно си взех по-мощен модел, за да имам запас за останалата техника, освен отоплителната система. Само че, ако в даден момент газовият котел не работи и има прекъсване на електрозахранването, преходните процеси са такива, че детекторите за газ сработват и прекъсват подаването на газ. Ако включите като товар 60W крушка и симулирате прекъсване на захранването, то тя ще мига неравномерно. Връщах веднъж устройството, за да го "настроят", но не проблемът не се реши напълно.

Прояви се още един бъг - вентилаторите, които работят непрекъснато и се захранват от акумулатора, в някакъв момент го разреждат и всичко спира, въпреки, че има външно захранване. От фирмата твърдят, че е отстранено в новия модел.

Накрая, за да решим проблема, ми го замениха за BU500. С този модел детекторите за газ преживяват превключванията, само се рестартира горелката на котела, ако работи в такъв момент.

Отказаха да ми възстановят пълната разлика между цената на устройствата, защото BU1000 се бил "амортизирал". Много интересно как бих могъл да го ползвам - UPS, който спира подаването на газ или разрежда акумулатора и спира захранването, според случая?!