Новата мода - произведено за Метро
Не знам колко е практика това да се прави, но на мен ми се случва за първи път.
Получавам брошура на Метро и гледам на промоция топ матрак от мемори пяна на ТЕД - цена около 200лв. Дотук всичко добре, влизам в сайта на ТЕД и разглеждам какво пише за него и гледам, че този матрак е около 450лв. Казвам си добре изглежда всичко, чакам да дойде промоцията и си взимам един топ матрак. На опаковката пише - топ матрак Тед, memory dream (разликата е в думата dream ), от мемори пяна, запомнящ ефект и т.н. Има си и съдържание в което пише, че матрака е съставен от мемори пяна и дунапрен, но мен това не ме смущава, защото очаквам, че продукта е на Тед и никъде не пише, че е правен за Метро и всъщност е някаква орязана версия за да е на ниска цена.
След време при разглеждане на топ матраци Тед в друг магазин и разговор с продавачката се оказва, че матраците в Метро не са същите матраци, които фирмите продават. Запитване до Тед потвърди, че истински матрак е от 5см мемори пяна, а тези в Метро са от 2.5см мемори и 2,5см обикновен дунапрен. Калъфката също е различна. От това разбира се е ниската "промоционална цена".
Питам се аз това не е ли нарочно заблуждаване на клиентите? Човек приема, че купува продукт на промоционално добра цена, а всъщност се навежда да вземе сапуна. За мен този случай си е чиста наглост от страна на Метро и това е направено с идеята да правят клиентите си на идиоти. Може ли да се подаде жалба в комисията за защита на потребителите? Да очакваме ли в метро например 40 инчови Sony lite телевизори с възможност само да се слуша радио?
Re:Новата мода - произведено за Метро
Цитат:
Първоначално публикувано от Delta1
...memory dream (разликата е в думата dream )
ей заради тази разлика "гък" не можеш да им кажеш
моделът е друг, това че не е изцяло от мемори пяна, е същото като телешките суджуци, на чийто етикет пише "20% телешко, 80% свинско"... има ли го? има го. никой не ти е обещал 100% телешко / мемори пяна
Като търговец ти казвам че няма как нещо, което струва 500 лв да е с 200 лв по-евтино някъде. Аз също поръчвам разни неща на производители със зададени параметри от мен. Да не мислиш че Метро не знаят какво са поръчали и параметрите на продукта? От друга страна всеки производител няма да откаже заявка за xxx броя от нещо, което може да направи. Иии...матрак не се купува от Метро, машини също. И в брошурата едва ли пише че въпросния матрак е същия като еди кой си модел на Тед.
На брошурата на голяма страница си пише Матраци ТЕД.
http://www.picvalley.net/u/2917/1455...ctJnvNvT_s.JPGhttp://www.picvalley.net/u/2616/9836...M9T7t71n_s.JPG
А това е от самият матрак
http://www.picvalley.net/u/2884/1317...nRSeB4up_s.JPG
Точно навсякъде си пише, че това е матрак на Тед и понеже те имат само един вариант на топ мемори матрак е логично това, което се продава навсякъде да е едно и също.
Това си е чиста измама и заблуда на клиента от страна на Метро. Клиента гледа брошурата - топ мемори матрак Тед, гледа на сайта - топ мемори матрак Тед - един модел (калъфките варират), клиента отива да си купи топ матрак Тед и всъщност му пробутват нещо друго, което не е топ мемори матрак Тед, а топ мемори матрак Метро, но никъде не го пише.
По отношение на цената стигаме до това, че "промоция" е мръсна дума.
При положение, че матрака е на Тед и навсякъде не пише друго би трябвало и от кръчмата да може да си взема матрак и той да е със същите параметри, които са на оригиналния, но при случай като този, където напълно законно се продава менте, това не важи.
Вземи си от аптеката ако искаш, в Метро естествено че ще е най-евтиното. Матрака на Тед е модел Венеция, ето го на сайта им:
http://ted.bg/?act=product_inside&pr...es=6&page_id=9
На сайта им не пише колко трябва да е дебел. Пише само това:
Цитат:
Венеция е модел с уникална 3D сърцевина. Този три-измерно проектиран профил създава конструкция с уникален пружиниращ ефект и неповторим комфорт за тялото при висока плътност и ортопедичност на материала. Това е едно “дишащо” ядро, което дава истинска възможност за свободна циркулация на въздуха и проветривост. Сваляем и перящ се калъф с цип, за по - лесна поддръжка и добра хигиена.
Добре де, като купуваш нещо, което е драстично по-евтино, не ти ли святка червената лампа? Как очакваш да е със същото качество? Аз лично от промоции бягам, като дявол от тамян. Винаги има някаква уловка. А хората налитат на тези промоции, като мухи на мед, пък после що така...Ами така.
Да се поставят всички промоций под един знаменател е меко казано не вярно,просто човек трябва да се информира добре за всички детаили по офертата как стоят реално(а не на него както би му се искло).
Цитат:
Първоначално публикувано от dimkaraganchev
Добре де, като купуваш нещо, което е драстично по-евтино, не ти ли святка червената лампа? Как очакваш да е със същото качество? Аз лично от промоции бягам, като дявол от тамян. Винаги има някаква уловка. А хората налитат на тези промоции, като мухи на мед, пък после що така...Ами така.
Святка...как да не святка...само,че на нея пише:
Ех тези търговци какви кожодери са,да продават нещо което струва 200 лева за 450... :god
Има една английска поговорка:
Не съм достатучно богат да си копувам евтини неща.
Ако я спазвате няма да се оплаквате по форумите за това че сте купили нещо струващо 200лв за 200лв като сте си мислели че сте хванали великата промоция.
ето пък една моя мъдрост:
"Старая се да съм достатъчно интелигентен, за да не купувам глупаво."
мисля, че е мъничко по-вярна ;)