БУЛСТРАД-застраховане по български
преди да пусна темата,дадох две седмици на тези смешници да се поправят,но.............
имам застрахована кола,магазин и къща в тази фирма(около 1000 лв. на година) и преди месец настъпи произшествие с колата ОПЕЛ АСТРА 1999Г. беше ударена от друг автомобил и естествено не ми пукаше,защото освен гражданската на другата кола имах и каско.........да ама надали .описаните от ТЯХ ЩЕТИ са:
1.броня цвят черна перла-за бооядисване
2.калник-същия цвят и той
3.фар ХЕЛА-за смяна
4.датчици 4 бр. на парктроник-смяна
и изплатената щета е..............251лв.аз не съм монтьор или бояджия,но с когото и да говоря това е направо смешна сума.ако тука има бояджии или колеги занимаващи се с части,нека коментират щетите и сумите с аргументи,а на представители на БУЛСТРАД(ако има такива) ще кажа,че тази тема ще бъде пусната във всички форуми и селската им тарикатщина ще им струва доста по-скъпо.помолих за разбивка на сумата по щети,но отговора беше само с точки и алинеи.не ми признаха и парктроника,защото не бил заводски,а при сключването на каско ИЗРИЧНО Е УПОМЕНАТ.
Отговор: БУЛСТРАД-застраховане по български
Цитат:
Първоначално публикувано от
Shmi
Снимки?
снимки от какво....................когато пиша нещо не клеветя-това са фактите и ако ти специално можеш да направиш нещо ще изискам всички документи от центъра им по ликвидация в бургас,ако ли само си чешеш пръстите е друг въпрос.
При ситуация с щети не ме интересува колко пари струва - питам ги в кой сервиз да я оставя и кога да си я взема - разплащанията да си ги правят както и на каквито цени искат.
Цитат:
DUNDURMA
снимки от какво....................когато пиша нещо не клеветя-това са фактите и ако ти специално можеш да направиш нещо ще изискам всички документи от центъра им по ликвидация в бургас,ако ли само си чешеш пръстите е друг въпрос.
Ти сам насочваш темата към чесане на пръсти, като не даваш снимков материал, без който няма как здраво мислещ човек да прецени доколко изплатената щета е адекватна!
а бре ШМИ.КОЛКО СТРУВА:
1-боядисване на цяла броня + нови щипки
2-боядисване на калник
3-фар хела,дори и втора употреба
4-датчиците за парктроника с поставянето ми взеха-50 лв.
от това ако не можеш да изходиш какви са щетите,значи наистина нямаш работа или понятие(поне малко),само да вмъкна че за боядисване е около 100 лв. на детайл
- - - - - - - - - -
Цитат:
Pat
При ситуация с щети не ме интересува колко пари струва - питам ги в кой сервиз да я оставя и кога да си я взема - разплащанията да си ги правят както и на каквито цени искат.
значи ходихме в техен доверен сервиз и там без фара обявиха цена около 400 лв.,но ме контрираха че каското е направено без клауза-ДОВЕРЕН СЕРВИЗ..........добре де за къв чеп ще ми вземат или ще се съобразяват с каското,след като щетата ще се изплаща от ГО на другия шофьор.
А ако ти беше виновен? Тогава от кой щяха да ги вземат?
Факт е, че оценката е ниска.
Цитат:
lazarus18
А ако ти беше виновен? Тогава от кой щяха да ги вземат?
Факт е, че оценката е ниска.
от каското ми
А 50% овехтяване няма ли ?
След като колата направи 10 години, каското вече е пунта-мара. Затова и спрях да правя каско на колите си.
250 лева - нова броня и боядисване и монтаж ми взеха по миналата зима.
Аз също не разбрах чия е вината за произшествието? Регистрирано ли е в КАТ / 112 по надлежния ред? Има ли валиден според застрахователя Протокол или с двустранен сте завели щетата?
Ако е постановена съвина, то тогава се гледа Каското. При 100% вина на другия шофьор - от неговата гражданска се плаща всичко. Тук обаче има два нюанса. Дали виновният водач има валидна ГО и дали не е при същия застраховател? И тогава вече нещата се заплитат.
Правихте ли възражение пред Булстрад? Прочетохте ли внимателно Общите условия?
Колкото до доверения сервиз - всички застрахователи имат ограничение за възраст на автомобила, съгласно Общите условия.
Цените за боядисване на детайл варират според типа, цвета на боята от 70 до 110лв. за акрил + лак. Металика започва някъде от 100лв. нагоре, а за перлата нямам идея. Фар Hella не би трябвало да е повече от 35 - 40лв. и то в перфектно състояние. Не знам дали всички са с ел. регулатор на Astra G.
Относно парктроника - цената му, както и всичко допълнително инсталирано по автомобила се доказва само и единствено с валидна фактура и касова бележка. Иначе застрахователите плащат някаква символична сумичка, ако въобще дадат нещо.
Пожелавам успех с ремонта!
Докато бях в бълг.имоти,бях много доволен от каското-плащаха с мин.бюрокращина и документи.Но откакто булстрад ги "глътна" и стана 1 компания,ги отсвирих.Причината-булстрад ми искаха за ГО 320 лв,при положение,че другите фирми застраховаха макс.за 170 лв ГО-двойната цена да я платя за какво?
Сега за каското-из форумите/ако имаш време да четеш/ има доста инфо за коректните и некоректните фирми,като булстрад е от вторите.Най-големите играчи на пазара са Армеец,Лев инс и Бул инс,съответно техните коли се барат по-малко в сравнение с другите.
Другото,което искам да кажа на dimkaraganchev е,че колата ми е 16 годишна и е с пълно каско,затова би ли ми обяснил пунта-марата каква е?
вижте сега момчета-вината не е моя,другият шофьор е с валидна ГО (чисто нов МЛ),а ти гена като ми намериш хубав електрически ХЕЛА за 40лв. ми го купи ,а аз ще ти дам 50..........ама надали
Цитат:
avenger
...Другото,което искам да кажа на dimkaraganchev е,че колата ми е 16 годишна и е с пълно каско,затова би ли ми обяснил пунта-марата каква е?
Това с какво опровергава думите ми? Имал си бол пари, дал си.