Може ли abv.bg да се нарече нормална електронна поща?
Последните няколко месеца имам страхотни проблеми с изпращането на прикачени файлове към мои потенциални клиенти, абонати на споменатото Интернет недоразумение. Оказва се, че към писмо не може да се прикачи никакъв файл! Пробвах какво ли не - doc, docx, xls - не минават! Започнах да ги правя на pdf - същата работа. Компресирам pdf файловете, пак не минават! Разгледах подробно сайта им, даже си направих тестов акаунт. Никъде няма каквито и да било указания, какъв файл може да се прикачи и какъв -не! Случва се и писма без прикачени файлове, но написани на кирилица, да пристигат при реципиента без съдържание. Трябва ли да пишем само на латиница за да получават писмата ни???
Може ли това да е нормална поща???
Отговор: Може ли abv.bg да се нарече нормална електронна поща?
Хм, досега не съм имал проблеми с прикачването на каквито и да било файлове. Още по-малко с текстове на кирилица. Проблемът е някъде другаде.
Цитат:
Първоначално публикувано от
dimkaraganchev
Хм, досега не съм имал проблеми с прикачването на каквито и да било файлове. Още по-малко с текстове на кирилица. Проблемът е някъде другаде.
А аз нямам проблем с никоя друга поща! Пращам писма към mail.bg, mail.ru, gmail със същите прикачени файлове - минават си нормално. Към корпоративни mail адреси - също. Каква може да е тогава причината?
Цитат:
Lupus
А аз нямам проблем с никоя друга поща! Пращам писма към mail.bg, mail.ru, gmail със същите прикачени файлове - минават си нормално. Към корпоративни mail адреси - също. Каква може да е тогава причината?
Ако не плащаш нищо за пощата - оплачи се на арменския поп. Плати си за каунт в дир.бг и няма да имаш грижи.
Не съм забелязал подобни проблеми. Жена ми е с поща в АБВ и често й изпращам атачменти.
Иначе стандартната панацея е архив в zip / rar и няма да има проблем с получаването мисля.
Цитат:
Mr.TECHNO
Ако не плащаш нищо за пощата - оплачи се на арменския поп. Плати си за каунт в дир.бг и няма да имаш грижи.
И защо??? Аз нямам нужда от пощенски кутии и не ползвам обществени такива! Проблема ми е с получателите.
Цитат:
kod
Не съм забелязал подобни проблеми. Жена ми е с поща в АБВ и често й изпращам атачменти.
Иначе стандартната панацея е архив в zip / rar и няма да има проблем с получаването мисля.
Лошото е че това не помага. Последния случай е от вчера. Прикачен zip файл - клиента не го получава. Ако не те притеснявам много прати ми на ЛС мейла на жена ти да пратя файла и да видим дали ще се получи.
Грешка дава ли ? Каква е големината на прикачения файл ?
Цитат:
jonov
Грешка дава ли ? Каква е големината на прикачения файл ?
Не, не дава. Файла е zip 310KB. Същото писмо, със същия файл, до същия адресат през gmail мина безпроблемно.
Пробвай с mozilla, google chrome..... да не би в опциите нещо да не се разбира.
Проблем имам и аз с единия си акаунт , от така наречената " нова " поща . През IE се получава едно безкрайно зареждане и толкова , а през Mozilla нямам проблем . Другия ми акаунт е от стандартната поща и се отваря безпроблемно .
Каква версия на IE използваш. Аз имах проблем с IE5. Нещо не е написано както трябва.
Спомням си, че имаше някакъв номер с "нов изглед" в настройките. Ако се махне нещата се оправяха.
IE9 . Преди си работеше , а не съм правил нищо , което да доведе до проблеми . Ще пробвам в настройките на пощата .
При проблеми с IE9 и IE10, първото нещо е Tools/Compatibility View - пробно (или постоянно) да се включи за проблемния сайт.
Например, в сайта на Asbis е може да се логнеш, ако не е включено Compatibility View, просто защото прозорчето с Username&Password не се визуализира.
Не ползвам браузер, а POP3 пощенски клиент The Bat!
Както писах и по-горе проблеми с прикачени файлове към mail.ru, mail.bg, gmail и корпоративни пощи нямам. Единствено проблемите са към abv.bg.
Най-просто е да пробваш през браузър - ако там става значи нещо пощенския клиент и сървъра на абв не се разбират като хората... :)