Отговор: Не пазарувайте от JMT
Не си казал каква е цената.
Щото аз например нямам нищо против да си купя такава кутийка на приемлива цена дори и да е втора употреба, тъй като ме вълнува USB3.0.
Та така, ако споделиш каква е била цената, ще можем да вземем някаква позиция мошеници ли са или не.
Цената се вижда на първата снимка.
Мисля, че опасенията ти са основателни. Между другото понеже имам същият модел (но с диск) да имаш в предвид, че не всички стари усб2.0 устройства ще видят диска. При мен например не се вижда от рутера и от плейстейшън3.
Цената която съм платил е като на снимката, 36 лв.+ 5 лв. да ми го доставят.
Не са много пари, но ме дразни че никъде не е отбелязано че това е стока втора ръка.
Гаранцията е само 1 година.
Честно казано, цената не е от голямо значение.
И 5 лева да е, ако стоката е ползвана и ремонтирана е редно това да бъде написано в описанието й...
Цитат:
Първоначално публикувано от
MitkoS
Не си казал каква е цената.
Щото аз например нямам нищо против да си купя такава кутийка на приемлива цена дори и да е втора употреба, тъй като ме вълнува USB3.0.
Та така, ако споделиш каква е била цената, ще можем да вземем някаква позиция мошеници ли са или не.
А ТРЯБВА да имаш. Когато пише "нов", ТРЯБВА да е нов и всичко различно от нов е измама.
За мен беше ясно от пръв поглед, че това няма как да е "ново" изделие, защото WD не продават такива кутийки самостоятелно.
Мислех си, че на всички е ясно това, след като са се поровили за информация и са избрали изделието (аз не съм се ровил, просто защото предварително знам какво се предлага от WD). За мен беше очевидно, че от тази кутийка е изваден оригиналния диск, който най-вероятно се е счупил. И тъй като ме вълнува наличието на USB3.0, мислех си, че всеки който си купува такава кутийка се интересува точно от това. И съответно следва въпроса на каква цена.
Ако мога да направя една такава аналогия - нова скъпа кола е катастрофирала много лошо и не подлежи на възстановяване, а собственика продава гумите. Очакваме ли да са "нови" и това ли е нещото което ни вълнува при такава покупка ?
Не се загледах по картинките и не видях цената и надписа "ново" (всъщност и сега, след заглеждането не го видях).
Ако там някъде на картинката пише "ново", то продавача е постъпил некоректно, след като предварително е знаел, че това не е ново, а даже е и поправяно. (Да не говорим, че след такава поправка вече не е ясно дали стандарта USB3.0 остава валиден).
Не виждам защо в един електронен магазин трябва да пише, че изделието е ново. Ново е по подразбиране, а за употребявани, дефектирали и т.н. трябва да има отделен раздел, в който задължително подробно да е описано състоянието. Аналогията с гумите е меко казано неуместна.
Цитат:
javorenator
Цената която съм платил е като на снимката, 36 лв.+ 5 лв. да ми го доставят.
Не са много пари, но ме дразни че никъде не е отбелязано че това е стока втора ръка.
Гаранцията е само 1 година.
Абсолютно си прав , даже бих казал че ако имаш проблем , ще те обвинят теб че си пипал по електрониката и си поправял.
@Митко , къде пише че че не продават само кутийки? Не защитавай "познатите" си моля те. Никъде в никой магазин няма изричен надпис НОВО , но е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако техниката не е нова да е упомената, макар и да е с голяма гаранция . Пример - ITR
Към Автора - едим меил със снимките към JMT и ако няма адекватен отговор със всички документи и товарителница в КЗП.
Кой продава празни кутийки на Western Digital ?
Няма такова изделие (празни кутийки на Western Digital).
??? За кои "познати" говориш ???
Тази фирма JMT никога не я бях чувал до вчера.
ПП.
И ако бях на тяхно място, щях да подаря кутийката на първия който прояви интерес.
Добре де, той си е виновен, че не знае, че WD нямат такъв продукт.
Но, моля те, опиши с една дума възползването от незнанието на клиента за да му продадеш нещо различно от това, което иска.
Цитат:
MitkoS
Кой продава празни кутийки на Western Digital ?
Няма такова изделие (празни кутийки на Western Digital).
??? За кои "познати" говориш ???
Тази фирма JMT никога не я бях чувал до вчера.
ПП.
И ако бях на тяхно място, щях да подаря кутийката на първия който прояви интерес.
А обясни ми защо ги защитаваш ?
Хайде цитирай ме къде точно ги защитавам.
Можеш единствено да ме цитираш, че съм пообъркал разсъжденията относно изграждането на позиция (че цената е важна... щото в първия момент си помислих, че са го продали все едно е с диск)
JMT е доста стара фирма, аз ги знам от около 10 г.
Принципно имат богат избор от хардуер на различни марки.
На сайта им пише че асемблират от 1997г.