Отговор: ГЛОБУЛ - Интернетът е задължителен
Тъй де, и да се върна. Това, че пише Н+ или 3G или Е или там каквото пише, означава, че в момента си в зона с такова покритие. Като почнат да се показват стрелкички там, тогава имаш трафик. Не искам да объркам никой и казвам, че има ТЕЛЕФОНИ С АВТОМАТИЧНО НАСТРОЕН ИНТЕРНЕТ, но в много от случаите идва съобщение, което като приемеш ти настройва връзката, на по-старите телефони пък е задължително. На Виваком примерно имам настроен WAP
Цитат:
Първоначално публикувано от
tolostoi
Тъй де, и да се върна. Това, че пише Н+ или 3G или Е или там каквото пише, означава, че в момента си в зона с такова покритие. Като почнат да се показват стрелкички там, тогава имаш трафик. Не искам да объркам никой и казвам, че има ТЕЛЕФОНИ С АВТОМАТИЧНО НАСТРОЕН ИНТЕРНЕТ, но в много от случаите идва съобщение, което като приемеш ти настройва връзката, на по-старите телефони пък е задължително. На Виваком примерно имам настроен WAP
Темата е основно за новите телефони които до един са с Автоматични настройки .Старите получаваше смс с настройките, да си ги слагаш, само ако оператора те засече че телефона ти не поддържа АВТОМАТИЧНИ настройки.
Та за това е този мой пост - и на новите телефони да идва въпросително - да пусна ли в мобилната мрежа или не.
Знам какво означават буквите , но ако видиш H дори и с бледи стрелки значи си в мобилна мрежа. 3G или E са точно както си описал - намираш се в зона с обхват , но H е че си включен
Цитат:
Първоначално публикувано от
Mr.TECHNO
3G или E са точно както си описал - намираш се в зона с обхват , но H е че си включен
Това как го измисли...
Всички букви са означение за зона със съответния обхват и нямат отношение към това дали генерираш трафик или не.
Всяка от тях означава, както ти си се изразил, че си включен в мобилна мрежа, както H, така и другите. Единствената разлика е вида на мрежата:
G = GPRS
E = Edge
3G = 3G - UMTS
H = HSPA - UMTS
H+ = HSPA+ - UMTS
4G = LTE
След като имаш буква, значи си допуснат от съответната мрежа.
А дали има трафик или не - визуално ако трябва да се следи - гледаш стрелките, ако са бледи - нямаш, ако се оцветят - в момента имаш.