Резултати от 1 до 5 от общо 5
Like Tree2Одобрявам
  • 1 Post By Lupus
  • 1 Post By Shmi

Photocamera.bg (laptop.bg) продават стоки, които не са предназначени за продажба

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007
    Мнения
    939
    #1

    Exclamation Photocamera.bg (laptop.bg) продават стоки, които не са предназначени за продажба

    Здравейте,

    Пиша темата, не толкова за да се оплача, че има кой знае каква вреда за мен като клиент, колкото за да споделя да имате едно на ум, когато пазарувате от този търговец.
    Накратко, в началото на седмицата видях примамлива оферта за DSLR обектив, който наблюдавам от доста време. Не ми трябваше много време за да реша и да го поръчам, т.к. цената беше около 25% надолу спрямо всички други актуални предложения, а тенденцията е цените да растат, т.е. в дългосрочен план сделката вероятно е още по-добра. Поръчката беше лесна, а доставката беше на следващия ден. Още при куриера забелязах, че опаковката беше нарушена, но не обърнах внимание на надписите по стикерите й. Обективът беше в отлично състояние, макар и със свалена предна капачка, видимо неизползван, така че платих и го взех доволен. Изненадата обаче беше по-късно, когато забелязах, че разкъсаният стикер на опаковката всъщност посочва изрично, че обективът не е предназначен за продажба, т.е. най-вероятно е бил част от комплект с фотоапарат, който е бил разделен и продаден като отделни артикули. Дали е с цел максимизиране на печалбата, дали е върнат комплект с дефектирал апарат или друго, мога само да гадая. Факт е, че този обектив не е предназначен за продажба и въпреки, че реално съм получил същата стока, това изпълнение носи лош привкус от цялата сделка, който би ме разколебал при бъдещо пазаруване.
    Държа да подчертая, че не съм кореспондирал с тях по този въпрос, нямам намерение да връщам стоката, но е само защото реално нямам алтернативно предложение за тази цена. Последното обаче не променя факта, че постъпката им е нередна и трябваше да бъда предварително уведомен за това.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #2

    Отговор: Photocamera.bg (laptop.bg) продават стоки, които не са предназначени за продажба

    Не намирам нещо нередно да се продават самостоятелно части от разкомплектована стока. Има много хипотези за причините, породилите такава продажба, но факта, че цената е с 25% по-ниска от нормалната вече е проява на коректност от страна на търговеца.
    Mega одобрява това.

  4. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007
    Мнения
    939
    #3

    Отговор: Photocamera.bg (laptop.bg) продават стоки, които не са предназначени за продажба

    Коректно е, когато това е упоменато предварително. Не е коректно, когато стоката се представя за редовна, като част от промоционална кампания. Това, че обективът е бил част от комплект вероятно е и причината да липсват придружаващите упътване и гаранционна карта. Разчитам, че последното няма да е проблем, поради email, който получих от тях, преди доставката:

    Пратката съдържа продуктите, заявени с поръчка №XXXXX, получена на XX .YY.ZZZZ XX:YY, както и фактура и гаранционна карта / приемо-предавателен протокол.
    Протокол имам в крайна сметка, макар че ако трябва да доказвам, че е същият обектив, на някой заядлив служител, би било трудно т.к. серийният номер не фигурира никъде. Вярвам, че няма да се налага!

  5. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #4

    Отговор: Photocamera.bg (laptop.bg) продават стоки, които не са предназначени за продажба

    Шми хем си доволен хем какво искаш всъщност?
    По същата логика може да те попитаме не се ли сети да попиташ защо цената е с 25% по ниска от другите търговци? Тогава не се ли приготви за нещо не редно в продукта? И повярвай в твоя случай си направо късметлия ако само това е причината да е такава цената...

  6. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007
    Мнения
    939
    #5

    Отговор: Photocamera.bg (laptop.bg) продават стоки, които не са предназначени за продажба

    Иво, споделям нещо, което смятам за нередно. Щях да съм още по-доволен ако всичко беше коректно. Сега се чудя какво ли бих получил при бъдеща покупка - дали ще е разопакована, дали ще е върната от друг клиент или кой знае?! eMag, например, имат ясна политика спрямо връщаните продукти и е споменато ако това е така. Това искам!
    Интересуваш се дали се сетих, виждайки редовната цена, която е задраскана и написана новата, все едно е редовна промоция? Ти ако се сещаш, трябва да имаш някакви необичайни способности, защото аз досега съм виждал и купувал много такива стоки и винаги са били изрядни, дори при намаления от 50 и нагоре процента! Не, не можах да се сетя! От ситуацията, представена по този начин, излиза, че този обектив, който е бил част от комплект, е бил с продажна цена, която е намалена. Сам се досещаш, че това не е вярно и е подвеждащо.

    Имам и обратния пример, при това от вчера/днес. Заради обектива ми се наложи да взема и нова чанта за техниката. Влязох в друг online магазин, видях че е обявена на 52 лева, без да е задрасквана никаква друга сума и я купих. 10 минути след това беше вдигната на 69 лева. Чантата я получих днес - в изрядна фабрична опаковка! Трябваше ли вчера да се досетя, че нещо не е наред, след като цената беше най-ниска от всички алтернативни магазини и не беше споменато процентно намаление?!
    Този пост е редактиран от Shmi; 15-09-16 в 16:24.
    avenger одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. PayPal въвежда безплатно връщане на стоки в България
    От justify във форум Коментирай новина
    Отговори: 3
    Последно: 04-02-16, 11:11
  2. Отговори: 7
    Последно: 06-02-15, 09:58
  3. Laptop <-> Laptop - Wireless ??
    От nikolin във форум Мрежи
    Отговори: 2
    Последно: 28-01-12, 17:03
  4. Отговори: 25
    Последно: 26-04-07, 19:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе