Отговор: Technika.bg Пълни измамници!
Хладилникът си има сериен номер! С него ще се проследи историята. Прати снимките на щетите на КЗП и си пусни жалбата. Поискай си обратно парите и иди да си купиш нов, от правилното място. Случаят ще се приключи до месец. Ако не, вземи становището от КЗП и ми пиши на лични.
Успех!
Благодаря за съдействието dodo_pv !
Има развитие по темата, от фирмата сега ще търсят отговор от Либхер защо са го изпратили така,
тъй като казват че от фабриката са го изпратили и не е минавал през техен магазин а директно.
Аз още вчера щях да напиша, че вероятността този магазин да е само "площадка" за продажби като на e-mag, ама не бях сигурен.
Постът на колегата го потвърди.
В крайна сметка след месеци чакане и уж уговаряне от тяхна страна, че видиш ли работят по въпроса пак се доказаха като пълни измамници.
От Техника.БГ се свързали с Либхер и им казали за проблема, Либхер правят вътрешно разследване, гледат камерите и казват всичко е ОК от нас е изпратен опакован.
А то проблема е, че той просто е пробит от вибрациите от стъклата въпреки опакован...то и другите бройки от модела ще имат такива проблеми.
Не че е голямата болка за умиране, но сега като реши човек да го сменя ...
Звъня им на Техника.БГ: да да изчакваме...ще видим няма да го оставим проблема така ама найци, нито се обаждат, а като им се обадя казват работим по въпроса... с една дума мотаят ме за да се откажа и така и стана, но затова и пиша тук.
Както и да е ...шляпнах му един силикон и си го ползвам сега.
Заключението е Техника.БГ пълни измамници!
Куриерчетата са гола вода - яд ги е че камшика им плющи по гърбината постоянно за малко пари и поради това изобщо не спазват правилата за транспорт.
Аз преди 1 година и половина поръчах от Италия за моята кола пълен комплект съединител + маховик. Дойде всичко навреме, НО с почти разпердушинен кашон/опаковка и с лека побитост на маховика.
Като видях кашона каква зелка е питам "куриерчето" "Що кашона е така разпарцалосан ВЕ, той ми смрънка нещо и ме гледа едно такова унило, гузно и злобно. Явно го е било яд него и тези преди него в България които са транспортирали пратката, че тежи 18-20кг и трябва да я мъкнат/прехвърлят от камиони в колите си.
А частите ги поръчах от голям склад в Италия от който от цяла Европа поръчват и никой в отзивите не писал за проблеми, само като дойде кашона до България куриерчетата му виждат сметката - хвърлят, драмяскат изобщо не им пука ...
Видите ли дори и малка побитост или разкъсване по опаковката - директно си искате да пишете протокол за куриерския пакет с разкъсана опаковка - протокол, ако сте платили по банков път си искате и парите и търговеца да се оправя и с куриерската фирма и куриерите й и със застрахователя направил застраховката за транспорт на стоката...
Като му резнат заплатката на куриерчето 2-3 пъти ще се научи...
И аз имам познат, които ди поръча хладилник БОШ от Емаг и му дойде с куриерски камион, но хладилника е транспортиран прав и е бил укрепен с въжета и текстилни ленти и всичко е точно и няма никакви проблеми с хладилника.
На нищо няма да се научат! Просто ще отидат в друга фирма или ще доставят пица, примерно.
А ние ще продължаваме да недоволстваме.
Те затова и фалираха Лео Експрес, не че злобея, ама заради такива като моята пратка https://money.bg/business/leo-ekspre...ma-pratki.html
Проблема тук е по скоро в куриера, а не в изпращащия стоката.Ако хладилника се кара прав да се получат такива повреди е почти абсурдно..
Никога досега не са ми карали голям хладилник прав. Легнали ги разнасят из градовете и ни инструктират да ги пускаме в експлоатация след 12 часа. Опаковките им са така конструирани, че е абсурдно да се повредят при транспорт легнали, освен ако върху тях не са нахвърляни други неукрепени и тежки стоки. Вътрешните стъклени и пр. стелажи са двойно подсигурени. Коментирам продукти на Samsung, Gorenje и Liebher. Няма как външното стречфолио или стиропоровите панели да не са били повредени при гореописаните щети. Или някой го е преопаковал, което би било видно. Не могат да имитират оригиналната опаковка.