Technika.bg Пълни измамници!
Здравейте, изпратиха ми хладилник с дупки във фризера и липсваща отвътре опаковка и сега не мога да го върна.
Не се занимавайте с тях освен ако не искате проблеми.
Потърсете друг онлайн магазин, но не и от тях.
Изпращат ви дефектна и отваряна стока.
Избягвайте ги.
Отговор: Technika.bg Пълни измамници!
Какво представлява "опаковка отвътре"? Качи снимки тук и в сайта на КЗП. Кой е вносител? Уведомен ли е за проблема?
И защо да не можеш да го върнеш?
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Какво представлява "опаковка отвътре"? Качи снимки тук и в сайта на КЗП. Кой е вносител? Уведомен ли е за проблема?
Липсващи странични стиропори под картона.
Защо не мога да го върна: изискват протокол за увредена от куриера стока при транспорт, а куриера не е виновен, те самите изпращат стоката с дефект и без пълна опаковка, така че да не можеш да я върнеш с пълна опаковка. Трябва да плащам и транспортните такси по връщането. Видях но в последствие, кой да очаква, че ще ми въртят номера, но така е в БГ. Като го върна ще ми удържат пари, че стоката е увредена и без опаковка. Омагьосан кръг или така наречен к капан. Голяма разправия и дъндания, идеята ми е да предупредя хората да не пазаруват оттам да не се наиграят.
Грешката е моя донякъде защото го видях късно вече бях платил, а изобщо не трябваше да приемам и плащам стоката.
Как така с "дупки във фризера" :confused: Не се отказвай, бъди настоятелен. Сезирай КЗП, Между другото и куриерите са под съмнение.
Без снимки в момента на получаването на стоката и с подписан протокол на куриера без забележки по какъв начин да бъде настоятелен колегата?
И спрямо кого точно - магазина или транспортната фирма?
Пълни безобразия се вършат в БГ където и да погледнеш и няма оправия, за съжаление.
Все пак пожелавам успех на колегата, ако реши да предприеме нещо!
Дупките са от стъклените полици във фризера, явно са го превозвали легнал по гръб на магистрала тракия ... и от вибрациите.
Тич стъклени полици трябва да са залепени с едно синьо тиксо и да не се движат. Явно наистина е разопакован продукт.
Залепени бяха обаче пак са се впили в пластмасата при дрънкането. Нямаше ъглови стеропори да обират вибраците.
какви са тия стъклени полици във фризера ,кой модел хладилник е това ?
обърни се директно към Либхер ,имам почти същия модел счупихме едната полица може би от претоварване - пратиха ми чисто нова без никакви разправии .. тука си личи че е транспортен дефект
Това според мен не може да стане от транспорт. Имало е нещо между полицата и вратата и последната е затворена със сила.
Тогава би трябвало да има аналогични повреди и на вратата на фризера. Освен това тя не се затваря като люк, а първо от едната страна.
Там също покритието е рециклирана пластмаса.
А щом колегата не е написал за повреда на вратата, остава само версията да са пренасяли хладилника легнал на задната стена. Въпреки всичките указания за малоумни относно положението при транспорт, отпечатани на опаковката.
3 Прикачен файл(ове)
По вратата няма нищо, никакви следи дори и драскотинка, явно е бил легнал та се е дрънкал по хубавите пътища, а в книжката изрично пише само прав да се превозва, да се пренася след автомобила до мястото без опаковка и само от двама човека, уж да не се изпусне. Отделно стъклата като са запилвани имат фаска, но с ръб е закръглението, щото е по лесно за майстора.
Бях го прежалил ама гледам лява панта няма на едната врата и звънях поне панта да ми изпратят, та се заеха да звънят на Либхер, защото се оказва, че идва направо от завода даже на хладилника пише че е произведен преди 3 седмици, обаче от Либхер са го пратили като чувал картофи. Мострен ли е бил учебен ли е бил не се знае.
Прикачен файл 40136
Прикачен файл 40135
Прикачен файл 40137