знаете ли нещо за изпитите по физическа и психологическа подготовка за кандидатстване за работа като спасител в гражданска защита?
знаете ли нещо за изпитите по физическа и психологическа подготовка за кандидатстване за работа като спасител в гражданска защита?
Знам че са разделени на групи,химици,физици и т.н.Допреди няколко години взимаха близо до минималната заплата и ползваха техника отпреди 40 години.Иначе можеш да ходиш и да ги питаш какво точно трябва.
много точно казано @Dragozow !
Пожарникарите се вдигнаха скоро , щото искаха да ги преместят в гражданска защита ! ( на минимална заплата и голям риск )
гражданска защита
Служители към 150 за цялата страна
Дейността им е предимно медийна
Или много реклама по Новините но само реклама.
Последно показване на техника е в Габрово поради липса на служители изпратени 2ма от плевен
Заплатите в самата служба са доста ниски за страната поради тази причина и няма желаещи и са предимно пенсионери
Спор няма доста техника им се закупи ако тази техника бе за купена и за пожарникарите доста пожари биха били овладяни по ранно. Двете служби се препокриват
Дане споменаваме че техниакта на пожарникарите е предимно зилове от далечната 1962-64 год
Гражданска защита е била звено към военните но е сметнато че е излишна служба и е била премахната.
В момента доста фирми се облагоделсват около тях. Предимно фирмите от обръча на дпс.
Министърката им прави 2 ремонт за тази година на най новото ни министерство за около 600 000 по памет не ми се коментира колко нуждаещи , пострадали имат нужда от тези пари.
Тази държава още един път доказва, че целта е не да се направи нещо по-добро, а да се задоволят интересите на някой друг. ВСИЧКО Е ПАРИ!
Миналата година при посещение с държани средства тези от вашия джоб Минисърката им заведе сина си в япония по някакъв спортен повот доста бе изписано и доста пъти и задаваха този въпрос но и все отклоняваше темата.
Както написа Mr.TECHNO
От както е създадено това министерство Емел Етем се опитва да вземе и пожарната но никой не се е вдигал единствено им премахна Генерал К. Войнов причината заведено дело за отпусната безплатна ГСМ карта на секретарката му
Пожарната в почти всички държави на картата е в редиците на полицията
Никъде в Европа няма подобно министерство и никъде в европа пожарната не е извън редиците на вътрешното министерство
В момента Управленска програма на партия ГЕРБ е залегнало че има 2 излишни Министерства едно е на Бедствията и Авариите.
Лично аз не бих кандидатствал за работа там
Службата е безценна,те помагат при природни бедствия.Те ходиха в Турция и Иран след големите земетресения,те помагаха на пострадалите от наводненията.Преди няколко години в един дълбок сняг само някаква тяхна антика амфибия се движеше по улиците и изтегляше закъсалите в преспите.
Службата е безценна, но министър Хептем Крадем и разказа играта... както всичко, което остана читаво в държавата...
То да беше само тоя министър....от промените насам за ГЗ и пожарната няма пари.Като ги видя с тия Виетнамки и Татри на по 50 години....После като видя някой министър с БМВ 7-ца си мисля че всичко ни е наред.
Момент, момент, нали скоро коментирахме закупуването на 40 джипа "Роувър Дифендър 130 D" именно за нуждите на Гражданска Защита.Първоначално публикувано от dragozow
източник: www.duma.bgОбщата стойност на договора е над 8,452 млн. лв., цената на един спасителен автомобил е 211 320 лв
Това пък изобщо не е вярно. Сред тия от ГЗ , които знам няма и един пенсионер. Всички са здрави, млади мъже. А заплатите им наистина не са високи.Заплатите в самата служба са доста ниски за страната поради тази причина и няма желаещи и са предимно пенсионери
Най-ниската заплата в гражданска защита е 550лв. На местно ниво най-високата е около 1200лв.(бруто). Това е служба която няма никакви правомощия и отговорности. Единствените изключения са 1.Дава становища по разпределяне на пари при "бедствия и аварии" и 2.Следи къде, колко дъжд е паднал. Щях да забравя денонощното обикаляне на язовири, предприятия и складове за опасни вещества, където се пишат излишни и ненужни протоколи, незадължаващи никой със своите препоръки.
Мнението ми е, че тази служба отдавна е трябвало да бъде закрита и задълженията и да се поемат от пожарната, както е в повечето "бели" държави.
Като бивш служител от пожарната мога да твърдя, че Гражданската защита е един въздух под налягане, командван от бивши военни, което и обуславя многото празни приказки и никаква реална работа. Единствената полза от тях беше, че имаха на разположение навремето техника от военните. Сега вече я нямат. Основната им практическа дейност е да позират пред медиите и да търсят репортери, пред които да се фръцкат, а основната работа я върши пожарната и полицията.
Мога да давам и конкретни примери от последните 15 години.
Да коментирахме,получиха ги.Искам да кажа че на фона на останалата им техника джиповете са капка в морето.Иначе и аз мисля че е по-добре службата да е една и да е добре екипирана.То и в пожарната си карат джуганите.Момент, момент, нали скоро коментирахме закупуването на 40 джипа "Роувър Дифендър 130 D" именно за нуждите на Гражданска Защита.