Помогнете на Дядо Коледа при избора на DVD player
Моля помогнете на Дядо Коледа да избере DVD player на сина ми (8-9г.)Знаете че Дядо Коледа предпочита да мине по тънката лайсна но пък държи на реномето си и не желае момчето да остане разочаровано.Лаик е в тази област и затова се обръща към Вас за напътствия-кои екстри са "задължителни" и др.Нека тези които имат опит(дори и горчив) да споделят кой модел е актуален за момента.Разбира се Дядо Коледа като всеки предпочита марковата стока, но се блазни и от евтини но качествени предложения. Той попрочете малко от коментарите във форума,но не можа напълно да се ориентира,а и трябва да бърза... ;) Тъй че разчита на Вашата помощ...
Re: Помогнете на Дядо Коледа при избора на DVD player
LUDIA ми хвали един модел на Elite, около 100 лева в Метро. Тук е писано за него ;) Не го хвали само защото го продава - той дава обективно мнение за стоката, която имат ;) Ако искаш вече марково - .... още по-малко представа имам :)
Моя съвет е погледни темите и ще откриеш конкретния модел на този Елит ....
доста добър е LG 9700 / 9900
работи много добре с DivX
и цената му не е висока - 135 лева
SC-HT845E-S
panasonic
Format
Playable Type: DVD-Audio
Yes
Playable Type: DVD-Video
Yes
DVD-RAM/DVD-R
Yes (also -R -RW +R +RW)
CD, CD-R/CD-RW
Video CD/ SVCD
MP3
Recordable Type: DVD-RAM/DVD-R
Television Signal System
HighMAT (Level 2)
WMA
JPEG
Playable Discs - DVD-RAM
Playable Discs - DVD-R*1
Playable Discs - DVD-Video/-Audio
Playable Discs - Others
Recordable Discs - DVD-RAM
Recordable Discs - DVD-R*3
Built-in Hard Disk Capacity
Recording Time - XP Mode
Recording Time - SP Mode
Recording Time - LP Mode
Recording Time - EP Mode
DVD-RAM/DVD-R*1
CD, CD-R/RW*2
Playable Disc Type
Television System
PAL 625/50, PAL 525/60, NTSC
Recorder Section: Recording Format
DVD Video Recording Format (DVD-RAM) DVD Video Format (DVD-R)
Recorder Section: Recording Time
XP Mode
SP Mode
LP Mode
EP Mode
Receiver Section: RMS Power Output
Total Output
Front
Receiver Section: RMS POwer Output
Center
Receiver Section: RMS Power Output
Surround
Subwoofer
Receiver Section: DIN Power Output
Total Power
Front
Center
Surround
Receiver Section: DIN Output Power
Subwoofer
DVD/CD Section
Progressive Scan [PAL/NTSC]
SCART Terminal
Component Video Terminal
S-Video Terminal
Composite Terminal
Video D/A Converter
Changer Type
Component Video Out
S-Video Out
Video Out
Digital Input
Audio Input
Depth Enhancer
Variable Zoom
Monitor Selector
Cinema Mode
Dialogue Enhancer
Type
Auto Input VCR
G.U.I.
Weight (kg)
Dimensions (WxHxD)(mm)
Speaker System
Front Speaker: Configuration
2-way, 2-speaker, Bass-reflex
Front Speaker: Woofer
Front Speaker: Tweeter
Front Speaker: Weight (kg)
3.92
Front Speaker: Dimensions (W x H x D) (mm)
260 x 1234 x 270
Center Speaker: Configuration
2-way, 3-speaker, Bass-reflex
Center Speaker: Woofer
Center Speaker: Tweeter
Center Speaker: Weight (kg)
1.36
Center Speaker: Dimensions (W x H x D) (mm)
320 x 88 x 96
Surround Speaker: Configuration
Surround Speaker: Woofer
Surround Speaker: Tweeter
Surround Speaker: Weight (kg)
Surround Speaker: Dimensions (W x H x D) (mm)
Subwoofer Speaker: Configuration
1-way, 2-speaker, Bass-reflex
Subwoofer Speaker: Woofer
Subwoofer Speaker: Weight (kg)
11.3
Subwoofer Speaker: Dimensions (W x H x D) (mm)
201.5 x 368.2 x 491.5
Front Speaker: Full Range
Centre Speaker: Full Range
Satellite Speaker: Configuration
Satellite Speaker: Full Range
Satellite Speaker: Woofer
Satellite Speaker: Tweeter
Satellite Speaker: Weight (kg)
Satellite Speaker: Dimensions (W x H x D mm)
General
Power Supply
Power Consumption
Dimensionsn (W x H x D mm)
430 x 60 x 348.3
Weight
2.7kg
Audio
Recording System
Input Audio in
Output Audio out
Digital Audio Out
Video
Video System
PAL colour signal, 625 lines, 50 fields / NTSC colour signal 525 lines, 60 fields
Recording System
Input - Video in
Input - S-Video in
Input - RGB in
Output - Video out
Output - RGB out
Output - S-Video out
Television System
Tuner System
Receiver Section
RMS Power: Total Power
800W
RMS Power: Front
70W x 2 (1kHz, 4hms, 10% THD)
RMS Power: Output
RMS Power: Center
260 W (1kHz, 4ohms, 10% THD)
RMS Power: Surround
70 W x 2 (1kHz, 4ohms, 10% THD)
RMS Power: Subwoofer
260 W (100Hz, 4ohms, 10% THD)
DIN Power: Total Power
DIN Power: Front
DIN Power: Output
DIN Power: Centre
DIN Power: Surround
DIN Power: Subwoofer
Dolby DigitalŞ Decoder
Yes
DTSŞ Decoder
Yes
Multi Re-master
Dolby Surround Pro Logic II
Yes
Multi-channel Sound Field
Yes
S.F.C (Presets EQ)
Yes (7 Preset)
Custom Sound Memory
EQ
Super Surround Sound
Audio Only Function
Digital Synthesizer Tuner
Weight (kg)
2.7
Dimensions (W x H x D mm)
430 x 60 x 348.3
Digital Input
Audio Input
Yes
ELITE PV-400USB за 119лв. Аз имам такъв и съм много доволен имам и Panasonic DVD/VHS но елита може да плейва и Divx/XVID файлове.
Здравейте и благодаря на всички които се отзоваха!От съветите които ми давате се потвърждава това което чета и в други теми-говори се главно за няколко модела на ELITE -PV370X,PV400USB и др.Хвалят се и един Samsung и LG.А къде са JVC,Panasonic,Hitachi и другите?Може би работят по-бавно в/у българските субтитри или не знам...?Значи ли това че купувайки ELITE за 100 лв,получаваш повече отколкото ако купиш JVC напр. за 200? За сметка на софтуерното предимство дали ELITE не отстъпва много като техника и издържливост .А какво е положението със сервизната база? Дали ще сгреша ако се ориентирам към PV400USB(дали това е наи-добрият модел?)?Ще почакам за още мнения преди да пишем на Дядо Коледа ;).Благодаря предварително!А после и аз ще споделям впечатления!
Честита Коледа на всички!Добрият Дядо вече си донесе подаръка,който двамата с него избрахме.Минахме през Sang,няколко модела на Elite,после излезе темата на СТРАХ за LG9700/9900 и везните наклониха на там.Като отидохме в Техномаркета там ме убедиха че най-добрият избор за момента е Filips-с по-големи субтитри от LG.Решихме последно да сондираме мнение и в Технополис.Там също "оплюха" LG и ми препоръчаха JVC XV-N422+подарък три бълг. филма и Prima пакет за 159лв.Това за момента според тях е най-добрият избор и съответно го взехме(телевизора ми е същата марка-и това оказа влияние при вземането на решение).В момента на купуването правят ъпдейт на софтуера за да чете бълг. субтитри.Като интерфейс има коаксиален вход/изход,шест чинча и скарт.Убедих се че при тези плеари,най-големият проблем се оказва големината на субтитрите при четене филми в Div-X формат,т.е. не фабрично DVD(където субтитрите са вкарани във самия филм) ,а свалени от мрежата и драснати на домашната записвачка филми.И понеже се предполага че повечето гледани филми ще бъдат в такъв формат има смисъл от консултации на тази тема преди да се пристъпи към избор.Засега съм доволен от първите впечатления но не мога да направя по-задълбочен анализ.Дано бъда полезен на някой с тази оскъдна информация :)Желая на всички безкрайни Коледни и Новогодишни празници! :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от Lazar
Честита Коледа на всички!Добрият Дядо вече си донесе подаръка,който двамата с него избрахме.Минахме през Sang,няколко модела на Elite,после излезе темата на СТРАХ за LG9700/9900 и везните наклониха на там.Като отидохме в Техномаркета там ме убедиха че най-добрият избор за момента е Filips-с по-големи субтитри от LG.Решихме последно да сондираме мнение и в Технополис.Там също "оплюха" LG и ми препоръчаха JVC XV-N422+подарък три бълг. филма и Prima пакет за 159лв.Това за момента според тях е най-добрият избор и съответно го взехме(телевизора ми е същата марка-и това оказа влияние при вземането на решение).В момента на купуването правят ъпдейт на софтуера за да чете бълг. субтитри.Като интерфейс има коаксиален вход/изход,шест чинча и скарт.Убедих се че при тези плеари,най-големият проблем се оказва големината на субтитрите при четене филми в Div-X формат,т.е. не фабрично DVD(където субтитрите са вкарани във самия филм) ,а свалени от мрежата и драснати на домашната записвачка филми.И понеже се предполага че повечето гледани филми ще бъдат в такъв формат има смисъл от консултации на тази тема преди да се пристъпи към избор.Засега съм доволен от първите впечатления но не мога да направя по-задълбочен анализ.Дано бъда полезен на някой с тази оскъдна информация :)Желая на всички безкрайни Коледни и Новогодишни празници! :Drinks:
Вярно е,това е най-големия проблем.LG-то вече го няма.Може и да го плюят,но го няма.А може би ти ще го имаш.Дано да не е така.
pland извинявай,не искам да споря по въпроса,защото не е от моята компетенция.И в двата хипермаркета LG-тата бяха с малки субтитри и не предлагат ъпдейт-и аз съм до там.Не ми се занимава сам да върша тази работа-просто взех модела който е с по-големи субтитри и споделих това във форума,защото бях обещал.На мен ми е ясно че утре друг модел ще е по-добър,вдругиден трети и т.н.На това му викат Прогрес и добре че е така.То за тези пари,каквото и да вземеш все е добре :).Още веднъж Весели Празници!
@Lazare
Не казваш малкия юнак дали е доволен.Както се казваше в една реклама
Има неща които са безценни.Останалото е без значение.
И да слушаш юнака! :) :) :)
Lazar, не съм виждал update-то LG, но най-големите субтитри са на ЕЛИТ и САМСУНГ в момента на закопуването от магазините. Демек фабрично направените. Друга работа е LG-то което с update става много добро(поне според хората-но им вярвам). Може би за мен най-голямото предимство на LG пред другите е времето за инициализиране на дисковете - е няма такъв плеър никъде, за около 10-15 секунди инициализира 1 ДВД с 6 DivX. Другите им трябва до минута докато захапят. Но се отплеснах, номера е МАЛКИЯТ да е доволен. Аде леки празници.
badr: Юнакът е страшно доволен-хвали се навсякъде и дори иска да го черпя защото благодарение на него у дома има DVD "и то напълно безплатно-от Дядо Коледа.Ами ако трябваше ти да го купуваш?" Така той смята че е икономисал от семейния буджет :)
LUDIA: Мислех да те търся в Метро,да видя Елита, но просто не остана време.Целия избор беше за по-малко от половин час.Иначе съм сигурен че ако бях дошъл,щях да изляза с Elite под мишница :)
Айде Весели Празници на всички!
Е да не земеш да се скатаваш сега.След кат юнака ти е спестил пари ще го черпиш.И без да мрънкаш. :) :) :)
Весели празници и от мен
Цитат:
Първоначално публикувано от LUDIA
Може би за мен най-голямото предимство на LG пред другите е времето за инициализиране на дисковете - е няма такъв плеър никъде, за около 10-15 секунди инициализира 1 ДВД с 6 DivX.
Най-големите предимства на LG-то (след ъпдейта, разбира се) са достатъчно големия и четлив шрифт при DivX субтитрите и работещият автоматичен пренос на дългите редове. Някой някъде беше писал, че DivX субтитри с повече от 2 реда били рядкост... рядкост са, ако ги е правил Shimbadze или някой друг от малкото господари на превода. Защо не погледнете останалите субтитри в Интернет - примерно Stargate Atlantis. Има редове по 50-60 символа. Случвало се е докато гледам някои серии на екрана на телевизиора да ми се изпльокат 4 реда - в случая LG-то е безценно, защото не губи нито една дума. Единствения недостатък е, че самият пренос понякога работи малко странно - случва се от някоя дума на единия ред да остане само първата буква и останалото да се пренесе на следващия което е досадно, но най-важното е че няма губене на думи, редове и прочие.