Новият PV390-X е с модификациран чип и с перфектни субтитри на кирилица.
Могат ли да се намерят ъпдейти или програми както за MTK чиповете,за да се променят субтитрите и какви генерални промени има в този чип ZR36882 спрямо стария ZR36776?
Преглед за печат
Новият PV390-X е с модификациран чип и с перфектни субтитри на кирилица.
Могат ли да се намерят ъпдейти или програми както за MTK чиповете,за да се променят субтитрите и какви генерални промени има в този чип ZR36882 спрямо стария ZR36776?
Браво, ама беше добре да ги видим тия перфектни субтитри на някоя от снимките, не, че не ти вярваме, ама... :coolsmiley:
и наистина ли има DTS декодер?
като си взех 400USB престанах да гледам за плейъри...този изглежда добре и то за 69 лв
(400USB също има добри субтитри, но няма DTS декодер...)
390 по нов модел на елит ли е от 400? като купувах 400, имаше някакъв 390, но май беше различен на външен вид...
Най-добрите субтитри са тези които си ги направих сам!
400USB вече струва в Метро 95 лева.
При нас в магазина Elite PV-390X струва 69лв.Снимките,които съм приложил са направени там и държах да покажа,че възпроизвежда 3 реда с много четлив шрифт.Старият PV-390X (ZR36776) имаше проблем и вторият ред(третият)го режеше на 1/3 отдолу.Това,което ми харесва при стария е,че субтритр са на леко сив фон,а новия е с черен контур около буквите.Ако утре остане време ще му пусна DivXTest и ще покаже резултатите.Чипа поддържа DTS.Цитат:
Първоначално публикувано от TODD_BG
Ако някой все пак му попаднах някакви правени firmware-s обновени да дава насам. Аз съм със стария модел и общо взето съм доволен от ДВД-то , само с редки изключения на някой филми правени с по-нови кодеци и някой 6 канални филми чат пат си губят звука , ама след рестарт на ДВД-то се оправя. Преди малко си оправих един доста досаден проблем , част от бутоните не функционираха и след ресетване и връщане на фабричните настройки всичко вече е 6 !!!
Е купи ли си го вече някой?
Заслужава ли си парите?
Предимства , недостатъци?
Здрасти и аз се здобих с такова животно ;)
За сега имам само една две забележки.
1.Субтитрите неса като тези дето е показал @dindo за жалост.
2.Пробвах да пусна филм с DTS но нищо не стана.
Между другото от 2-3 дни на тази страница
http://www.elite.bg/Update/PV_390X_update.htm
е качен нов упдат но има нещо което не ми е яасно
как става номера да видя процесора,при мен този метод
дето е описан по долу не работи.
ПП: Поне да бяха написали какво упдейтват баси :)
Цитат:
ВНИМАНИЕ!!!
Преди да продължите нататък, проверете с какъв процесор е вашето DVD.
За да проверите с какъв процесор е вашата система и съответно да изтеглите подходящия ъпдейт, изпълнете следната процедура:
За процесор 882IC
1. Включете DVD-то.
2. Изкарайте поставката за диска.
3. Наберете от дистанционното у-ние 2812
4. На екрана ще се изпише информацията за типа на процесора.
За процесор 966IC
1. Включете DVD-то.
3. Наберете от дистанционното у-ние 164 или 165 или 166
Аз закъсах на сущото място , въвеждах всичките кодове и нищо ? Единственото което забелязах е , че при моето могат да се въведат само 3 символа , но кога ли ще събера кураж да го флашна ( или убия ) :2guns:
Имам PV390X от 2 седмици и ето следните проблеми които съм забелязал за сега:
- субтитрите на ДивХ филми са бели без кант
- ДивХ филми или MP3 записани на ДВД подложка - разпознава диска само като извадя лоудъра, изключа плеъра от копчето(мрежата) и след това го пусна отново, иначе "Baddisk"
- компютъно записаните дискове тип CD-DA ги разпознава по начина описан по горе, и от горе на това има изкривявания на високите честоти (пращене)
@Tedo
При мен работи това:
За процесор 882IC
1. Включете DVD-то.
3. Наберете от дистанционното у-ние 2812
изписва
...ZR36882ELCG
..Flash: AM29LV800T
Можеш да си провериш и версията и датата на софтуера така:
1. Включете DVD-то.
3. Натискаш от дистанционното у-ние "Display"
датата на моя е 22.02.06
Не съм го ъпдейтавал, но като отворих файла за ъпдейт от сайта на Елит, вътре открих същата дата 22.02.06 и според мен е безмислено да правя update.
При мен не работят цифровите комбинации за да видя процесора , единствено като натисна Display ми излиза I76 MD2005.03.26. Явно е време за флашване , ама освен да го разглобя и да му видя процесора друго не ми остава :Super:
EDIT : След смяна на батерии и удряне на дистанционното в пода , взе че захапа с 2812 и излезна следната странна картинка. Явно съм с доста стар модел , може би един от пионерите :)
@abatt
Лошото в твоя случай е че си с 776 процесор, а за него не съм видял update :(
В страницата на Елит има само за 882 и 966 процесори.
Моя плеяр е с друго меню Хахахаха тия от елит са вилики* заклевам се.Цитат:
Първоначално публикувано от abatt
След дълги опити да изкарам версията на чипа съм до никъде :(
Само омазах нещата още повече ;) след вкарване на тези кодове PV390 спря да чете ДВДтата от вестник "Седмичен труд "
Това се оправя лесно със връщане на фабричните настроики.
Това е за сега лек ден :)
А да субите на моя плеяр са много малки на 3-4метра нищо не се чете.
EDIT:
И това не работи при мене :(Цитат:
Първоначално публикувано от cordobata
Аз имам проблем, чете всичко без ДВД подложки, независимо от това дали е правено, от вестници или от Александра. Така го купих. на всяко ДВД ми изписва грешка на дисрлея. Само едно подкара и на 3 минута заби, след това не го подкара. Дайте идея как да го оправя този проблем.