DVD-то е със сериен номер pv-388x а оптиката е на SONY ,но проблема е че немога да намеря номера й за да си купя една.
Случайно да знае някой?
DVD-то е със сериен номер pv-388x а оптиката е на SONY ,но проблема е че немога да намеря номера й за да си купя една.
Случайно да знае някой?
доколкото съм гледал цените, май по-изгодно ще дойде закупуване на ново ДВД, цените почваха от 50$
абе човек, казах ти че цената на една такава оптика е съизмерима с цената на DVD-то
айде, де не е 50$ но поне 50 лв ша дойде, отделно, че смяната на лазера не е като да смениш крушката мигач на Москвич, нали си има настройки след това, за да може да чете изобщо.
Аз си купих такава оптика за моя плеър 371x обаче не иска да сработи. Един, два пъти заработи, а през останалото време въобще не се мърда. Купих и кабелче като си мислех да е от него, но не е. От цялата работа имам една излишна нова оптика. Купих я за 24лв. Ако имаш представа как да я смениш, мога да ти я продам. Самата оптика няма настройка защото то е цял комплект. Лазерче, моторчета и т.н. Само развиваш болчетата и я сменяш, но при мен изглежда има и друг проблем. Иначе със старата не искаше да чете двд дискове, но с новата като сработи и си ги прочете без проблем.
не съм голям разбирач от ДВД-та, но смятам, че каквато и да е марката ако се развали оптиката е по-добре да си купиш ново ДВД. Още повече, че цените им не са като преди 2-3 години.
Ами нали точно това разправям бе, майсторе, ясно че ту ще работи ту не, може да ти се вижда проста работа да развиеш 2 болтчета и сменяш, ама като виждаш - без прецизно позициониране после на лазера - не става.Първоначално публикувано от Delta1
Ама ако GOGETIT е ентусиаст - да се пробва после ще я продаде на следващия мераклия, нека се развива движението "Счупи си сам " , лошо няма.
Май си нямаш представа за какво става въпрос? Когато се включи плеъра и е без диск, оптиката прави проби за да открие началните пътечки на диска. В моя случай това е позициониране на оптиката на две места и премигване на лазера, след което си остава в начално положение.
Като включа плеъра и оптиката, която се командва от електрониката направи тази проба, мога да сложа диск и го прочита. Както писах проблема е другата и в повечето случай оптиката се позиционира и лазера не премигва или само премигва лазера но не се мести. Има случай от няколко пъти включване и изключване на плеъра да сработи веднъж.
Оптиката за тези плеъри е цял комплект от шаси, лазерче, моторчета и си е настроена в завода.
Да, прав си, в един Плеър няма нищо друго, слагаш където си пожелаеш лазера и той се самопридвижва на нужната позиция, така че да детектне диске. Няма значение дали е 2 мм в ляво или в дясно или назад. Той е умен, в завода са го научили как да дебне дисковете. Не е като едно време грамофоните, дето трябваше да им уцелиш каналите на плочата.Първоначално публикувано от Delta1
Ще го обясня по друг начин, защото не ти е ясно. Ето това е оптиката (както писах е комплект) http://www.allproducts.com/manufactu...6/product5.jpg. Лещата се вижда ясно и лазерчето е под нея. След пускане на ток, лазерчето заедно с целия блок, който е около лещата, движейки се по шасито отива до крайно ляво положение (няма значение къде е била преди това(може да е спрял тока в средата например)). Така разбира, че е стигнала началото, след което прави определена стъпка в обратна посока (да кажем няколко милиметра зададени от производителя) и се пуска лазера за да провери дали има диск. После се придвижва още няколко милиметра надясно и пак се пуска лазера за проверка за диск.
Както се вижда няма какво да се настройва защото всичко си е определено как трябва да се движи. Отдолу на лазера има потенциометри за настройка на тока към лазера, но при нова оптика не е необходимо да се пипат.
Тези в ъглите, които приличат на буква "С" са местата за тампоните и болчетата, с които се захваща към останалата част, където е поставката за диска.
купих си нова оптика а се оказа от кабела а пък новата неще да сработи а пък е абсолютно същата и сега ще има ракламация лазера не свети
."Case closed!", както казват братята отвъд Голямата Вода!Първоначално публикувано от GOGETIT
Хайде сега, ГОГЕТИТ, иди и рекламирай оптиката на Делта1, щото той те подкокоросваше да правиш нещо, дето хал-хабер си нямаш какво е. И интересното е, че самия Делта1 явно е направил същата грешка преди, ама не само не се е поучил от нея, ами и другите "учи" как да направят същата грешка, че и нагледно "обяснява".
опаа оптиката работи ама има предпазител спойка която немога да намеря някои да знае каде се намира?
Работата е там, че аз имам и нова оптика и нов кабел и предпазната спойка съм махнал и пак не става.Първоначално публикувано от stfn