Re:Помощ за избор на Blu-Ray & DVD player,recorder / FAQ
Здравейте,
Ако може някой да даде съвет.Спрял съм се на плазмен тв:
http://www.technomarket.bg/products/...ic-tx-p42st30e
Но лаптопчето ми е слабо,нестава за 3Д И ХДМИ филми.Мисля да купя някакъв 3D BLU-RAY ПЛЕЙЪР ,примерно нещо като това(http://www.technomarket.bg/products/...ilips-bdp-5200).Не сам наясно дали тези плеяри могат да стратират 3д или хдми филм от флашка или ваншен хард.Продавачите по магазините и те не са наясно много.Щом казват ''май'' чете:) са ми ясни.Някой който е по в час да даде съвет.
Ако не планираш да купуваш/записваш дискове с филми, не виждам причина да купуваш подобен плеър. По-добре помисли за HD плеър. Виж съседната тема в този раздел за мултимедийните плеъри.
Те със сигурност четат нужните ти файлове.
един бърз въпрос само? има ли мултимедиен плеър ,който да чете 3Д филми? бихте ли препоръчали някой модел?
Здравейте,
може ли някой да ми каже дали LG BD660 може да чете филми с бг субтитри от флашка и как. Не питам случайно, а си го купих и въпреки че зададох от менюто език български субтитрите ми излизат на йероглифи. Субтитрите са SRT.
мерси предварително.
Когато си пуснал филма в менюто трябва да има опция за смяна на енкодинга /"кодова таблица " или нещо подобно беше /-трябва да е 1251.
Здравейте,може ли да ми кажете каква е разликата между Blu-Ray и HD?
Извинявам се за тъпия въпрос!!!
Blu-ray е тип носител на информация, а HD е съкратено от High Defnition - видео с резолюция над 720р.
Аз също се чудих какъв Blu-Ray player да си взема. Първо вземах LG BD670 върховия модел на марката.
Проблеми със субтитри не изка да чете DTS дискове с музика тръгва спира засича изключва.Не чете VOB файлове от USB или обикновен DVD филм записан на флашка не чете.Сигнала от HDMI порта изчезва когато му скимне. Безжичната връзка с рутера се губи или нацяло изчезва функцията от менюто изобщо смешна работа продадох го с 80 лева надоло от цената. Преди него имах DVD pioneer DV 610 намаше такива проблеми макар че не четеше някои файлове.Сега си взех PHILIPS BDP7600/12 мога да кажа че машината е перфектна нямам горе изброените проблеми чете DivX Xvid MKV изобщо нищо общо с LG-то
Цитат:
Първоначално публикувано от koko_ronaldo
Здравейте,може ли да ми кажете каква е разликата между Blu-Ray и HD?
Извинявам се за тъпия въпрос!!!
не става ясно от така зададения въпрос за какво точно HD става въпрос, но при прехода от DVD към следващата генерация имаше два консорциума - HD-DVD воден от Toshiba и BD (Blu-Ray) воден от Sony.
Toshiba пусна първи на пазара своите HD-DVD плейъри, както и каталог с HD-DVD филми, машините бяха високо оценени от потребителите, като Blu-Ray изоставаше да представи свой плейър, но Sony вграждаше Blu-Ray функционалност в своите Play Station конзоли.
Преди три, или четири години на CES Warner обявиха, че няма да подържат каталога HD-DVD, и така бе забит пирон в ковчега на HD-DVD (да не забравяме, че Sony единствени от производителите на домашна електроника притежават и филмово студио - Sony Pictures), и така с помощта на Холивуд и конзолите се наложи Blu-Ray, плейърите дойдоха по-късно.
За тези които мислят Toshiba за 'треторазрядна' компания като лирическо отклонение ще припомня едно случай от началото на осемдесетте когато Toshiba бе пред продажба на два струга на Съветския съюз, с които щяха да правят витлата на новия клас подводници, правейки ги почти безшумни за американските сонари. Естествено щатите заявиха, че продажбата ще значи ефективно икономическо ембарго на Япония, и тя не се състоя.
hristoslav2, Честита Нова Година,
ще бъде по-справедливо горните линкове да бъдат под заглавие 'budget' players.
ако говорим наистина за best players, само cnet.com донякъде е отдал дължимото на Oppo 93/95.
да не говорим, че списания от рода на whathifi, и не малко други от бранша пишат за рекламодателите, а такива големи са Marantz, Denon, докато BBQ (Oppo) са малка компания, нямат рекламен бюджет, но вече шеста година обират лаврите с модели 983H, 80/83, 93/95, и имат съпорт граничещ с перфекционизма.
друго нещо е, че утвърдени производители като Cambridge Audio, Lexicon просто ребаджват Oppo модели 1:1, като последните бяха плеснали етикет шест пъти по-голям от цената на аналогичния Oppo 83, но има и сериозни хора които снимаха карантиите и разтръбиха този факт, за това за много любители остана името Lexi Con.
който се интересува може да погледне обширните писания в avforums.com за 93/95 EU модела, avsforum.com за американските 93/95, или дори в по-бюджетно ориентирания hdtv.ru.
ако пък има маняци на тунинга могат да си поръчат NuForce или The Upgrade Company моднати 93/95.
Честито- За много години и на теб !
За Oppo BDP-95EU - съм съгласен, ама не се предлага у нас а и цената е висока
http://www.avforums.com/reviews/inde...arch_special=1
официалните представители за европа са oppo-bluray.co.uk, аз си го взех от тях като ги пуснаха, никакъв проблем.
за цената - е на фона на бюджетните плейъри, може така да изглежда, но като за качеството и функциите си е направо евтино - DVD-A/SACD/AVCHD/Qdeo Marvell - може да прави 4kx2k scaling още от сега, но на какъв дисплей?/ESS Sabre32 DAC x2/Rotel захранване/multi ch analogue out (за по-стари но хубави процесори без HDMI)/e-SATA/USB x2/HDMI x2/XLR out.
единствено не съм подкарвал BDMV, но съм още със заводската версия, а има няколко ъпдейта оттогава, а и ако се подреди по подходящ начин в папките става и с нея.
колко струва един хубав CD плейър? а, колко се очаква да струва Dune Pro, ако и когато се появи? 95EU и Dune Duo и ето я цялата чакана функционалност, тук и сега и то по-евтино от Dune Pro.
предлага се и у нас, и цената му е напълно сравнима (имаше и 93 и 95 на HiFi Show). а на продавача който тогава ме убеждаваше че е правил захранване на американски 95, ако чете тук ще кажа - ключа за волтажа е точно над входа за захранващия кабел 115/230V 50/60Hz AC (също като при 980/983/80/83 моделите които не се предлагаха в европейски вариант).
при софтуерни ъпгрейди трябва да се внимава - американските и европейски версии са различни, освен това веднъж ъпгрейдван, уреда не може да бъде върнат на по-стара версия (нещо във връзка със сертификациите за стрийминг в щатите).
който се реши, няма да бъде разочарован.
Цитат:
Първоначално публикувано от dvdo
официалните представители за европа са oppo-bluray.co.uk, аз си го взех от тях като ги пуснаха, никакъв проблем.
за цената - е на фона на бюджетните плейъри, може така да изглежда, но като за качеството и функциите си е направо евтино - DVD-A/SACD/AVCHD/Qdeo Marvell - може да прави 4kx2k scaling още от сега, но на какъв дисплей?/ESS Sabre32 DAC x2/Rotel захранване/multi ch analogue out (за по-стари но хубави процесори без HDMI)/e-SATA/USB x2/HDMI x2/XLR out.
единствено не съм подкарвал BDMV, но съм още със заводската версия, а има няколко ъпдейта оттогава, а и ако се подреди по подходящ начин в папките става и с нея.
колко струва един хубав CD плейър? а, колко се очаква да струва Dune Pro, ако и когато се появи? 95EU и Dune Duo и ето я цялата чакана функционалност, тук и сега и то по-евтино от Dune Pro.
предлага се и у нас, и цената му е напълно сравнима (имаше и 93 и 95 на HiFi Show). а на продавача който тогава ме убеждаваше че е правил захранване на американски 95, ако чете тук ще кажа - ключа за волтажа е точно над входа за захранващия кабел 115/230V 50/60Hz AC (също като при 980/983/80/83 моделите които не се предлагаха в европейски вариант).
при софтуерни ъпгрейди трябва да се внимава - американските и европейски версии са различни, освен това веднъж ъпгрейдван, уреда не може да бъде върнат на по-стара версия (нещо във връзка със сертификациите за стрийминг в щатите).
който се реши, няма да бъде разочарован.
Аз ако имах пари щях отдавна да съм си го взел :) и да си направя нещо такова
http://www.blu-ray.com/community/gal...&folderid=3623
галерии
http://www.blu-ray.com/community/?ac...es&roomtype=-1
И аз така!
Само "helpers" ще пропусна! Нещо не ми се връзват с цялата тази перфектна техника!
А и от Nakamichi предпочитам 1000ZXL http://www.naks.com/products/nakamic...l_limited.html или Dragon http://www.naks.com/products/nakamichi_dragon.html
Гроздето е кисело :))