Blu-ray плеър или компютър като мултимедия?
Здравейте, надявам се да ми помогнете със съвет - харесал съм си следния телевизор - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051782 . Интересува ме кое е по-добрия вариант за домашно кино - blu-ray плеър (например http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038848 ) или компютър, пригоден за мултимедия, като се има предвид, че сигнала ще минава през ресивър (поддържащ HD формати)?
Re:Blu-ray плеър или компютър като мултимедия?
телевизора е добър но за плейъра може да поспорим
виж следните модели
Panasonic DMP-BD55 879.00 лв http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09045149
Panasonic DMP-BD35 549.00 лв http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09045148
компютър, пригоден за мултимедия не е удачен вариант -по-добре мултимедиен плейър-виж новата пуканка
PopcornHour C200 Blu-ray ready USD299.00
http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:15574
http://www.blogcdn.com/www.engadgeth...nhour_c200.jpg
Unboxing и спецификация:
http://www.engadgethd.com/2009/06/16/popcornhours-la…nd-anything-else/
Обсъждане на networkedmediatank.com:
http://www.networkedmediatank.com/sh....php?tid=23731
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
...компютър, пригоден за мултимедия не е удачен вариант...
би ли споделил аргументите си за горното твърдение? ;)
аз пък бих поспорил на база фактите, че въпросните плейъри не само, че са своего рода опростен компютър, ами и че бидейки специализирани, бъдещата им полезност прогресивно намалява, а всеки нов компютър за 500лв (за които се взема хубав двуядрен с много рам и хард) ще се нуждае само от добавяне на кодек (за незнаещите - малка "програмка", разширяваща възможностите на компютъра за всеки бъдещ произволен стандарт, който би излязъл) и отново ще е актуален
твоят отговор е?
Напълно съм съгласен с FearMe,добавяш по желание една безжична клавиатура и мишка (има такива с обхват 10метра) и си готов.Малък минус е шумът който издават вентилаторите и грозноватите кутии,но на пазара вече продават и специални кутии за HTPC.А плюсовете сподред мен са доста повече но няма да изброявам.
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
би ли споделил аргументите си за горното твърдение? ;)
твоят отговор е?
лично предпочитание :)
и на мултимедииният плейър можеш да свалиш нов кодек
Не е като да не сме го водили тоя спор 100 пъти.
FearMe, дай конфугурация за компютър за 500 лева с Блу-рей какъвто иска човека?
аз също съм, на мнението, на FearMe
Лично не бих дал в никакъв случай 549лв, като се има в предвид, че след една година този плеър, ще бъде два пъти по евтин.
Според мен не си струва blu-ray плеър .По-добре една Попкорн-А110/пуканка/с 500гб Хард и си свиркаш.
Цитат:
Първоначално публикувано от fXOrange
аз също съм, на мнението, на FearMe
Лично не бих дал в никакъв случай 549лв, като се има в предвид, че след една година този плеър, ще бъде два пъти по евтин.
По тази логика и компа който си взел след една година ще бъде два пъти по евтин.
Колко струва Blu-ray за компютър ?? Прибави го към цената на компа....
я вземете го питайте човека дали ще си купува филми на bluray или ще си ги тегли от нета ;)
а за 2 пъти по-евтиния компютър след една година няма смисъл да говорим. въпросният компютър междувременно може да бъде ползван за 1000 неща, дори и на половината от цената си. за какво може да бъде ползвано сега едно HD-DVD, което е било купено преди 1 година? ;)
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
я вземете го питайте човека дали ще си купува филми на bluray или ще си ги тегли от нета ;)
а за 2 пъти по-евтиния компютър след една година няма смисъл да говорим. въпросният компютър междувременно може да бъде ползван за 1000 неща, дори и на половината от цената си. за какво може да бъде ползвано сега едно HD-DVD, което е било купено преди 1 година? ;)
С риск пак да започнем този спор ще запитам - а има ли нужда да се ползва за 1000 неща?
Ако човек иска да отиде на море не е ли по-лесно да се качи на колата си вместо да конструира телепорт?
При последния спор на тази тема се обединихме в мнението, че има хора за компютър /повечето/ и хора за отделен плеър.
Тези, които вече си имат компютър за интернет/работа и не им се занимава/не умеят/ със сглобяването/настройката на РС, не искат безжични клавиатури и мишки в хола си, смущава ги шума на вентилаторите и огромните /грозни/ кутии ... си купуват плеър. При плеърите също има вече огромно разнообразие в моделите - от супер елементарни и лесни за ползване за по 200 лева до висок клас с Блу-рей четец за над 1000.
При компютъра плеър също има много варианти. От това да си вземеш един 10м HDMI кабел и да го опъваш всеки път до хола като пускаш филм и да ходиш за всяка пауза до спалнята, до напълно безшумни HTPC с кутии за 400 лева с някакъв добре настроен Media Center софтуер, работещ с дистанционно.
Възможности има много и за всеки има решение. Когато обаче човек помага на някой в избора трябва да предположи, че не всеки е администратор на уебфорум и няма 10-15 години опит в сглобяването на компютъри и инсталирането на софтуер. Има много хора, за които инсталирането и настройването на правилните кодеци е трудна задача. Също и включването на компютъра към телевизора.
lazarus18, абсолютно правилно - за всеки влак си има пътници
за един усилието да научи 2-3 неща за свързване на компютър към ТВ е по-сложно от даването на 1000лв, друг предпочита да даде тези 1000лв за нещо друго и да си впрегне мозъка в научаването на въпросните 2-3 неща. тези същите мотиви + желанието да си много "модерен" са в основата и на сменянето на телефоните през 3 месеца с по-модерни, на които пак ползваме само "ало-ало", купуването на HD-камери, като не можем да различим USB от USA и т.н.
моят проблем е, че търся фактическа аргументация за твърдения от рода на "... не е удачен вариант...", различни от "...лични предпочитания...". лични предпочитания можеш да изразяваш относно предпочитана марка бира, но не и когато си попитан за съвет, чиято цена е 1000лв.
ако човекът има вече компютър, който върши работа, не може ли да си купи нещо друго за въпросните 1000лв?
ако човекът тегли HD от нета, а не ги купува по 50 лв, не е ли по-удачно да има комп?
ако човекът има 2000лв, с които да си осигури гледането на HD, не е ли по-добре да вземе комп за 500лв и 42" тв, вместо плейър за 1000лв и 32" тв?
много "ако" има, а на мен целта ми не е била да разпалвам минали спорове. просто исках да чуя по-солидна аргументация в подкрепа на едно скъпо твърдение...
Ти пък защ се хвана точно за 1000 лева плеър? Защо не хвана WD TV - 200 лв + 16GB флашка? Ако човек иска да спести пари това е евтиното решение. Няма компютър, който да се мери по цена с него, а върши добра работа за гледане на филми.
По-скоро конкуренцията е при по-скъпите модели плеъри около 500-600 лева с твърдия диск. Тогава вече малките плюсове и минуси на двата варианта накланят везните. Тази дилема ще стои още 1-2 години докато цените на плеърите не паднат както стана с DVD плеърите с Divx поддръжка и тогава вече много малко хора ще избират чистия компютър.
Вече започнаха да излизат и Blu-ray плеъри с поддръжка на MKV. В скоро време ще им паднат цените, ще им оправят софтуера и ще поевтинията BD записвачките и дисковете за тях и ще станат масовия избор.
Ти сега би ли избрал нов компютър за DVD/Divx филми пред плеър за 150 лева?
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Тази дилема ще стои още 1-2 години докато цените на плеърите не паднат както стана с DVD плеърите с Divx поддръжка
че аз, нали точно това обясних, в предният си пост.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
и тогава вече много малко хора ще избират чистия компютър.
това не е вярно, ако съдим по тази логика, то, тогава ще излезе, че при спадането на цените, на двд плеърите, хората ползват и закупуват, по малко компютри.
Да обобщя - в общия случай е по-добре компютър, но когато потребителят е индианец (особеноако е ваш приятел на когото сте единствения по-просветен познат), решението е плеър! :ole