Re:Новия плеър NEO M100HD
Е, и аз се набих вчера с него, ама да видим.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1298238444[/time]_________________________________________________
За това чудо няма ли нещо нов фирмуер? И май не чете MPEG-4, поне моето.
Нека които го има да споделя мнения и впечатления.
Купих си още един такъв плеър вчера от Техномаркет.....като цяло съм доволен.Това е малко по-различна версия, както в дизайна, така и в софтуера......Различно е оформлението на долния капак,както и вентилационите отвори, които тук са вертикални. На капачето закриващо слотовете за SD-карта и USB-то има емблеми на съответните устройства.Новата версия чете вече и по-старите версии на DivX, както и двуслойни дискове 8.5 GB, но само когато са +R, а -R не може,(при поставяне на DVD-R диск, изписва на екрана bad disc).......Проблема, при който на някои филми не вади 5.1 звук, а само 2.0 също е отстранен......Всички филми си вървят с доста качествен 5.1 или 2.1 звук, който не насича, както при по-старата версия.Тъй като междувремено си купих и LCD-LED телевизор с HDMI-порт, свързах плеъра с HDMI-кабел, тествах и функцията на ъпскалинг на сигнала до 1080i и 1080p.....Но се оказа че това е само рекламен трик....Видима промяна на качеството не се забелязва при промяна на резолюцията, но определено качеството на изображението е по-добро при подаване на сигнала през HDMI-порта. DivX-субтитрите са също толкова дребни, но хубавото е, че са върху черен кант, което ги прави по-четливи върху светли сцени а и на голям екран (47 инча) се четат без никакъв проблем.USB-то работи много добре, филмите си вървят безпроблемно, както беше и при по-старата версия, без насичане при динамични сцени и без разминаване на звук и картина.......Като минус (но не толкова съществен) е несъответствията на функциите в менюто на български (език OSD-меню>български), затова е по-добре да се използва OSD-меню на английски, иначе има риск да не направим желаните настройки.Например в менюто на английски, при настройката на озвучителните тела и разстоянието на слушателя до тях, в OSD-менюто на английски правилно е отбелязан централен говорител (central speaker), а в менюто на български за него пише субуфър...... :sad: и ако е българско менюто, ще си мислите, че задавате разстоянието от субуфъра, а всъщност това е разстоянието от централното ОТ..........И други такива несъответствия.......
Много съм доволен от плеърчетата .Първото работи безпроблемно вече 2 години.Второто също ме изненада приятно с отстранените бъгове и подобрени функции.....Звука който отдава през аналоговия 5.1 изход е доста качествен, а сигнала е силен и при леко учвеличение на потенциометъра на 5.1 каналната система звука е мощен и разтърсващ.........
И аз взех такъв, субтитрите наистина са малки. На црт 21 инча си е ужас, все пак това което направих за да се четат по-добре имаше ефект. Включих на NTSC (резолюцията е друга и лееко разтяга по височнина) и включих изхода да е RGB, така субтитрите се четат почти нормално :016: