Купих на сина ми въпросния плеър преди около месец от Техномаркет.Беше на промоция за 49 лв.След едномесечна експлоатация, искам да споделя впечатленията ми от него:
Плюсовете на плеърчето са:
1. Сравнително добра изработка и елегантен дизайн.
2. Слотове за карта и USB.
3. Хубаво дистанционно, което хваща при най-различни ъгли на насочване.
4. Добре подредено и прегледно меню, на български.
5. Доста аудионастройки на говорителите, на разстоянието на от централен и съраунд говорители до слушателя, тестов тон-генератор, функция нощен режим, функция down sampling.
6. HD-изход, с възможност за настройване на резолюцията до 1080i
7. Функция "запълване на екрана с която изображението се "разпъва" на целия екран.
С това май плюсовете се изчерпват.Минусите са:
1. Доста слабичък процесор(предполагам че е на Zoran Vaddis, ако се съди по скрийнсейвъра, запечатан е и не съм го отварял).
2. На DVD-филми или музика има едно много неприятно насичане на звука, което се изразява в изчезване на звука за секунда по време на филма, особено на по-динамични сцени.Това го има само на DVDи на CD дискове.На AVI го няма.
3. Не поддържа по-старите версии на DivX.Със сигурност не подържа DivX 3.X
4. При по-голям битрейд на видеото и аудиото, звука е само стерео т.е свири само 2.0.Това е много неприятно когато е свързана 5.1 канална уредба през 5.1 изхода на плеъра, защото на практика свирят само фронталните колони.Доста от филмите свирят така, включително и оригинални DVD-дискове купувани от магазина.
5. Не поддържа дълги файлови имена.От имената на папките изписва само първите букви, а от имената на файловете само 7-8 знака.......Много е кофти.
6. Няма никакво инфо за файловете.Дисплея показва само изминало време на файла, но не показва оставащо и цялостно време (при Мр3 и CD-дискове)
7. Дисплея на предния панел показва само минути и секунди и типа на файла.Не показва номяра на файла/песента, което налага дори при слушане на CD-та да се включва и телевизора.
8. Ужасно малки DivX субтитри.Особено на по-малки телевизори почти не се четата.И няма никаква възможност да се коригират
9. Не чете двуслойни R-DVD,8.5 Gb.Няколко марки дискове записани с една и съща програма, не тръгва нито един, докато на ELITE PV4000USB тръгват всичките, като Princo-то само леко насича a Verbatim-а си върви гладко и безпроблемно........
Ами това е засега.Надявам се че съм бил полезен на всички, които ще решат да си купят този плеър.......