Проблем със Blu-ray Samsung HT-J4500 5.1
Здравейте,имам проблем със домашното кино от заглавието.Киното е вързано със телевизор samsung и когато се гледа телевизия звука минава през колоните.Връзката е hdmi за контрол и оптичен кабел за звука.Пускаш телевизора ,тръгва киното,спираш телевизора и спира всичко.Вчера за моя изненада събуфера спря да работи :shocked:.Не се чува никакъв звук от него.Другите колонки като е пуснат телевизора се чуват всичките,но звука е крайно незадоволителен,няма никакъв бас.Пробвах и с филм на диск оригинален,пак същото.На тест за колоните на плеара,никакъв звук от събуфера,а другите шумят.Пробвах всякакви настройки,кабели,връзки всичко е наред :(
Незнам къде да мога да го занеса да го погледнат.Възможно ли е да е изгоряло нещо по усилвателчето на плеара?Само баса спря :confused:
Отговор: Проблем със Blu-ray Samsung HT-J4500 5.1
Има вероятност да е дефектирал. Например, ако volume-то е било дълго време "усилено".
Провери за кабела който го захранва субуфера. Ако трябва го смени със един от сателитите.
Погледни и настройките на устройството, да не е изключен bass канала.
Изключи го от контакта и го включи след половин час за проба.
Отговор: Проблем със Blu-ray Samsung HT-J4500 5.1
Не е проблема във "волумето" ,а и мисля бас канала не се изключва от настройките.Не може да се сменят канали за проба, буксите са различни по форма и цвят.
Бях го изключил от контакта цяла нощ,но нямаше ефект :(
Проблема се реши след връщане на заводски настройки :thumbsup: Преди около месец му вързах лан кабел и бях го вързал с интернет за около 2 часа.Тогава намери и инсталира нова версия на софтуера.Не бях му бръщал заводски настройки тогава,а може би е трябвало :) Хубавото е ,че сега всичко си тръгна както си трябва.Теста на колоните,калибрацията ,всичко е ок :BigGrin