Проблем със слаб бас Samsung HT 5550
Никакви промени не са правени, сякаш нещо изрязва баса. Задал съм на +6db и пак е слаб . Така е при всички източници.
Направих връщане до заводски настройки - без промяна.
Тествах с подобен Самунг ресивър и басът работи силно.
Има ли нещо друго, което да направя или е заминало стъпалото?
Какъв ресивър да търся за колконките на 3 ома?
Отговор: Проблем със слаб бас Samsung HT 5550
Те са наблъскали всички канали в този малък корпус плюс захранване, а за ниските честоти се иска висока мощност, особено ако се повдигат допълнително...
Откъм охлаждане мисля че е по-добре активен суб. Сигурно може да се смени някоя интегрална схема, ако е заминала, но ще трябва и по-добро охлаждане от фабричното.
Ти нали не си по сервизите:BigGrin
Цитат:
Първоначално публикувано от
casal
Те са наблъскали всички канали в този малък корпус плюс захранване, а за ниските честоти се иска висока мощност, особено ако се повдигат допълнително...
Откъм охлаждане мисля че е по-добре активен суб. Сигурно може да се смени някоя интегрална схема, ако е заминала, но ще трябва и по-добро охлаждане от фабричното.
Ти нали не си по сервизите:BigGrin
Определено не ме интересуват сервизи.
Ползва се само 5.1 за гледане на сателините канали с долби дигитал. Звукът е достатъчен за компактните си размери. Не мисля да се заграждам с огромни талашит-ни.
Гледам нямакви ресивъри на 4-8 омс. Дали ще държат на 3 ?
Вариант е и някаква саудбарова грозотия със задни квадрачтета за 5.1 дето ще се загубят на пода.
Те говорителите не са с постоянно съпротивление и 4 ома говорител може да падне и под 4 ома. Усилвател за 4 ома уж би трябвало да работи, ако не се усилва на макс.
Иначе към говорителите може да се добави и допълнително съпротивление под формата на мощен резистор и така да им се вдигне импеданса
И преден ляв канал също свири по-слабо. Явно отвсякъде е сдал.
Чудя се между бюджетен AVR-X1800 и резистори по колоните или нещо от сорта AX5125H. Дали АRC на стар телевизор e съвместим с eARC?
Arc/eARC , са обратно съвместими.
Просто няма да се поддържат всички спецификации за eARC.
Ако не смяташ да сменяш сателитите поне с Букшефл ОТ, тогава не ти трябва скъп AV ресийвър.
Пък и за него ще трябва и активен субуфер.. Тогава влизаш и във" HT клуба" и съответно ще имаш и мн. по добър саунд.
Другия вариант (бюджетен) евтин е да потърсиш евтин втора ръка AVR, (Yamaha, Pioneer имат модели) със пасивен субуфер.Така, ще използваш наличния, и сателитите стига да отговаря на спецификациите на ресийвъра.
На това Hisense всеки компонент изглежда си има поне отделно захранване и усилвател
Цитат:
tek
Arc/eARC , са обратно съвместими.
Просто няма да се поддържат всички спецификации за eARC.
Ако не смяташ да сменяш сателитите поне с Букшефл ОТ, тогава не ти трябва скъп AV ресийвър.
Пък и за него ще трябва и активен субуфер.. Тогава влизаш и във" HT клуба" и съответно ще имаш и мн. по добър саунд.
Другия вариант (бюджетен) евтин е да потърсиш евтин втора ръка AVR, (Yamaha, Pioneer имат модели) със пасивен субуфер.Така, ще използваш наличния, и сателитите стига да отговаря на спецификациите на ресийвъра.
Мерси за напомнянето! Важен момент е това с активен или пасивен бас.
Доста се чудех в новите само наличието чинч за баса.
Мернах втората потреба HTR 2067 и VSX 324 са с директна връзка.
Ще разгледам и по битаците с какво разполагат "братята".
Не мога да се нарека спец по темата, но ето как ми изглежда най-разумно.
Нов ресивър, ако след време ще се ъпгрейдват колоните с по-сериозни, а за начало трябва и нов активен суб. Тези втора ръка ресивъри кой знае какво са правени и има риск, а и дали изобщо са клас D или отделят куп топлина. Ако не се внимава, може да изгорят и сегашните колони и суб. Там за разните екстри на отделен ресивър не мога да коментирам.
А ако няма да се налива в по-сериозни колони за в бъдеще, нещо от типа на този Hisense изглежда по-смислено, ако не си аудио маниак и не се гонят високи звукови нива и динамика. Вече дали безжичната връзка е стабилна нямам представа, но предполагам има някакво забавяне на звука, което би трябвало да може да се синхронизира.
Забравих да добавя: прескачаш Onkyo, защото са известни със проблемните HDMI платки.
Hisense при ТВ са известни със проблемите и built quality-то. Нямам педстава, как са при саунбаровете.
Но, за по сигурно бих, гледал към Samsung, нещо от Q-серията или Sony.
Аз само като тип решение имах предвид, ясно е че за няма и 300 евро не може да се очаква много:)
Отвори sub и огледай платката с лупа/ микроскоп за видими дефекти.
Щом нещо се чува, има вероятност конкретното стъпало да е здраво.
Провери веригите около него,
Възможно е и нещо елементарно в захранването да е. Електролитен кондензатор/-и, студени спойки например.
Успех!
Цитат:
Gena_bs
Отвори sub и огледай платката с лупа/ микроскоп за видими дефекти.
Щом нещо се чува, има вероятност конкретното стъпало да е здраво.
Провери веригите около него,
Възможно е и нещо елементарно в захранването да е. Електролитен кондензатор/-и, студени спойки например.
Успех!
Този суб не се разглобява
Успях с dB в менюто да намаля нивата и да се изравнят. Така се получава що-годе добре. Само няма силен бас, но и със слаб става при намалени други нива. Трябва да се усилва повече.
Определено не ми се занимава със сервизиране за едно DD 5.1
Ще се оглеждам като изпадне нещо подобно самсунг усилвателче на битака. Колконките бачкат.
Не ми се рови сега в нета - усилвателят в суба ли е или в основното тяло на системата?
Ако е в суба, няма начин да не се разглобява. Дори китайските колонки за 10лв., пардон ойро, се отварят без разрушаване.
Суба е пасивен с усилвател в ресивъра.